domagalka 0 Napisano 1 Lutego 2007 nawet mnie nie strasz. jak to sprawdzić?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 1 Lutego 2007 Miałem wczoraj napisać ale właśnie nie chciałem Cię straszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 1 Lutego 2007 Jak sprawdzić? a po złożeniu i odpaleniu nie chlapał z komina lub z chłodnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domagalka 0 Napisano 1 Lutego 2007 nie chlapał. do chłodnicy tylko leciało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domagalka 0 Napisano 1 Lutego 2007 olej dostswał sie do chłodnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 1 Lutego 2007 podejżewam że pękł blok gdzieś w środku i płyny się mieszają:(trzeba wszystko pokolej rozbierać i szukać dziury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domagalka 0 Napisano 1 Lutego 2007 a może to głowica gdieś pekła????/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 1 Lutego 2007 głowca może. Trzeba rozebrać oczyścić i dokładnie obejżeć albo wlać troche wody tam gdzie powinna być i patrzeć czy gdzieś nie leci gdzie nie powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazi1 0 Napisano 1 Lutego 2007 albo zatknąć kanały wodne i sprawdzić powietrzem pod ciśnieniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domagalka 0 Napisano 1 Lutego 2007 rozebrałem i wyczyściłem i nie widać peknięć ale moga być gdzieś w wewnatrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domagalka 0 Napisano 1 Lutego 2007 a jakby to głowica to ile nowabedzie kosztować???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 1 Lutego 2007 jakie pługi , talerzówka i kultywator do ursusa 902????????????????????????????????????????????????????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 1 Lutego 2007 zależy od ziemi pług zagonowy 4, a najlepiej 3+1talerzówka do 3 metrów, jeśli przyczepiana to niezbyt ciężkakultywator też około 3 metry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz200 0 Napisano 1 Lutego 2007 do domagalka.jesli przymrozilo wode w c330 to blok matendencje do pekania w okolocach tabliczki znamionowej(za pompa paliwowa).natomiast jesli woda miesza sie z olejem po takim zamarznieciu, to najczestrza przyczyna tegoz jest wysadzenie zagluszek w glowicy.pozdjeciu pokrywy zaworow zobaczysz je.sa one wbite pod walkiem rozzadu.byc moze niewysadzilo ktorejs z nich calkiem, a tylko troche podnioslo.jest to najczestrza przyczyna dostawania sie oleju do chlodnicy(po zamarznieciu wody) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domagalka 0 Napisano 2 Lutego 2007 Ale korki założyłem nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 2 Lutego 2007 Niech mi ktos cos napisze o 2812,bo sasiad mnie poprosił,żebym mu coś znalazł o tym sprzęcie,bo przymierza sie takiego kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 2 Lutego 2007 to praktycznie to samo co 3512 tylko troche słabszy i nie na zwolnicach tylko na osiach z tyłu. Jak trafi dobry nie zajechany to bedzie mu długo służył, jak dla mnie wogóle te silniki sa za delikatne Duzy plus to małe spalanie w lekkich pracach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jozekrej 0 Napisano 2 Lutego 2007 Niech mi ktos cos napisze o 2812,bo sasiad mnie poprosił,żebym mu coś znalazł o tym sprzęcie,bo przymierza sie takiego kupic. dardzo dobry sprzęt ja mam mf 235 ale to to samo poza paroma szczegółami dobre silniki skrzynie ja mam 5tys na liczniku narazie chodzi myśle że do 7 dojdzie i remont teraz robię sprzęgło nie tykane od nowości padła tarcza choć te starsze są wg mnie wytrzymalsze przy 2812 często sie sypią pierdoły które nasi inżynierowie poprzerabiali o niebo lepszy niż c 330 podnośnik i wogóle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domagalka 0 Napisano 2 Lutego 2007 więc jak z ta C330???? Korki nowe założyłem i olej wchodi do chłodnicy. Pomożecie????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazi1 0 Napisano 2 Lutego 2007 więc jak z ta C330???? Korki nowe założyłem i olej wchodi do chłodnicy. Pomożecie?????słuchaj tak trochę ciężko jeżeli się tego nie widzi najlepiej jest sprawdzać wszystko pokoleji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 2 Lutego 2007 @Domagalka, nie masz jakiegoś dobrego mechanika bo na odległość to trudno coś doradzić, a z tego co piszesz sprawa jest poważna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebol 0 Napisano 2 Lutego 2007 Na allegro pojawiły sie dwa nowe modele ursusa ale widac ze to pierwsszy wypust stare kabiny. W kabinach nie ma plastiku i skrzynie tez stare. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazi1 0 Napisano 2 Lutego 2007 znalazłem coś takiego http://www.ursus.co.za/tractorimages/4514b.jpg i takie samo zdjęcie mam na katalogu turów z pol-matu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 3 Lutego 2007 Dzięki za odp o 2812,ale mam jeszcze jedno pytanie.CZy ten ciągnik wytrzyma w orce, bo sąsiad mówi,że on będzie jedynym ciągnikiem na jego 5ha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 3 Lutego 2007 2812 na 5 ha to nie będzie miał co robić. Do orki 2 skiby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach