Skocz do zawartości
Lukaszfarm

maszyna do zbierania ogórków i zaprawiarka pianowa

Rekomendowane odpowiedzi

witam!! mam pytanie o maszyne do zbierania ogórków 3 do 5 osób, interesuje mnie czy to sie sprawdza i czy są takie maszyny łatwo dostępne. Słyszałem o specjalnych kombajnach robionych w tym celu. jak one działaja?? druga kwestia to czy znacie jakiegos producenta firme albo osobe prywatna która zajmuje się produkowaniem zaprawiarek pianowcyh? bardzo mi zalezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według mnie maszyna do zbierania ogórków dla 3 do 5 osób się nie sprawdzi. u mnie w okolicy sieje się dużo ogórków i jeżeli chodzi o tzw "samoloty" do ogórków to jeden gość tylko sobie kiedyś sprowadził starą jakąs taką maszyne z niemiec.Reszta nie podchwyciła tego pomysłu z kilku powodów.Między innymi pola muszą być długie, trzeba było zostawiac drogi do jazdy, ten samolot był chyba na 10 osób i dobrze by było żeby mieć 10 dobrych zbieraczy od początku sezonu.Z pracownikami był problem co i róż jakiś odpadał bo juz nie chciał, na jego miejsce trzeba było nowego które jeszcze był nie wprawiony i trzeba było znowu bardzo wolno jeździć przez co reszta pracowników którzy mogli zbierać szybciej też zbierała wolniej.plusem jest to że nie trzeba chodzić z wiadrami i wysypywać, dzięki czemu się nie depcze krzaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi