chickenfree 0 Napisano 23 Sierpnia 2012 O indyka dbają! A gdzie promocja kurczaka???http://www.portalspozywczy.pl/mieso/teksty/,74743.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brojlerek 0 Napisano 24 Sierpnia 2012 Witajcie. Mam taką srake na kurnikach że pasza tylko przelatuje przez nie. Ladnie widać w kupie ziarka pszenicy. jak podam amoxy to trzy dni jest lepiej, a później wraca do nietrawienia paszy. Miałem tak w tamtym rzucie i tak mam w tym i pasze zmieniłem. Jak myślicie co to może być???Umyj jelita pod bieżącą wodą i poszukaj objawów kokcydiozy albo poproś wet, żeby sam Ci zrobił scoring, jeśli nie jesteś pewny. Jeśli nie trawia paszy do końca+sraka+zróżnicowane stado to może być kokcydioza. Oby nie. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aga_Now3 0 Napisano 28 Sierpnia 2012 Kurczętom 3.5 tyg z dnia na dzień powiekszyły się nerki sa odwodnione,piją duzo wody, i zdychają co moze byc tego przyczyna???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak 0 Napisano 30 Sierpnia 2012 Pewnie IB nerkowe, a jak szczepiłaś IB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Savik! 0 Napisano 30 Sierpnia 2012 O indyka dbają! A gdzie promocja kurczaka???http://www.portalspozywczy.pl/mieso/teksty/,74743.html A na przykład tu: http://isokolka.eu/wiadomosci/3-sokolka/2102-wielkie-grillowanie-z-kurczakiem-najlepszym-smakiem-2012-pelny-program.htmlA narzekanie i biadolenie to normalka w Polsce. A robić coś za free komuś to nikomu się nie chce......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gawor89 0 Napisano 6 Września 2012 Witam. Mam pytanie. Zaczęły mi się pojawiać brojlery z rozjechanymi nogami (nie w bok tylko przód-tył). Kurczaki mają 38dn. Upadki były w normie tj i przyrosty. Dzisiaj zebrałem około 30szt. padłych z rozjechanymi nogami. Co to może być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Savik! 0 Napisano 6 Września 2012 Witam. Mam pytanie. Zaczęły mi się pojawiać brojlery z rozjechanymi nogami (nie w bok tylko przód-tył). Kurczaki mają 38dn. Upadki były w normie tj i przyrosty. Dzisiaj zebrałem około 30szt. padłych z rozjechanymi nogami. Co to może być ?To jest:http://www.veterynaria.pl/articles.php?id=235i przykładowe zdjęcie: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.papugi.dt.pl/kury/image/Marek1.jpg&imgrefurl=http://www.papugi.dt.pl/kury/ChorobaMareka.asp&h=420&w=315&sz=41&tbnid=Pq06UE0-g-_LLM:&tbnh=90&tbnw=68&prev=/search%3Fq%3Dchoroba%2Bmareka%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=choroba+mareka&usg=__WhJD9bugPYN4AgOs1MD1Qid1lo0=&sa=X&ei=I-1IUJn0JM_P4QS624HwAQ&ved=0CE4Q9QEwCQ&dur=1378sorki nie chciało mi się szukać więcej zdjęć w necie. Tylko się nie przestrasz tego, co wypisują lekarze, bo głównie zagrożone są stada repro.A przyczyna takiego stanu rzeczy jest taka, że reprodukcja ledwo zipie i pewnie oszczędzają na czym się da, między innymi nie szczepią od choroby Mareka lub nie szczepią wystarczającą ilość razy (niestety na reprodukcji słabo się znam). Najprawdopodobniej w kolejnym rzucie będziesz miał to samo, jak weźmiesz z tej samej wylęgarni (kury niosą się ok pół roku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak 0 Napisano 8 Września 2012 Oj Savik cienko z wiedzą stoisz...... Reprodukcja jest szczepiona na Mareka bezwzględnie - przyjeżdża na fermy reprodukcyjne już zaszczepiona z zachodu (Cobb i Ross) lub jest szczepiona w Polsce (F-15, Flex). Szczepienie w ZWD - czasem nawet dwukrotne (w nogę jeden srotyp, podskórnie (w szyję) drugi serotyp. Na fermie reprodukcyjnej generalnie się nie doszczepia ch. Mareka, bo takie szczepienie i tak nie daje przeciwciał dla brojlerów. Niestety kolega musi przeszczepić brojlery w kolejnych wstawieniach (minimum 3 kolejne wstawienia), szczepienie w ZWD - koszt ok 10 gr/szt. Wiem bo już to przerabiałem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juger 0 Napisano 9 Lutego 2013 czy ktoś wie jak stwierdzić IB nerkowe i czy oprócz szczepienia są jakieś metody leczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacy 0 Napisano 27 Kwietnia 2013 Czym zaszczepic mlode nioski przed zachorowaniem na zakazne zapalenie oskrzeli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacy 0 Napisano 27 Kwietnia 2013 Jeszcze jedno pytanko czym dezynfekowac kurnik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
predator&obcy 0 Napisano 28 Kwietnia 2013 najlepszy jest ogień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agro-San 0 Napisano 5 Czerwca 2013 najlepszy jest ogień Żebyś wiedział. Wypalanie jest bezkonkurencyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KZ3 0 Napisano 15 Sierpnia 2013 Aby brojlery rosły szybko, bardzo ważne są wszystkie czynniki wpływające na ich rozwój czyli odpowiednie żywienie, temperatura wilgotność .... Wszystko bardzo dokładnie jest opisane w artykule (link) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CAP 0 Napisano 21 Października 2013 Polecam środek SUPRA ACTIVA, dwutlenek chloru w płynie, podawany do wody pitnej i używany do dezynfekcji pomieszczeń, linii wodnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krulik 0 Napisano 28 Października 2013 Kochani czy ktoś z was dawał linkomycyne np. Linkoskan z firmy scan wetInteresują mnie dawki. Bo ja dawałem 100g. na 1000l. i uważam ze to za mało.Co sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 30 Października 2013 Ciekawe co na to Wet...Bo chyba lekarz obsługujący stado powinien Ci przepisać i dawkować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PZZHIPD 0 Napisano 29 Lipca 2014 Ubezpieczenie utraty wartości na wskutek Salmonelli czytaj aktualności: www.pzzhipd.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczaczek17 0 Napisano 1 Listopada 2014 mamy podobny problem, czy można liczyć na kontakt, np. e-mail? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PZZHIPD 0 Napisano 6 Listopada 2014 Proszę wejść na stronę www.pzzhipd.pl tam podajemy informację o ubezpieczeniu ( zakładka ubezpieczenia) adres mailowy to: pzzhipd@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pool 0 Napisano 17 Marca 2016 Witam.Czy Floron da sie rozpuścić w wodzie, czy też jest jakaś inna metoda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DzikiJoe 0 Napisano 17 Marca 2016 W wodzie ciężko, lepiej w denaturacie. Ostatecznie w wodzie z denaturatem pół na pół. Co to za lekarz, co nie wyjaśnił sposobu podania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medox 0 Napisano 17 Marca 2016 Tak jak mówi Dziki.Lepiej w/g mnie w samym denaturacie i dawka dobowa w 12godzin.Potem 12godz woda i znowu Floron w denaturacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pool 0 Napisano 17 Marca 2016 Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszczaczek 0 Napisano 11 Maja 2016 najlepszy jest ogień Tak, Zwłaszcza że posadzka po takiej kuracji lubi sobie pękać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach