Gość Napisano 3 Marca 2006 Witam mam pytanko czy jezeli dostalem niskotowarowke a zaznaczylem ze przeznacze ja na zakup gruntow moge starac sie o kredyt na zakup gruntow lini niskoprocentowanej z doplatami agencji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 3 Marca 2006 kiedys jak sie dowiadywalam w ARiMR, to mi powiedzieli, ze nie mozna bo to jest finansowanie inwestycji jakby dwukrotnie ze srodkow pomocy publiczej (raz ze wsparcia dla gosp. niskotow i drugi doplata do oprocentowania kredytu preferenc. - oba ze srodkow, ktore wyplaca ARiMR)... powiedziano mi ze to jest tak samo, jak przy inwestycji z SPO; nie mozna podeprzec sie kredytem preferencyjnym z doplata ARiMR - trzeba brak komercyjny kredyt - pomostowy.dalej tak jest? wytyczne sie czesto zmieniaja........... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Marca 2006 Dziekuje Sardynko wiedizalem ze moge na ciebie liczyc pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 4 Marca 2006 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Marca 2006 Witam dzwonilem dzisiaj do arimr okazuje sie ze mozna smialo wziasc kredyt preferencyjny nie ma zwiazku niskotowarowka z preferencyjnym tak jak to jest w spo ponoc inne zasady i pula Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 6 Marca 2006 Witam dzwonilem dzisiaj do arimr okazuje sie ze mozna smialo wziasc kredyt preferencyjny nie ma zwiazku niskotowarowka z preferencyjnym tak jak to jest w spo ponoc inne zasady i pulakazdego dnia cos nowego sie okazuje;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Marca 2006 Czesc jezeli moglabysmy pomoc potrzebuje wzor biznesplanu dot. zakupu gruntow ze srodkow kredytu preferencyjnego. Zalezy mi na czasie a w odr powiedzieli mi ze za 2 tygodnie mogo mi zrobic. Jezeli zrobie sam bede mial na jutro tylko skad wziasc wzor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 9 Marca 2006 w ODR tak Ci powiedzieli?a moze chodzilo im o to ze wydanie opinii to dwa tygodnie?zrobienie planu nawet z produkcja zwierzeca to max dwa doni roboty....a szukales na stronie minrol albo arimr? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Marca 2006 szukalem niestety nic nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Marca 2006 Sardynko czy ten plan do KZ jest podobny jak w SPO w inwestycjach nie mam produkcji zwierzecej wiec bedzie latwiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 10 Marca 2006 raczej nie ma nic wspolnego. jesli nie masz zwierzecej to jest znacznie latwiej. najprosciej jest isc do ODR i poprosic o sam czysty druk biznesplanu. jesli nie beda chcieli to idz do kierownika albo dyrektora bo to ich obowiazek dac Ci czysty druk planu!!!na ile planujesz kredyt?jesli jest do 50 000 to jest to uproszczony plan z ktorym z palcem w nosie sobie sam poradziszjesli kredyt powyzej 50 000 to juz jest pelen plan i z tym bedzie Ci ciezko samemu sobie podadzic.z jakiego rejonu jestes? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Marca 2006 kwota 10000 jestem z podkarpacia niestety nie dadza hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 10 Marca 2006 za 10 000 to maly plan.nie bardzo wierze w to co mowisz, to ich za przeproszeniem zasrany obowiazek;) i musza Ci dac! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 10 Marca 2006 http://www.rcd.wroc.pl/Ekonomika/aktualnosci.htmtu jest wzor uproszczonego biznesplanu;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Marca 2006 Dziekuje slicznie za pomoc jestes fantastyczna. Jestem dozgonnym dliuznikiem. Pozdrawiam goraco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach