pawelek32 0 Napisano 2 Września 2007 a ten środek to coś w stylu uszlachetniacza do paliw?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 2 Września 2007 tak tylko w przeciwienstwie do tych za 2-3 zł (pewnie z chin) działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelek32 0 Napisano 2 Września 2007 a na jakiej zasadzie to działa?neutralizuje wodę z paliwa?ciągnik ma minimalnie więcej mocy czy nie ma różnicy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 5 Września 2007 mam pytanie do posiadaczy dużych ursusów palonych na 24V mianowicie jakie powinny byc tam akumulatory tzn2x12V tylko nie wiem jaka pojemność, ursus z 86 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 5 Września 2007 tak tylko w przeciwienstwie do tych za 2-3 zł (pewnie z chin) działa Skoro te w Polsce nie chcą bardzo działaś to dam sobie spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxiM17 0 Napisano 6 Września 2007 witam potrzebuje informacji na temat spalania ciagnikow Ursus. chodzi mi o srednie spalanie nastepujacych modeli C-360, 1014 (z turem), 4514, 912. szukam rowniez info co do spalania kombajnu Ursus Bizon Rekord Z58 oraz siaczkarni FORTSCHRITT E281-C. prosze o pomoc gdyz jest mi to niezbedne do dalszej pracy ;p z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 6 Września 2007 Ja mogę Ci napisać tylko na temat spalania C-360 i 4514.360(zwykła) jak nie którzy twierdzą pali tylko 6L/mth,ale ja ci powiem co innego otóż,ten ciągnik to tyle spala jak stoi i sobie pyka, w lekiej robocie spali 7L/mth a w cięzkiej 8L/h(mój nieżadko więcej niestety).4514 spala od 4-5L/mth. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 6 Września 2007 moj 1014 pali (bez tura) 10l w orce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 6 Września 2007 moj 1014 pali (bez tura) 10l w orce A zapytam sie.Pali 10L w orce,ale jakiej?Tzn. obciązony czy dobrze i lekko się orze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 7 Września 2007 to wyliczylem ze sredniej spalania z orki zimowej i podorywkowej, moj 1014 ma 2x wiecej obciaznikow niz normalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdk 0 Napisano 7 Września 2007 Chyba trochę przemnożyłeś obciążniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
timasz 0 Napisano 7 Września 2007 znajomy w wtorek kosil mi kukurydze forszajem E 281 C i w mojej kukurydzy spalal mu 25 litrow na godzine normalnej ropy z orlenu zadna czerwona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 8 Września 2007 Chyba trochę przemnożyłeś obciążniki nic nie przemnozylem , w oryginale 1014 mialy po 4 obciazniki na jedno tylne kolo, ja mam ich 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdk 0 Napisano 8 Września 2007 Oryginalnie w 1014 jest po 5 na każde koło, 7 wiszących lub 6 nowszy typ oraz 7 na ramie z przodu. W starszych jeszcze były leżące pod filtrem 4 sztuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 9 Września 2007 mam pytanie do posiadaczy dużych ursusów palonych na 24V mianowicie jakie powinny byc tam akumulatory tzn2x12V tylko nie wiem jaka pojemność, ursus z 86 roku.wystarczą 100Ah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 9 Września 2007 Zgadza sie ja mam 110Ah ale tylko dlatego ze były 5 zł droższe od 100Ah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 10 Września 2007 do maniek tzn ile zapłaciłeś za te 110, ja chce kupić akumulatorki takie jak są wymiary skrzynek tzn troche mniejsze tak żeby jakieś podkładki gumowe jak tam są weszły a mam zamiar kupić 140 po ok.400zł za sztuke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 10 Września 2007 oj to było z 3 lata temu i dałem cos ok 220zł za sztuke 110 maja jeszcze duzo luzu w skrzynce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzybek1988 0 Napisano 11 Września 2007 ile moze kosztowac dolny zaczep lub chicza do ursusa 912?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekG 0 Napisano 12 Września 2007 Jak sprawdzić, czy turbo w 1012 działa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 12 Września 2007 Jak sprawdzić, czy turbo w 1012 działa ?wystarczy posłuchać poezji dźwięku silnika z turbinką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekG 0 Napisano 12 Września 2007 To właśnie zrobiłem, i zero głosu turbinki! I co mam zrobić, pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 13 Września 2007 jak jej nie slychac to zdejmij przewod od filtra i sprawdz czy palcami ja pokrecisz lub czy sie rusza caly wiatraczek lub odkrecaj przewod olejowy od powrotu(u dolu turbiny) przy zapalonym silniku jezeli wycieka to jest ok jezeli na turbinie jest olej to szykuj 1300zl tak na pocieszenie najlepiej to jakbys zrobil fotke tej turbiny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekG 0 Napisano 13 Września 2007 Narazie dzięki, jak znajde troche czasu to porozkrencam, i sie odezwe . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 13 Września 2007 albo jak ci ubywa oleju w silniku to tez moze byc sprawa turbinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach