Gość Napisano 22 Lutego 2006 tak jak w pytaniu wyzej chcialem sie dowiedziec ile trzeba miec gruntu zeby wyprodukowac 1 tone rzepaku.Ile metrow rzepaku to tona rzepaku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 22 Lutego 2006 To zależy plon rzepaku z hektara waha sie od 3-5t z 1 ha. Ale jak nie dopisze pogoda to jest mniej niż napisałem. Tak z pół ha powinno starczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Lutego 2006 a ile trzeba nasienia do obsiania 10 ha i jakie ile mniej wiecej trzeba wydac na odrzywki i inne rzeczy...a moze sa jakies dofinansowania z uni europejskiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 24 Lutego 2006 Na 1 ha sieje się od 4-6 kg w cenie po 40zł za 1 kg. Ja w zeszłym roku na 1 ha miałem koło 2 000 zł nakładu a zysku wyszło mi z tej powierzchni 2 500zł. Ale "szprycowałem" go równo i 5 t z 1 ha wyciągnołem. Myslę że długo będę czekał aż znów tyle wyciągnę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Lutego 2006 to tylko 500 zl zysku miales?? jak na 1ha wchodzi 6kg * 40zl =240zl to na co reszta poszla?? moze orientujesz sie gdzie sa skupy (wszystkie w polsce) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 24 Lutego 2006 Przychodu ze sprzedaży miałem około 4 500zł , 2 000zł to wydatki a 2 500zł zysku z 1 ha. Ja siałem 4 kg. Reszta to opryski, nawozy, paliwo i inne nakłady jakie poniosłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Lutego 2006 a wiesz moze gdzie sa skupy?? a ty skad jestes?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 24 Lutego 2006 Ja mam umowę z Szamotułami jestem z południowej Wielkopolski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Lutego 2006 a jakies dofinansowania?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 25 Lutego 2006 Tylko standartowe jak za zboże nic poza tym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Lutego 2006 a jaka musi byc gleba pod rzepak?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 25 Lutego 2006 Na słabej 4 urosnie. Byle miał dość wody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach