Piotru$ 0 Napisano 19 Lipca 2007 nie, podobno przeciagnieta byla sruba na stopie i tego byl powod, ale wszystko sie dobrze skonczylo juz mam drugi silnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 22 Lipca 2007 mam pytanie ile pali URSUS 5714 Agro Bis, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W3reWolf 0 Napisano 22 Lipca 2007 Z tematu Wszystko o Ursus C-360witam ja mam problem z ursusem 1614 czy mogłby mi ktos pomoc? bo moja szóśtka chodzi tak cicho jakby turbina dobrze nie działa ale nie wiem czy to jest własnie powód bo sasiada to jak da gazu to tak zaryczy ze az mi sie mocno podoba.wiec nie wiem dlaczego moj traktor jest taki cichy no i jak on ma miec 155km to wydaje mi sie ze on nie ma tylu tak jakby turbina zle działała wiec prosze o pomoc fachowów w tych sprawach a nie jakis osłów co nic nie wiedza a sie mądrujaNajlepiej to porównać oba ciągniki, to będziesz wiedział, czy jest słabszy. Dźwięk wcale nie musi oznaczać, że ma więcej mocy, poza tym taki świst turbiny może oznaczać, że turbina się kończy oraz że może dawać nawet mniej mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 22 Lipca 2007 Z tematu Wszystko o Ursus C-360witam ja mam problem z ursusem 1614 czy mogłby mi ktos pomoc? bo moja szóśtka chodzi tak cicho jakby turbina dobrze nie działa ale nie wiem czy to jest własnie powód bo sasiada to jak da gazu to tak zaryczy ze az mi sie mocno podoba.wiec nie wiem dlaczego moj traktor jest taki cichy no i jak on ma miec 155km to wydaje mi sie ze on nie ma tylu tak jakby turbina zle działała wiec prosze o pomoc fachowów w tych sprawach a nie jakis osłów co nic nie wiedza a sie mądrujaNajlepiej to porównać oba ciągniki, to będziesz wiedział, czy jest słabszy. Dźwięk wcale nie musi oznaczać, że ma więcej mocy, poza tym taki świst turbiny może oznaczać, że turbina się kończy oraz że może dawać nawet mniej mocy.zaloz rure kwasowa zamiast tlumika i bedzie jeszcze grozniejszy mial ryk niz sasiada (tylko zrob ja zeby byla wyzej kabiny ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 22 Lipca 2007 Witam!!!ma ktos z Was ursusa 1234 albo 1634 model ten od 2005 rok czy sa lepiej zrobione niez poprzednie wyposazenie i jaka awaryjnosc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alberto 0 Napisano 22 Lipca 2007 świst turbiny wcale nie oznacza że ona się kończy poprostu w pewnym zakresie obrotów świszce sobie i to jet muzyka dla koneserów. A z tym rykiem silnika z wydechu to napewno jest już wypalony i przytumiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 23 Lipca 2007 Dokładnie zależy od turbiny ja miałem założoną nówke jakis czas temu i świszcze az miło do transportu zakładałem filtr stożkowy taki od samochodu to dopiero gwizdała az sie ludzie ogladali sprawdź czy doprowadzenie powietrza do turbiny jest szczelne czy nie łapie lewego powietrza Nieznam nikogo kto by nielubił tego odgłosu cos pieknego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymond 0 Napisano 23 Lipca 2007 a ok zobacze czy nie łapie powietrza a moze mam zły model tej turbiny czy wie ktos jaki powinien być?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelek32 0 Napisano 23 Lipca 2007 może i przyjemny jest taki agresywny dźwięk, ale popracować cały dzień takim ciągnikiem bez wyciszonej kabiny, to potem piszczy w uszach ciekawie byłoby, żeby ciągnik wydawał taki dźwięk jak ścigać przy wchodzeniu na obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekG 0 Napisano 23 Lipca 2007 Witam!!!ma ktos z Was ursusa 1234 albo 1634 model ten od 2005 rok czy sa lepiej zrobione niez poprzednie wyposazenie i jaka awaryjnosc pozdrawiam Witam Cie Stachu !! Ja mam URSUSA 1634 z gródnia 2003r. To jest ten model z nową kabiną, plastikową maską i plastikowymi błotnikami. Różica między starymi modelami i plusy : ciszej w kabinie, ładniejsze wnętrze kabiny, włączanie przedniego napędu jest na guzik, lepsza widoczność z kabiny Niestety są i wady : ciężkie jest dojście pod maske, za mały bak paliwa, bardzo często pękają mi przewody które łączą chłodnice z blokiem, z początku miałem problemy z podnośnikiem, brak zegara ciśnienia oleju, bardzo często urywają mi sie ramiona podnoszące ( te z gwintem, co reguluje się wysokość) na tylnym podnośniku, szybko wyrabiają się bolce na ramionach, siedzenie od pasażera jest nie wygodne, za powolna skrzynia biegów, brak klimatyzacji, i mało miejsca żeby ją założyć. Ostatnio złamała mi się dźwignia zmiany biegów i w całej polsce nie można jej kupić, w URSUSIE powiedzieli mi że to jest za nowy traktor i nie mają takiej części, i że mam szukać na Słowacji. A poza tymi drobnymi pierdołami to jest bardzo dobry traktor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 23 Lipca 2007 podobne awarie jak w starych 1224Dzieki za info Marek G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gelw 0 Napisano 25 Lipca 2007 czy wtryskiwacz a końcówka wtryskiwacza to to samo ? jeśli nie to jakie są objawy zużycia poszczególnych części Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 25 Lipca 2007 Końcówka rozpryskuje paliwo.Powinna być mgiełka a jak jest inaczej to końcówki do wymiany.Końcówki są osadzone we wtryskiwaczu jak wszystkim wiadomo,więc wtryskiwacz=oprawa końcówki.Bynajmniej po mojemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 26 Lipca 2007 Końcówka rozpryskuje paliwo.Powinna być mgiełka a jak jest inaczej to końcówki do wymiany.Końcówki są osadzone we wtryskiwaczu jak wszystkim wiadomo,więc wtryskiwacz=oprawa końcówki.Bynajmniej po mojemu A po mojemu nie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 26 Lipca 2007 Końcówka rozpryskuje paliwo.Powinna być mgiełka a jak jest inaczej to końcówki do wymiany.Końcówki są osadzone we wtryskiwaczu jak wszystkim wiadomo,więc wtryskiwacz=oprawa końcówki.Bynajmniej po mojemu Ta końcówka która rozpyla paliwo stanowi jeden z elementów składowych wtryskiwacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diler 0 Napisano 26 Lipca 2007 Własnie słyszałem w TV ze jakaś turecka firma chce przejąć Ursusa. Ciekawe czy im to wyjdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 26 Lipca 2007 Własnie słyszałem w TV ze jakaś turecka firma chce przejąć Ursusa. Ciekawe czy im to wyjdzie? Ty, na serio?? dawno to bylo w tv?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diler 0 Napisano 26 Lipca 2007 Własnie słyszałem w TV ze jakaś turecka firma chce przejąć Ursusa. Ciekawe czy im to wyjdzie? Ty, na serio?? dawno to bylo w tv?? No słyszałem o 9.50 w TVN24 firma turecka, która kiedyś też zakupiła licencję jak Ursus, a teraz nie słyszałem ile chcą zapłacić, ale chodzi im chyba o prawo do marki. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter200 0 Napisano 27 Lipca 2007 link do filmu z TVN24 http://www.tvn24.pl/12692,1515827,wiadomosc.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 27 Lipca 2007 no, wszystko fajnie ale to juz nie bedzie polski URSUS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 27 Lipca 2007 Mam blisko Ursusa rodzinkę , kiedyś bramki , ochrona ciek wjechać a teraz jedziesz sobie jak chcesz po prostu burdel . Jakieś 4 lata do tylu znajomy kupował ciągnik w Ursusie to najpierw musiał wpłacić pieniądze których to brakowało w Ursusie na montaż .SZKODA FAJNE CIAGNIKI ROBILI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adikpl 0 Napisano 29 Lipca 2007 Tak sie składa, że mój wujek pracował w ochronie w Ursusie. Jak były potrzebne śruby to poszedł na linię produkcyjną i se wziął ile chciał. Tylko te śruby nie bardzo pasowały bo to linia fergusonów była. I co to za ochrona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekG 0 Napisano 29 Lipca 2007 No i dlatego URSUS stoi tak kiepsko Jak ochrora wynosiła, to co powiedzieć o pracownikach, co byli przy tych różnycz częściach. Normalnie szkoda słów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 29 Lipca 2007 Taaaaa, z tego wnika,że pracownik mógł se wtedy w stodole złożyć nowy ciągnik...za darmo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 0 Napisano 30 Lipca 2007 Witam ! mam katalogi i instrukcje obsługi oraz INSTRUKCJE NAPRAW w języku polskim do URSUS-ów: C-330,C-330M ,C-355,C-360, katalog do C-385912,914,1012,1014,1222,1224,1614902,904,1002,1004,1212,1214 i 1604932,934,1032,1034,1132,1134,1232,1234,1434,1634 3512,3514, 4512,4514, 5312,5314 5712,5714, -instrukcja obsługi do ciagnika Ursus MF255 (po polsku) -instrukcja dla kierowcy ciagników Ursus 45 i Lanz –Bulldog Jeśli ktoś chce , mój mail : Comp4ct@wp.pl[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach