tdk 0 Napisano 2 Maja 2007 pewnie że elegancko póki roboty nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 2 Maja 2007 Regulacja regulacją, zależy co?, jeśli tylko dawka paliwa, to na podstawie oględzin zjawisk występujących nad tłumikiem można w jakimś tam stopniu to wyregulować, lub kąt początku wtrysku też, ale inne regulacje pompy robione w "stodole" to więcej strat niż korzyści, bo potem paliwo ubywa ze zbiornika jak w F 16, a w rezultacie i tak pompa trafi do fachowca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 2 Maja 2007 Regulacja regulacją, zależy co?, jeśli tylko dawka paliwa, to na podstawie oględzin zjawisk występujących nad tłumikiem można w jakimś tam stopniu to wyregulować, lub kąt początku wtrysku też, ale inne regulacje pompy robione w "stodole" to więcej strat niż korzyści, bo potem paliwo ubywa ze zbiornika jak w F 16, a w rezultacie i tak pompa trafi do fachowca ''Regulacje pompy robione w "stodole" to więcej strat niż korzyści, bo potem paliwo ubywa ze zbiornika jak w F 16'' a i jeszcze wał może urwać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 3 Maja 2007 regulowałem momęt wtrysku bo był za puźny i zeby zapalic musiałem krecic 2 minuty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 3 Maja 2007 regulowałem momęt wtrysku bo był za puźny i zeby zapalic musiałem krecic 2 minutyWspółczucia dla rozrusznika i akumulatorów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 3 Maja 2007 regulacje pompy robione w "stodole" to więcej strat niż korzyści, bo potem paliwo ubywa ze zbiornika jak w F 16, a w rezultacie i tak pompa trafi do fachowca Kiedyś z regulacja pompy u mnie było podobnie ale na odwrót.Jakiś pseudo fachowiec regulował mi pompe na oko.Powiedział,że wszystko zrobione więc czas na próbe no to ja do kultywatora i na pole.Po podwórku się dobrze jeździło,ale jak poszedł w kultywator to tragedia.Jak zwykle 3 i gaz a on mi zgasł.No to odpalam i to samo.Zjechałem z pola i zadzwoniłem do drugiego mechanik ten ustawił dobrze.To było dawno a po poprawnej regulacji ciągnik chodzi do dziś,ale po tylu latach konieczna jest już regeneracja pompy.Niech to bedzie ostrzeżenie przed samodzielnym regulowaniemm pomp lub regulacją przez pseudo fachowców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel45 0 Napisano 3 Maja 2007 http://video.i123.pl/filmy/1730/Kobiety_na_traktory Renatka... w ursusie 7524 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymond 0 Napisano 3 Maja 2007 Witam czy całkiem pusty komin oprócz lepszego głosu może zwiększyć siłę ciągnika ursusa 1614??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 3 Maja 2007 http://video.i123.pl/filmy/1730/Kobiety_na_traktory Renatka... w ursusie 7524 No comments Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 3 Maja 2007 Witam czy całkiem pusty komin oprócz lepszego głosu może zwiększyć siłę ciągnika ursusa 1614???Na pewno zwiększy... ale zużycie paliwa i skróci żywot silnika, szczególnie turbiny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdk 0 Napisano 3 Maja 2007 Na pewno nic się nie stanie jak wstawi się komin z kwasówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid K 0 Napisano 4 Maja 2007 Moim zdaniem jest troszke wieksza moc silnika i nic sie z nim niedzieje ale rora musi byc podobnej dlugosci i grobosci co orginal zebu niepopekaly pierscienie od szybkiej zmiany temperatury bo wiadomo ze temp.w pustym kominie jest mniejsza.jedyny minus to to ze ciagnik na wolnych obrotach chodzi jak spych. Nierozumiem dlaczego mialby palic wiecej????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 4 Maja 2007 (edytowane) Moim zdaniem jest troszke wieksza moc silnika i nic sie z nim niedziejea czy to twoje zdanie jest czymś uzasadnione??a co do pustego wydechu to na bank zwiększy moc silnika zamontuj jeszcze strumienice dolotową i wylotową filtr stożkowy magnetyzer "nitro" i masz 300 Koni więcej Edytowane 4 Maja 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 4 Maja 2007 Nierozumiem dlaczego mialby palic wiecej????? Spróbuj choćby w 360 założyć pustą rure i weź go w orkę - nie wierzysz? przekonaj się sam, łeb ci pęknie od hałasu i ze zdumienia, jak szybko zbiornik paliwa zamieni się w pustynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 4 Maja 2007 Co sie przekłada na wieksze zuzycie paliwa??Niemówcie,że pusty tłumik bo ja też nie wieże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 4 Maja 2007 Co sie przekłada na wieksze zuzycie paliwa??Niemówcie,że pusty tłumik bo ja też nie wieże. A jednak ! Musisz zrobić takie doświadczenie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymond 0 Napisano 4 Maja 2007 Nierozumiem dlaczego mialby palic wiecej????? Spróbuj choćby w 360 założyć pustą rure i weź go w orkę - nie wierzysz? przekonaj się sam, łeb ci pęknie od hałasu i ze zdumienia, jak szybko zbiornik paliwa zamieni się w pustynie. Chciałbym ci powiedzieć że mam 4011 ursusa i jak miał stary pusty komin to szedł jak żyleta nawet zetor 7211 nie mogł mu podskoczyć a teraz jak ma nowy komin z tłumnikiem to 4011 chodzi jak (słowo zostało usunięte) a nie traktor!!!!!!!!!!!Co ty na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 4 Maja 2007 nie zawsze bo jak go dluzej pociagniesz nad kabine, nie bedziesz mial chalasu w kabinie i spalanie tez nie wzrosnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 4 Maja 2007 Nierozumiem dlaczego mialby palic wiecej????? Spróbuj choćby w 360 założyć pustą rure i weź go w orkę - nie wierzysz? przekonaj się sam, łeb ci pęknie od hałasu i ze zdumienia, jak szybko zbiornik paliwa zamieni się w pustynie. Chciałbym ci powiedzieć że mam 4011 ursusa i jak miał stary pusty komin to szedł jak żyleta nawet zetor 7211 nie mogł mu podskoczyć a teraz jak ma nowy komin z tłumnikiem to 4011 chodzi jak (słowo zostało usunięte) a nie traktor!!!!!!!!!!!Co ty na toWidocznie kupiłeś tłumik podróbe, robiony przez prywaciarza, załóż mu tłumik od 385, albo od Zetora, to usłyszysz piękny głęboki ryk silnika, a nie syczenie puzona i osiągniesz pełną moc silnika, nie narażając siebie i najbliższych na utratę słuchu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej201 0 Napisano 5 Maja 2007 wiem ze to temat o ursusach ale mowa jest o wydechu u mnie w zetorze przepalił sie ostatnio tłumik własnie i tak koncówka wydechu cięsza odpadła i narazie jezdze na tej samej puszce ryk jest niesamowity ,i wydaje mi sie jakby własnie moc troche skoczyła ,albo to dzwiek silnkia poteguje to wrazenie sam nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan28 0 Napisano 5 Maja 2007 moc troche skoczyła ,albo to dzwiek silnkia poteguje to wrazenie sam nie wiem CHYBA TO NORMALNE, ŻE JEŻELI PRZESTANIE SIĘ DŁAWIĆ WYLOT SPALIN TO SILNIK CIĄGNIKA ZYSKA NA MOCY!!!W dwusuwach i silnikach wysokoobrotowych ważne jest przepłukiwanie zwrotne i podsysanie mieszanki przez ulatujące spaliny z wykorzystaniem zjawisk falowych ale to już inna bajka (tam konieczny jest tłumik i to odpowiednio skonstruowany) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 6 Maja 2007 ile macie obciaznikow na tylnych kolach w 914 czy 1224?? bo u mnie w 1014 jest 8*28,5kg(na jednym kole) i tak mysle czy to nie jest za duzo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdk 0 Napisano 6 Maja 2007 Po 5 talerzy na koło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 6 Maja 2007 Panowie,w mojej 60 wypalił się tłumik i nachodzi mnie ochota walnąć zwykłą rurę zamiast tłumika.Zobaczę czy da to coś mocy czy nie.Oczywiście podzielę się wrażeniami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 6 Maja 2007 moc troche skoczyła ,albo to dzwiek silnkia poteguje to wrazenie sam nie wiem CHYBA TO NORMALNE, ŻE JEŻELI PRZESTANIE SIĘ DŁAWIĆ WYLOT SPALIN TO SILNIK CIĄGNIKA ZYSKA NA MOCY!!!W dwusuwach i silnikach wysokoobrotowych ważne jest przepłukiwanie zwrotne i podsysanie mieszanki przez ulatujące spaliny z wykorzystaniem zjawisk falowych ale to już inna bajka (tam konieczny jest tłumik i to odpowiednio skonstruowany) Silnik pracujący bez tłumika ma lepsze przewietrzanie cylindra w suwie wydechu w wyniku czego potem wiecej powietrza wpływa do cylindra w suwie ssania i lepiej sie spala w suwie pracy,tylko że silnik pracujący na wyzszych prędkosciach obrotowych może troche tracić na momencie obrotowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach