krzant 0 Napisano 2 Września 2008 Nie znam się przyjacielu na turach bo takowych nie posiadam ale z doświadczenia wiem że w c-330 i zresztą nie tylko pompa hydrauliczna korzysta z tego samego oleju co w skrzyni biegów. A ten korek co widziałeś pod siedzeniem to jest właśnie korek wlewu oleju do skrzyni. Jak go odkręcisz to zobaczysz że jest on połączony z takim prętem na który są wskazy poziomu oleju. Reszty się juz domyslisz. Olej oczywiście hydrauliczny z reguły do takich sprzętów leje się Hipol GL4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirapacz 0 Napisano 2 Września 2008 no wlasnie nie wiem czy na skrzyni nie ma przypadkiem drugiego korka hmmm ale dzieki za info - to ze to ten sam olej to bardzo wazna uwaga dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek-84 0 Napisano 2 Września 2008 C330 przejściowe z 28 ma dwie miarki i dwa wlewy ale poziom lej według tej pod kierownica bo ta pod siedzeniem była wykorzystywana w starszym typie i był tam oddzielny zbiornik oleju do hydrauliki, w C330 wszystko jest razem i jak wlejesz według miarki pod siedzeniem to będziesz miał pełniutką skrzynie biegów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 3 Września 2008 Za krótko żyjena tym swiecie i za mało jeszcze widziałem bo o tym to akurat niewiedziłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirapacz 0 Napisano 3 Września 2008 hehh:) odkrece oba i zrobie zdjecia-moze to pomoze zidentyfikowac jak to dziala:) ale generalnie jak wleje pod korek i tu i tu ten sam olej to rozumiem ze nic nieciekawego sie stac nie stanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 3 Września 2008 Jak nalejesz skrzynie do pełna to na pewno sobie nie poprawisz tylko pogorszysz.Olej rozsadzi uszczelnienia i pojdzie na sprzegło i hamulce i wtedy beda jaja.Znajdz miarke i nalej na maxa a najwyzej 1 cm ponad max stan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lippek2505 0 Napisano 3 Września 2008 WITAM I BARDZO PROSZE WSZYSTKICH O POMOC NA TEMAT ROZRZADU W URSUSIE C 360 JAK USTAWIĆ. ROBIŁEM REMONT I TERAZ NIE MOGE SOBIE PORADZIĆ Z ROZRZADEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bax-b1 0 Napisano 4 Września 2008 witam. potrzebuje namiary na jakąś hurtownie czy coś z czesciami do u 3512. traktor jest po wypadku. przy skrecie w lewo koleś wyprzedzał kolumne samochodów jadących za moim pracownikiem, dostał strzała w przód blok pekniety kolumna kierownicy poszła miska oś połamana ogólnie wrak i trzeba to jakoś wyremontować silnik zarzucic trzeba nowy, jak myślicie ile bedzie kosztować taka naprawa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 6 Września 2008 Panowie co zalać do zwolnic w ursusie 1222 padł mi most i zwolnica wymieniłem ta co sie rozsypała chodzila na hiplou ta co chodzi dalej była zalana olejem z tawotem wszystko wyglada dobrze niewiem co robić?? czy jest jakiś gęściejszy olej niz hipol? bo z tawotem nie chce kombinować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 7 Września 2008 wydaje mi się że transmil sp powinien być odpowiedni a to link do strony o tym oleju http://www.lotos.pl/handlowy/produkty/oleje_smarowe/produkty_smarowe_dla_przemyslu/oleje_przekladniowe/179_transmil_sp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin89 0 Napisano 8 Września 2008 wlej chipol bendzie grało ja jurz od wielu lat mam w 914 chipol i nic sie nie dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 9 Września 2008 Popieram. Hipol typowo przekładniowy więc taki jak powinien być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 9 Września 2008 no ale właśnie ta zalana hipolem sie posypała a ta druga jak nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 9 Września 2008 A skąd wiesz że to hipol albo że on jest winowajcą. Może poprostu było go mało. Z której strony ci padła ta zwolnica? A skoro w drugiej był jakiś tam olej z tawotem to przy niej było coś kombinowane!! i może w tej co był hipol chodziła znacznie dłużej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 10 Września 2008 padła mi prawa stan oleju sprawdzem codzinnie jesli orze jak nie to raz na tydzień oczywiście tylko jak pracuje nim a wiem ze hipol bo wymieniałem własnie na hipol w tamtej poluzowala sie śruba od kosza i to było grzebane dokręcona poskładana i mechanik zalał olejem wymieszanym z tawotem w tej popekal wałek ten mały co lata miedzy satelitami a odłamki zrobiły swoje satelity łozyska koło koronowe na złom wszystko sie rozpadło i własnie niewiem czy dlatego ze latała na hipolu czy miała jakąś wade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 10 Września 2008 Możliwa wada,olej raczej nie winny. W mojej 60tce jakieś 8 lat temu rozleciała się lewa zwolnica,prawa była ok zalane był właśnie hipolem. U mnie jak i u Ciebie mógł być winny poprostu materiał,jedna była z lepszego a druga z gorszego...normalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 10 Września 2008 Moim zdaniem rodzaj oleju odgrywa znaczącą rolę w momencie kiedy są extremalne warunki gorąco i duże obciążenia. W przekładniach olej gęstya tam gdzie idą pompy to już rzadszybo zanim się rozgrzeje pompa nie dostanie popalić. Ja w moim 914 do 1989 roku 2 razy sprawdzałem poziom oleju w zwolnicach. Pozatym jak nie widać ubytków to nic o tym nie przypomina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 10 Września 2008 ja jestem przeczulony jesli chodzi o stan płynów wszystkich znalazłem rozwiązanie i to przypadkiem olej huqvarna jest ok 3 razy gęściejszy od hipolu przeznaczony do przekładni pracujacych w ekstremalnych warunkach wysoka temperatura i duże przeciążenia w niskich temperaturach przestaje byc płynny -5 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy 0 Napisano 12 Września 2008 Panowie co zalać do zwolnic w ursusie 1222 padł mi most i zwolnica wymieniłem ta co sie rozsypała chodzila na hiplou ta co chodzi dalej była zalana olejem z tawotem wszystko wyglada dobrze niewiem co robić?? czy jest jakiś gęściejszy olej niz hipol? bo z tawotem nie chce kombinować "TRANSOL" ,taki jak w kosiarkach rotacyjnych , jest naprawdę gęsty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 12 Września 2008 No juz bez przesady przeciez zeby olej dobrze smarował nie musi byc bardzo gesty bo tu nie o to chodzi.Co z tego ze 3x gestszy od hipolu jak w -5 zastyga.Zalejesz taki do zwolnicy to w zime jakbys na recznym hamulcu jezdził.Takie bardzo geste oleje stawiaja bardzo duze opory i do momentu rozgrzania nie smaruja dostatecznie.Mysle ze wystarczajacym olejem do zwolnicy byłby Lotos GL-5 85W-140.1 litr ok 10 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 12 Września 2008 jest dobrze juz na takim jak pisałem jeżdzę ten ciągnik pracuje tylko latem i gdzieś do połowy października reszte roku stoi nie uzywany. po godzinie pracy zwolnica jest ciepła ale nie gorąca i tak a już zostaje nienagrzewała sie bardziej (mimo duzego obciążenia) olej jest płynny ale tak jakby był z klejem bardzo sie kleii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 12 Września 2008 Panowie co zalać do zwolnic w ursusie 1222 padł mi most i zwolnica wymieniłem ta co sie rozsypała chodzila na hiplou ta co chodzi dalej była zalana olejem z tawotem wszystko wyglada dobrze niewiem co robić?? czy jest jakiś gęściejszy olej niz hipol? bo z tawotem nie chce kombinować Nic nie robić, jeździć dalej. Mieszaninę oleju ze smarem stosowano dawniej dla wyciszenia przekładni. Widocznie trafiłeś na ,,starej" daty mechaniora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 12 Września 2008 to gdzie on był jak mi druga siadła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 12 Września 2008 Tego to ja już nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 19 Września 2008 Panowie co zalać do zwolnic w ursusie 1222 padł mi most i zwolnica wymieniłem ta co sie rozsypała chodzila na hiplou ta co chodzi dalej była zalana olejem z tawotem wszystko wyglada dobrze niewiem co robić?? czy jest jakiś gęściejszy olej niz hipol? bo z tawotem nie chce kombinować Nic nie robić, jeździć dalej. Mieszaninę oleju ze smarem stosowano dawniej dla wyciszenia przekładni. Widocznie trafiłeś na ,,starej" daty mechaniora. Zapomniał o trotach byłoby jeszcze ciszej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach