krzysiek91 0 Napisano 17 Maja 2009 witam. mam mały problem z podłączeniem rozdzielacza do tura w zetorze 8011. podłączyłem przewód zasilający do trójnika który wkręciłem za pompą hydrauliczną a powrót dałem z tyłu ciągnika tam gdzie jest podłączenie od powrotu oleju od siłownika wspomagającego ponieważ w moim traktorze jego nie ma. mam jeszcze w przewodzie zasilającym do rozdzielacza wstawiony zawór którym zamykam lub otwieram dopływ oleju. gdy ten zawór jet zamknięty to wszystko działa prawidłowo ale gdy otworze zawór w celu używania tura i chce jego podnieść to tur się nie podnosi i podnośnik ciągnika też słabo podnosi. chciałbym się dowiedzieć jak powinien być on podłączony aby wszystko działało prawidłowo? jeśli można to prosiłbym o schemat podłączenia. Z góry dziękuje i czekam na odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 17 Maja 2009 Rozdzielacze podłącza się szaregowo ( jeden za drugim ) a Ty podłączyłeś równolegle i dlatego nie działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 17 Maja 2009 witam. mam mały problem z podłączeniem rozdzielacza do tura w zetorze 8011. podłączyłem przewód zasilający do trójnika który wkręciłem za pompą hydrauliczną a powrót dałem z tyłu ciągnika tam gdzie jest podłączenie od powrotu oleju od siłownika wspomagającego ponieważ w moim traktorze jego nie ma. mam jeszcze w przewodzie zasilającym do rozdzielacza wstawiony zawór którym zamykam lub otwieram dopływ oleju. gdy ten zawór jet zamknięty to wszystko działa prawidłowo ale gdy otworze zawór w celu używania tura i chce jego podnieść to tur się nie podnosi i podnośnik ciągnika też słabo podnosi. chciałbym się dowiedzieć jak powinien być on podłączony aby wszystko działało prawidłowo? jeśli można to prosiłbym o schemat podłączenia. Z góry dziękuje i czekam na odpowiedz.Ten zator to odpowiednik naszego u- 385. Jeśli tak to mogę ci napisać gdzie orginalnie podłączyć dodatakowy rozdzielacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
309LS 0 Napisano 17 Maja 2009 Podłącz w taki sposób że przewód od pompy jak miałeś wcześniej podłącz bezpośrednio do rozdzielacza od tura a powrót od rozdzielacza podłącz w miejsce gdzie wcześniej miałeś podłączony przewód od pompy. W ten sposób powinno działać bezproblemowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach