marcin8410 0 Napisano 18 Lutego 2007 moze to nie natemat ale co polecalibyscie z ciagnikow stojacych po komisach:ursus,zetor,massey ferguson, fendt, renault , john deere , fiat ,belarus , valmet, same ,df . itd prosze o odpowiedz Wszystko zalerzy od stanu , przebiegu no i ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel5314 0 Napisano 18 Lutego 2007 nie no bez glupot tylko prosze ; to co jesli bedzie stal piekny mf 3120 za 30 tys to mam go brac ??? przeciez ciagniki sa roznych marek i maja swoje wady i zalety(kazde modele) mi chodzi o to ktore ciagniki po kupnie z komisu beda w miare tanie w utrzymaniu ( spalanie , czesci i dostepnosc do ich no i komfort ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 18 Lutego 2007 dowiedz sie w najblizszym sklepie z czesciami jakich firm czesci maja na stanie lub moga szybko sprowadzic i taki sobie kup.im lepszy ciagnik tym dluzej go trzymaja na zachodzie.wiec bedzie bardziej zuzyty.a te gorsze firmy szybciej sprzedaja wiec moga byc mniej zuzyte.ursus,zetor.mtz sa gorsze ale latwiej o czesci i prawie kazdy je naprawi.u nas czesci do zachodnich to trzeba by bylo jezdzic z 70 km w jedna strone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsc924 0 Napisano 18 Lutego 2007 ja bym ci polecil fendta jest ich duzo wiec jest w czym wybrac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 19 Lutego 2007 ja bym ci polecil fendta jest ich duzo wiec jest w czym wybracale czesci malo......................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel5314 0 Napisano 19 Lutego 2007 no tez bym wolal fendta od np renault czy jd niemowiac o belarusie:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artur.p 0 Napisano 19 Lutego 2007 Witam wszystkich.Czy ktoś moze mi powiedziec czy będzie pasował przedni napęd od ursusa 1224 do ursusa 912 .A jeszcze od jakich ursusów pasuje naped przednido 912 .prosze o odpowiedz [/code] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsc924 0 Napisano 19 Lutego 2007 czesci malo?? mi sie wydaje ze fendt to najpopularniejszy zachodni ciagnik wiec powinno byc ich duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 19 Lutego 2007 czesci malo?? mi sie wydaje ze fendt to najpopularniejszy zachodni ciagnik wiec powinno byc ich duzomylisz sie bardzo, czesci jest malo bo jedynym dilerem sprowadzajacym czesci do fendta byl Korbanek a jemu znowu sie nie spieszy z dostarczeniem czesci do klienta , a poza tym te ciagniki "ponoc" sie nie psuja a na czesci to malo kto sprzedaje bo zawsze da sie za zachodniego zloma z 70 lat ciagnie sie grube pieniadze tyle ja mam do powiedzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 19 Lutego 2007 Witam wszystkich.Czy ktoś moze mi powiedziec czy będzie pasował przedni napęd od ursusa 1224 do ursusa 912 .A jeszcze od jakich ursusów pasuje naped przednido 912 .prosze o odpowiedz [/code]Oczywiscie ze sie nadaje tylko bedziesz mial dosyc sterczacy przod ,ale to w niczym nie przeszkadza, jedynie dodaje ciagnikowi agresywnego wygladu, zreszta ja mam w 1014 taki sam naped jak w 1224 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 19 Lutego 2007 czesci malo?? mi sie wydaje ze fendt to najpopularniejszy zachodni ciagnik wiec powinno byc ich duzo najpopularniejszy, ale gdzie , bo na pewno nie na polach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciekawski 0 Napisano 19 Lutego 2007 Jaki pług do ursusa 5314? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 20 Lutego 2007 do 5314 optymalny pług to 4x30 lub 3x40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsc924 0 Napisano 20 Lutego 2007 akurat w mojej okolicy jest ich duzo! jak z czeciami to niezabardzo sie orjetuje bo narazie rozmawialem z jednym wlascicielem i on ma fendt juz 2 lata kupil za 35 tyz zl w niemczech z ladowaczem i narazie niemaial zadnej awarii chociaz cos wspominal ze bendzie robil kapitalke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateunia19 0 Napisano 21 Lutego 2007 jaki byłby najlepszy pług do c385? i jaki agregat uprawowy? prosze o propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artur.p 0 Napisano 21 Lutego 2007 witam . mam kłopoty z wałkiem przekaznika mocy u ursusa 912 .Są nowe tarcze ,mikro pompka ,rozdzielacz,uszczelniacze .Wszystko jest nowe a tak pod obciążeniem wałek staje, juz niemam siły na ten wałek wkońcu sprzedam ten ciągnik jak nie będzie chodził jak trzeba. prosze o odpowiedz i dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 21 Lutego 2007 jaki byłby najlepszy pług do c385? i jaki agregat uprawowy? prosze o propozycje Na ciezkich ziemiach(redzina) plug 3,a na lekkich(piachy) to plug 4 smialo pociagnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artur.p 0 Napisano 21 Lutego 2007 najlepiej pług 4x30 a agregat 2.80m w wiekszych maszynach on sobie nie poradzi. sam mam ursusa 912 to jest tosamo co 385 i mam pług 4x30 a agregat 2.80m i ciągnik ma co do roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 21 Lutego 2007 najlepiej pług 4x30 a agregat 2.80m w wiekszych maszynach on sobie nie poradzi. sam mam ursusa 912 to jest tosamo co 385 i mam pług 4x30 a agregat 2.80m i ciągnik ma co do roboty Czy się nie pomyliłweś? Ja mam ursusa 3512 i ciągam agregat 2.8m. Do c385 to coć około 3,5m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 21 Lutego 2007 Ja mam ursusa 3512 i ciągam agregat 2.8m.Mogę spytać o nachylenie pola i wielkość żagla? Ja też tak bym chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel5314 0 Napisano 21 Lutego 2007 ja do 3p podczepialem agregat uprawowy 2.5 m z walkami i przy glebszej pracy mial opory ale przed siewem robi lotnisko z pola ganialem na 3 biegu teraz robie wiekszym ciagnikim i nie mam problemu z brakiem mocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 21 Lutego 2007 Nachylenie pola: przeważnie płaskie ale miejscami jest pod górke i z górki.Żagiel : nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 21 Lutego 2007 Nie rozumiem, czyżby niektórzy twierdzili, że ciągnik o mocy prawie 80KM nie poradzi sobie z agregacikiem 2,8 m i pługiem 4x30? to chyba te ciągniki muszą być już wyj@#$%&e na amen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 21 Lutego 2007 to chyba te ciągniki muszą być już wyj@#$%&e na amen Bo orać trzeba umieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 21 Lutego 2007 to chyba te ciągniki muszą być już wyj@#$%&e na amen Bo orać trzeba umieć Rozumiem, że zgadzasz sie z moją opinią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach