matii 0 Napisano 21 Października 2008 Kazdy liczy na lepsze ceny jak to sie mowi tonący brzytwy sie chwyta, u mnie dzisiaj sie dowiedziałem ze mokrą kuku kupuje jedna firma i płaci za kuku o wilgotnosci 25% 130\tone a o wilg. 30% 80zł\tone co wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 21 Października 2008 wysuszą a za 2 miesiące za 500-600 sprzedadzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nianio 0 Napisano 22 Października 2008 Matii - nie mów jedna firma tylko nazwij po imieniu - ANIMEX !!!Za tą cene niech sobie sami uprawiają, a niech się pochwalą ile zboża sprowadzili z Ukrainy!!!A jeśli chodzi o ANIMEX to jeszcze trochę to wystawią cenę -120zł/t czyli trzeba będzie dopłacać do sprzedaży i jeszcze do tego te ich ceny to brutto (przecież sk..syny) i tak odzyskują vat !!! i płatne po 28 dniach. Odemnie nawet ziarenka nie dostaną NIGDY!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 22 Października 2008 szkoda slow dla tych bydlakow to wszystko tak sie nie skonczy bedzie zadyma chlop tego nie wytrzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 22 Października 2008 A ja to wszystko piep..e i zamiast węgla pale zbożem bo tańsze,tylko nie piszcie że to grzech i takie tam, bo każdy powinien umieć liczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 22 Października 2008 ja pale żyto z ekogroszkiem pół na pół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hospes 0 Napisano 23 Października 2008 hehehe widze ze nie tylko ja wpadłem na ten pomysł z paleniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alberto 0 Napisano 23 Października 2008 to ja też się dołączam palimy owsem a żyto narazie czeka na lepszą cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekSz 0 Napisano 23 Października 2008 A palił ktokukurydzą- jak się sprawdza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 23 Października 2008 A palił ktokukurydzą- jak się sprawdza?popcorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekSz 0 Napisano 24 Października 2008 ekogroszocorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tumar 0 Napisano 24 Października 2008 Witam !! kuku sprzedałem do "Wozniaka" po 250 zł i przyjechali swoim autem na pole pod kombajn, a "Cebula" oferował tylko 200 zł za tone i trzeba im zawieść.wilgotnosc 29 % pozdrowienia, Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 24 Października 2008 Młyn Prochowice (dolnyśląsk) oferował dzisiaj za pszenice od 28% guletyn. 460+vat lub przyjęcie na dom składowy za gwarantowane 460+vat ,składowanie składowanie bez opłat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 7 Listopada 2008 I jak ceny na dziś w waszych skupach czy już zaczynacie sprzedawać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 7 Listopada 2008 obserwuje w prasie rolniczej i dziś w agrobiznesie mówią że ceny zbóż idą w góre,ceny już skoczyły,nareszcie coś zaczyna sie ruszać,ale ja poczekam jeszcze zobaczę co dalej,to jeszcze nie to co powinno być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 7 Listopada 2008 To co mówią w TV to bajka cena pszenicy od 460-510zł/t a skupy w mojej okolicy dają 450zł na rękę, po 510zł to ja już bym wywoził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 7 Listopada 2008 jasne że ceny jak mówisz stoją o tych cenach to dopiero mówią od paru dni,to trzeba poczekać aż wszyscy się dowiedzą,nie tak od razu,musi sie rozejść to świeże informacje,jak by tak 500,do 550to też bym zaczął sprzedawać,chyba nie kłamią ?z kądś muszą te ceny brać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 7 Listopada 2008 Pszenica 350,jęczmień 300 -tragedia (młyn). Jędrzejów woj. Świętokrzyskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 7 Listopada 2008 no to z kąd oni te ceny biorą że już prawie 500,ja już nic nie kumam.marcin coś u ciebie to szczególnie tanio,daj spokój.to trzymamy dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 7 Listopada 2008 To co mówią w TV to bajka cena pszenicy od 460-510zł/t a skupy w mojej okolicy dają 450zł na rękę, po 510zł to ja już bym wywoził. .... no i wlasnie przez takich handlarze wille stawiaja... jak chcesz za darmo oddac to oddawaj a nie sie tym chwalisz... myslisz ze handlarze nie czytaja ppr-u??? po takiej wypowiedzi ktory handlarz zaplaci 600?? lub wiecej? chyba idiota Rada... najpierw myslec pozniej pisac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 7 Listopada 2008 nie o to chodzi... dorzuci sie do tej bandy co z ukrainy badziewie sciągają... czytaliscie w top agrarze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 7 Listopada 2008 ja wciąż wierze że pójdzie cena w górę,i nie po to zapie........ żeby handlarzom oddać za 400, już niemyśląc niżej.niżej cena iść nie może jedynie to może wzrosnąć i na pewno tak będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 7 Listopada 2008 a Matiff ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 7 Listopada 2008 Boję sie ze ten sezon jest przegrany.Wygral ten co sprzedał zboże w czasie żniw.Z pewnością cena już nie spadnie ,ale jeśli wzrośnie to nie osiągnie ceny ktora nas zadowoli.Mam nadzieję że w 2009 roku nastąpi jakiś kataklizm w postaci suszy,wymarznięć i innych plag na terenach gdzie produkcja zboża jest największa i to wywinduje cenę zboża do godziwego poziomu.Jedyna nadzieja Panowie to 2t/ha .I wtedy będzie się żyło godziwie i dostatnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 8 Listopada 2008 Czy ja napisałem,że sprzedałem po tyle? Nie,ani grama nie sprzedałem tylko spasam zboże świniami,które są aktualnie u mnie po 4.20zł/kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach