kserkses 0 Napisano 27 Maja 2007 A 3512 i MF255 robiony w Polsce, to nie to samo ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gacusek-s 0 Napisano 27 Maja 2007 Mam taki oto problem nabyłem ursusa 1012. Wiedziałem, że półbiegi nie działają, ale nie wiem czy są zaspawane.Podczas orki na 3 biegu polowym na cięższej ziemi ciągnik jedzie chyba zbyt wolno i czasem mimo, że obroty silnika są 2000 to po prostu staje,sporadycznie zacznie przed tym faktem kopać się, gdy ruszam z 4rki na luza i szybko dodam gazu to również obroty silnika szybko wzrastają a prędkość z opóźnieniem. Moje pytanie brzmi czy to wina nie zaspawanego żółwia, czy tarcza sprzęgła.Dziękuje za sugestie i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
racha 0 Napisano 28 Maja 2007 to wina sprzęgła ja tak mialem w Zetorze 10145 i radze przetoczyc tez docisk bo ja musialem rozbierac 2 raz po 2 miesiącach i jak przetoczylem docisk to chodzi juz 2 rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartolinip 0 Napisano 28 Maja 2007 A 3512 i MF255 robiony w Polsce, to nie to samo ??? Nie jestem pewny ale z tego co wiem to MF255 był tylko składany w polsce a cześći do niego były produkowane w angli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gacusek-s 0 Napisano 28 Maja 2007 to wina sprzęgła ja tak mialem w Zetorze 10145 i radze przetoczyc tez docisk bo ja musialem rozbierac 2 raz po 2 miesiącach i jak przetoczylem docisk to chodzi juz 2 rok Czyli rozumiem, że gdyby była to wina żółwia to z biegów szosowych samoistnie redukowało by do żółwia, a gdy jadę na polowych to już redukować się nie da na wolniej gdy żółw jest sprawny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
racha 0 Napisano 30 Maja 2007 Jak by to byla wina zolwia to niewiem co by sie dzialo ale z tego co pisales wczesniej to mi wyglada na sprzeglo bo niema mozliwosci zeby ciagnik stawal przy ciezkiej pracy z powodu zolwia co najwyzej moze przedni napend sie zatrzymywac ale tylne kola powinny zabuksowac ale nie stanonc w miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 30 Maja 2007 U mnie jest to samo,jak ruszam z pługiem w ziemi to nie moge ruszyć.Puszczam sprzęgło,zwiększam obroyy,ruszy troche i stoi a obroty max,no to pług do góry i ognia.To jest sprzęgło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 30 Maja 2007 [Dałoby radę przerobic 2812 na 3512(chodzi mi o zwiększenie mocy z 38 na 47)??Silnik ten sam(rozmiar tuleji,tłoka) więc co należałoby wymienić? No, dałoby radę czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 30 Maja 2007 [Dałoby radę przerobic 2812 na 3512(chodzi mi o zwiększenie mocy z 38 na 47)??Silnik ten sam(rozmiar tuleji,tłoka) więc co należałoby wymienić? No, dałoby radę czy nie?wtryski i dawka paliwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 30 Maja 2007 Dzieki,idę powiedzieć sąsiadowi,może sam sobie to zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 30 Maja 2007 Powiedzcie mi prosze czy jak zamontuje do 1014 normalna prosta rure kwasowa zamiast wydechu oryginalnego, czy to nie zaszkodzi silnikowi czy turbine. Pytam sie bo czytajac poprzednie posty widze rozne stwierdzenia, jezeli ktos posiada tak zamontowana rure niech podpowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 7 Czerwca 2007 [Dałoby radę przerobic 2812 na 3512,więc co należałoby wymienić?Pół ciągnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 8 Czerwca 2007 Witam!Co powiecie za zmaine kabiny w u1014 na kabine typu m97 czy ktos z Was przerabiał kabine w krowach czy czworkach pozdrawiam:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 8 Czerwca 2007 Co to są "krowy, czy czworki" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 8 Czerwca 2007 Co to są "krowy, czy czworki" To chyba jest jakaś nowa wersja ciągnika ursus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 9 Czerwca 2007 krowy, to pewnie szesciocylindrowce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 9 Czerwca 2007 Heh, co za nazwa , pewnie jakaś wioskowa gwara, regionalny dialekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 9 Czerwca 2007 pierwsze słysze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 9 Czerwca 2007 radze przetoczyc tez dociskZ górki czy pod górkę? to chodzi juz 2 rokI nie może się zatrzymać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 9 Czerwca 2007 @Janek44 nie wyśmiewaj się, bo chłopak dobrze mówi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol P 0 Napisano 10 Czerwca 2007 Witam mam pytanie czy na gospodarstwo 10 ha wystarczy ursus 3512/3514 czy potrzebny jest wiekszy ?? Czy taki ursus jest wystarczająco mocno by dac sobie rade z pługiem obrotowym 3 skibowym ?? Jesli nie to jaki polecacie ?? Jestem poczatkujacy prosze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 10 Czerwca 2007 Czego????????????? Chyba sie zagapiłeś i niepotrzebnie dodałeś do Pług 3-skibowy "obracany".Człowieku taki pług to do 385 a nie do 3512.Po pierwsze jest zaciężki,żęby go podniósł (no może podniesie,ale z bólami i sie podnośnik wykończy i musiałby być nie wiem jak lekki ten pług)A co wystarczalności tego ciągnika na 10ha,to wystarczy,ale trochę czasu będzie schodzić (jeśli tylko uprawa zboża,bo jeśli łąki w tem to będzie dobry).Facet u mnie uprawia 10ha 2812 wtym 3ha łąki i 5ha zboża i mówi,że mu starcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol P 0 Napisano 10 Czerwca 2007 No wiec Panie Marcinie niech Pan mi napisze czy lepszy jest 3512 czy 3514 ?? a co sadzi Pan o 4514 ?? A jaki ciągnik poleca Pan do tego typu pługa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 10 Czerwca 2007 Do tego typu pługa to polecam właśnie 4514.Widziałem go w akcji ze zwykłym 3-skibowcem i szedł jak burza,więc z obrotówką da radę.Dodam,że robił też 4-skibowym i też super sobie radzł,dodam,żę w moich stronach jest ciężka rędzina.Ogólnie polecam 4514 bo jest to ciągnik oszczędny,małoawaryjny więc co za tym idzie tani w eksploatacji.Przedni napęd daje dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 10 Czerwca 2007 3512/14 wystarczy spokojnie. A pług to zależy jaki. Rabewerka 3x30 podniesie (tego na lekkej ramaie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach