Skocz do zawartości
Moderator

Ciągniki Ursus

Rekomendowane odpowiedzi

Ty chyba nie wiesz co to jest półoś, a co zwolnica. Uwierz mi, że ciapek ma to i to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Piotru$ Piotru$ nie ośmieszaj się. Tak się sklada, że wiem co to jest półoś a co zwolnica i dla twojej wiadomości: półoś łączy się z jednej strony mechanizmem róznicowym a z drugiej ze zwolnicą... Z resztą bez sensu to wyjaśniać bo każdy kto ma jakiekolwiek o tym pojęcie pokręci z niedowierzaniem głową co ty tu wypisujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam zetora 10111 to to samo co ursus 914 i moge tylko wrzucać jedynke do przodu i do tyłu innych nie moge przesunąć wajchy na 2 3 4 miał to ktoś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi jeszcze nigdy w zyciu sie skrzynia nie zblokowala(1014) i tez nie mam pojecia co bym zrobil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba zdjąć pokrywę skrzyni przekładniowej i obejrzeć. Mogło się posypać na górnym wałku bądź problem z wodzikami i tulejami przesuwnymi. Odkręcamy dźwignie biegów i reduktora, zdejmujemy fragment podłogi i tam jest pokrywa skrzyni, która także trzeba zdjąć no i będzie wiadomo co dolega.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie powinno byc najlepsze cisnienie doladowania w duzych ursusach??? i jak zamontowac jakis wskażnik do pomiaru na stale??????? prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
moge tylko wrzucać jedynke do przodu i do tyłu innych nie moge przesunąć wajchy na 2 3 4 miał to ktoś

W 360 podobna sytuacja, widełki wyskoczyły z prowadnicy(sorki za niefachowe nazewnictwo- wtajemniczeni wiedzą o co chodzi ) 5 minut i po sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że tutaj pisze ale nie znalazłem forum o beczkowozach.Mam pytanie ile może kosztowac pompa do beczkowozu i gdzie można by ją kupić .Z góry dziejuje pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co jest leprze: 385 czy 8011

tzn moze który z nich jest trwalszy

który z nich tanszy w utrzymaniu apropo ceny cześci

bo wydaje mi sie ze w kwocie do 15tyś zł to nic leprzeso sie nie kupi

mam władymirca i 360 ale chce kupic wiekrzy ciągnik do prasy rolującej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi