Stachu 0 Napisano 24 Marca 2006 hamulce sa ok w czasie jazdy i jak stoi to biegi niewchodza idealnie wejda ale wajcha drga i czasami jest zgrzyt mechanik szlifowal z agromy taka czesc niewiem jak to sie fachowo/ort nazywa zobacze chyba w ksiazce to gdziesz mam i jest roznica jak to boschem wyszlifowal ale najlepsze sprzeglo jest to co bylo w tych starych ciagnikach te na 3 łapki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 24 Marca 2006 Ja miałem w 1014 właśnie takie na trzy łapki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 24 Marca 2006 ja mam model z 89 czyli przejsciowy tam jest troche nowych pomyslow i sie byly one dopracowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdk 0 Napisano 27 Marca 2006 ja mam model z 89 czyli przejsciowy tam jest troche nowych pomyslow i sie byly one dopracowaneA wysprzęgla dobrze? czy ciągnie gdy wciśniesz pedał, albo szaprie gdy wrzucasz bieg? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młody Rolnik 0 Napisano 27 Marca 2006 Ja mam 1014 z 86r,wersje ekspoetowom,szybka skrzyna 50km/h,z ruszaniem niemam problemu i z przebijaniem biegów niemam problemów,mam go 8 lat i przy skrzyni nic nie robiłem,a pracuje na 100ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdk 0 Napisano 27 Marca 2006 Ja mam 1014 z 86r,wersje ekspoetowom,szybka skrzyna 50km/h,z ruszaniem niemam problemu i z przebijaniem biegów niemam problemów,mam go 8 lat i przy skrzyni nic nie robiłem,a pracuje na 100ha nie ma szybkiej skrzyni 50 km/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 27 Marca 2006 No właśnie najszybsza to chyba koło 40 wyciągnie a 50 to ciągną trochę nowsze Fendy najnowsze JD, i jeszcze jakieś ale dokładnie nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slavo 0 Napisano 27 Marca 2006 50km/h to nie predkość na nasze drogi chyba że na Autostrade wyjedziecie :D:D:D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 27 Marca 2006 Ja osiągam na maksa MF 42 km/h jak masz skrzynie 50 km to 40 jedzesz na mniejszych obrotach Na wielu drogach jak tyle jade to nic się nie dzieje nie musze szukać autostrady której w mojej okolicy nie ma i nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacenty 0 Napisano 27 Marca 2006 jechalem za ojcem na rowerze i bylo tez 42 niby ojciec mowi ze jeszcze ciut pod butem bylo ale chcialo ciagnik rozwalic tyle dziur u nasmam nadzieje ze niedlugo wyrownaja droge to bedzie juz jako tako wtedy sie zerknie co moze ten ciagniczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek! 0 Napisano 27 Marca 2006 NH seri tsa i tvt tez moga miec skrzynie 50km/h a cz innych serii to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gelw 0 Napisano 28 Marca 2006 Witam.Czy mugł by mi ktoś podać schemat biegów w 912? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdk 0 Napisano 28 Marca 2006 lewa dźwignia: prawa dźwignia: I 1 3 R II 2 4 tak jakoś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 28 Marca 2006 jechalem za ojcem na rowerze i bylo tez 42 niby ojciec mowi ze jeszcze ciut pod butem bylo ale chcialo ciagnik rozwalic tyle dziur u nasmam nadzieje ze niedlugo wyrownaja droge to bedzie juz jako tako wtedy sie zerknie co moze ten ciagniczek To chyba masz yacenty niedokładny licznik w rowerze, lepiej zmierz sobie Puntem prędkość w swoim Zetorku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacenty 0 Napisano 28 Marca 2006 akurat puntem zmierze dokladnie haha (jak to w aucue raz ze liczniki nie dokladne a dwa to ze tam skala jest jaka jest) liczni jest dokladny i bankowo dobrze ustawionycateye velo 8, sprawdzany tez na cateye velo 7 sprzet dobrymyslisz ze nie da rade tyle pojechac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pejton 0 Napisano 29 Marca 2006 Prędkość można też zmierzyć GPS-em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacenty 0 Napisano 29 Marca 2006 eh, ale predzej uwierze w dokladnosc licznika od roweru niz gps'a bo niestety te popularne u nas urzadzenia maja dosc duzy margines bledu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdk 0 Napisano 29 Marca 2006 Dla poszczególnych rodzajów skrzyń są podane prędkości na każdym biegu, nie trzeba rowerem latać za ciągnikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 30 Marca 2006 Widzieliście to http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T94629niezły tuning ale jak na ursusa z XXI wieku to poraszka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 31 Marca 2006 Mój wujek kupił dziś C-360 z 85r. w oryginale za 9,5 tys. zł i zamierza założyć do niej blachy naglaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młody Rolnik 0 Napisano 31 Marca 2006 Jak mi nie wierzycie to wasza strata.ale Forshmita to biore bez niczego.niewiem czemu taki jest szybki.koła mam18,4R34a obroty na pompie 2200.poprostu rakieta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek B 0 Napisano 1 Kwietnia 2006 Widzieliście to http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T94629niezły tuning ale jak na ursusa z XXI wieku to poraszka.podobny byl na targach w Kielcach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wituś 0 Napisano 2 Kwietnia 2006 Wie ktoś jakie ciągniki znajdą się w nowej gamie URSUSA ( jaką będą miały moc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel45 0 Napisano 2 Kwietnia 2006 Będą miały 40,50,60 i 75 kW + do pierwszych cyfr 24 i masz nazewnictwo tych ciągników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel45 0 Napisano 5 Kwietnia 2006 Hi-Lo to elektrohydrauliczna zmiana półbiegów. Tak czytałem w opisie NHCzy możliwe, że takie coś jest w ursusie 7524 bo w opisie kilka stron wcześniej tak jest napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach