tomasz0859 0 Napisano 10 Października 2010 W tamtym tygodniu kupowałem w Chemirolu po 850(worki 50kg) ale w Elstarze w Czerninie mają taniej-dla tych co odstawiali do nich rzepak i sobie zamówili rozliczenie ze śrutą rzepakową. Obiło mi się o uszy 680 luz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marb80 0 Napisano 15 Października 2010 Ja stosuje makuchy rzepakowe, lepsze niż śruta rzepakowa (dobre przyrosty trzody i bydła opasowego) a cena ta sama 850zl (w tamtym sezonie 600-650) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 15 Października 2010 I tu są chyba zdania podzielone co do makuchu i śruty rzepakowej.Jak kiedyś miałem makuch to musiałem go śrutować bo były duże kawałki a mieszalnik ich nie dawał rady rozdrobnić.Mówią że dla opasów to tak ale dla krów mlecznych nie za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczek 0 Napisano 16 Października 2010 To sa własnie wady makuchu....ale sa firmy które oferuja naprawde dobry materiał paszowy....nie taki ze zostaje potem w złobach....ja stosowałem makuch z Bielmaru....i ten spełnia swoja role....a jest to bardzo dobra pasza....nie bede wymieniał zalet bo o tym kazdy moze poczytac sobie w necie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marb80 0 Napisano 12 Stycznia 2011 Jaka cena sruty czy makuchów rzepakowych w waszych regionach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 13 Stycznia 2011 1000 netto w workach 50kgSZOK, ale rzepak skupują (ale kto go ma) w Malborku po 2100. Na 2011 chcą kontraktować po 1700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gringo 0 Napisano 13 Stycznia 2011 niestety wszystko poszło w górę:( możne nie w temacie ale wysłodki buraczane suszone 1000 zl a jeszcze miesiąc temu 700 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 13 Stycznia 2011 A za buraki płacą podobnie jak rok temu, cukier w sklepach podobne ceny jak rok temu a wysłodki droższe prawie jeszcze raz. Gdzie logika?Chyba chcą znowu na hodowcach zarobić bo myślą, że jak nareszcie mleko ma jako taką cenę to napewno kupią drożej. Żeby sie mylili i niech zostaną z tymi wysłodkami po tysiączku w magazynach do następnych wykopek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczek 0 Napisano 13 Stycznia 2011 U nas wysłodki suche toffi kosztuja 120 zł metr....sruta kukurydziana 100zł..sruta rzepakowa 100zł..ale tylko z jednego zródła..bo reszte firm sprzedaje po 1080..a tu jest taniej bo kupuja luzem i workuja...ogólnie to masakra...wcale to mleko nie jest takie opłacalne choc podniesli cene...bo to tylko złudzenie gdyz drozejace pasze pochłona wszystko z nawiazka..Jeszcze do tego vat!!!.i tu firmy miały wielkie pole do popisu...gdyz vat na pasze o ile mi wiadomo poszedł o 5 %...a oni podniesli pasze o 15- 20%.....a wysłodków planowych plantatorzy buraków nawet nie posprzatali....bo przywiezli na koniec kampanii takie ze nawet krowa nie dotkneła ich!!.normalnie czarne...i zgnite...i teraz leza na poboczach:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marb80 0 Napisano 1 Lutego 2011 Makuchy rzepakowe po 1000zł śruta rzepakowa 1020, ładnie wszystko podrożało w tym nowym roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bit 0 Napisano 3 Lutego 2011 Ja znalazłem makuch rzepakowy po 890 zl w big bagu. Przywiezli mi z drugiego konca Polski 5 ton. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzes znachor 0 Napisano 4 Lutego 2011 bit... takie bajki to możesz na forum dla przedszkolaków opowiadac nie wierze ze ktoś był by na tyle głupi zeby za taką cene rzepaczanke wieść , bo gdyby rzucił hasło w swoim rejonie, ze ma taką cene to sprzedał by w 5 minbez kosztów transpoprtu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bit 0 Napisano 4 Lutego 2011 To sobie zadzwoń do Pacanowa do Agsolu, sprzedają po 890 zł netto z dostawa w big bagu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marb80 0 Napisano 6 Maja 2011 Jaka cena śruty czy makuchów rzepakowych w waszym regionach, powoli kończa mi się zapasy i bedzie trzeba co kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ogór1597156848 0 Napisano 6 Maja 2011 ja kupiłem po 850 brutto wczoraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ogór1597156848 0 Napisano 6 Maja 2011 pomyłka się wkradła kupiłem po 950 brutto w workach po 50kgjak wszędzie cena zależy od ilości pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzes znachor 0 Napisano 27 Lipca 2011 piszcie z jakich żródeł kupujecie to skorzystamy wszyscy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzes znachor 0 Napisano 27 Lipca 2011 piszcie z jakich żródeł kupujecie to skorzystamy wszyscy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 27 Lipca 2011 Chemirol, w bb 929 brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzes znachor 0 Napisano 2 Sierpnia 2011 chemirol niestety je drogi za 24t 980+vat tak mi zaśpiewali ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 2 Sierpnia 2011 Chyba 890 + Vat bo wczoraj w workach tyle płaciłem kolega kupił z Agroloku po 910+vat ( też worki 50kg)- ale mieli tańszą soję bo chemirol chciał 1400 w workach a w Agroloku po 1360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ogór1597156848 0 Napisano 4 Sierpnia 2011 U mnie Śruta rzepakowa 950(brutto) w workach 1t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekka 0 Napisano 26 Listopada 2011 Po ile płacicie teraz za śrutę rzepakową przy zakupach rzędu 1-2 tony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 27 Listopada 2011 worki 860 netto w bb 820 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 15 Grudnia 2011 Panowie mam pytanie mielił ktoś z was makuch na bąku bo nie wiem jak sie do tego zabrać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach