MarcinC-360 0 Napisano 18 Stycznia 2007 Przepraszam bardzo troche się zle zrozumieliśmy,ale teraz juz wszystko wiem ,dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 19 Stycznia 2007 ja mam swoj maly rekordzik Ursusem 1014 w plugu 5 zagonowym 3ha oralem 1,5godz(bez poprzeczniakow, aby rozorane mialem )ale jestem bardzo zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 19 Stycznia 2007 No to niezle sie pospieszyłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miki z Rawicza 0 Napisano 19 Stycznia 2007 ciekawe jak daleko skiba leciała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 19 Stycznia 2007 A może to była podorywka, w końcu to też rodzaj orki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 19 Stycznia 2007 oralem ten kawalek 24 pazdziernika(jeczmiennisko) i nie wiem czy w ten czas sie orze na podorywke.Ladnie wszystko szlo bo bylo dosc sucho ,rowny, dlugi kawalek i sypalo sie naprawde z.a.j.e.b.i.s.c.i.e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 20 Stycznia 2007 miałes czym robić no to i szło zajebiście,a teraz ja się pochwale moim rekordem: Sprzęt: -Ursus C-360-pług 2 Areał:-2,5ha(długi kawałek,strasznie twardo,wrzesień pare lat temu) Czas:-12 godz. Naprawdę ostro było.Paliwa nie liczyłem ile spalił,ale obr. 1800,2 bieg i chmura dymu nad ciągnikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miki z Rawicza 0 Napisano 20 Stycznia 2007 No to sie najezdziłes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 20 Stycznia 2007 A daj spokuj ,po takim czymś to ręce i nogi opadają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miki z Rawicza 0 Napisano 20 Stycznia 2007 Ja kiedys jaechałem z cukrowni 7211 i mi sie tak biegi zakleszczyły ze było czeba sciagac cała kabine od zetora ale najpierw czeba do domu dojechac wiec jechałem 20km na ppierwszym biegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 20 Stycznia 2007 Areał:-2,5ha(długi kawałek,strasznie twardo,wrzesień pare lat temu) Czas:-12 godz.o kurde 12 godzin 2.5ha orac!!! to tylko polak potrafi i czujmy sie z tego powodu dumni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsc924 0 Napisano 20 Stycznia 2007 u mnie to noramlne zeby orac 4-6godzin hektar zalzezy jaka ziemia ale potem oczywiscie muwie o 60 ale potem jest fajne uczucie jak sei silnik zgasi:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 20 Stycznia 2007 żebys wiedział to uczuusie bezcenne,20L ropy 70zł..... Za reszte zapłacisz karta mastercard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 20 Stycznia 2007 "Ursus C4011 - 35km/h (pompa jest w nim podkręcona na maxa, osiąga ok. 3000obr/min )" Coś nie chce mi się w to wierzyć... 2600 jeszcze jeszcze ale 3tys?! Wiadomo, że 40 wyprzedza sie wszystkie ciapki, władzie i 60 ale chyba 35km/h to lekkie przegięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 20 Stycznia 2007 3 tys. -niemozliwe,2400-2500 max.,gdyż niektóre nie mogą uzyskać 2000-na serio(40-tka wujka),moja 60-tka max 2400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 20 Stycznia 2007 No ja mam na pompie 2100 i nie podkręcałem (jest plomba) ale wątpie żeby do 3tys się dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 20 Stycznia 2007 3000obr/min.-to jest niemożliwe po względem technicznym(wał nie wytrzyma takich obrotów!)ale teoretycznie może.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 20 Stycznia 2007 Bez obciążenia może jakoś... kto wie... Wujek ciapkiem mial 2800 to może jakimś cudem... Pewnie dużo huku by było I już słyszę ryk zwolnic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 20 Stycznia 2007 właśnie ojciec mi powiedział, że robił taki experyment, że da sie wyciągnąc jeszcze więcej niż 3tys a szybkość jest niesamowita jak na traktor... Tylko bał się żeby wał nie wyleciał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 20 Stycznia 2007 Bez obciążenia może jakoś... kto wie... Wujek ciapkiem mial 2800 to może jakimś cudem... Pewnie dużo huku by było I już słyszę ryk zwolnic no co ty, u c-330 przecież nie wyją zwolnice! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 20 Stycznia 2007 Ja mówię o 4011... A 2800 na ciapku to taka mała dyggresja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel24 0 Napisano 20 Stycznia 2007 Bez obciążenia może jakoś... kto wie... Wujek ciapkiem mial 2800 to może jakimś cudem... Pewnie dużo huku by było I już słyszę ryk zwolnic U mnie w 330 są podwyższone obroty tak że wyciąga 2700. Unikam takich obrotów pod dużym obciążeniem i jak dotąd nic się nie stało.Co ciekawe mam tak od nowości, tzn albo to był model eksperymentalny albo w fabryce się rypneli To mógł być jakiś eksperyment, bo data produkcji mojej 330 to VI 1986 r. i to był ostatni miesiąc produkcji zwykłej 330, bo od lipca weszły "emki" a wtedy w ursusie mieli manie zwiększania prędkości bo emki są przecież szybsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 21 Stycznia 2007 no co ty, u c-330 przecież nie wyją zwolnice!Nie wyja zwolnice w 330 bo ich nie ma W330 sa przeciez polosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 21 Stycznia 2007 Nie wyja zwolnice w 330 bo ich nie ma Widzialeś kiedyś ciapka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 21 Stycznia 2007 Widzialeś kiedyś ciapka?mam go od nowosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach