krzant 0 Napisano 3 Października 2007 Panowie dwa pytanka.Pierwsze to co jest wart Ursus 5314 to znaczy jaki pług i jaki agregat uprawowy pociągnie. Drugie tomoze nie tutaj ale nie chcę robić bałaganu.W 360 jak włącze drugi bieg to pod mocnym obciążeniem np. z pługiem albo z załadowaną przyczepą pod górkę cos mocno stuka w skrzyni ale jakby jechać ciągnikiem solo albo z małym obciążeniem np. z rotacyjną to cisza.Co jest grane.Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 3 Października 2007 Jaki jest fergusonowsi odpowiednik U 4512?Może pytanie nie tu ale niech będzie.Prawdopododnie MF-265 i MF565różnica między nimi to jedynie kabina w serii 500 seria 200 to ciągniki pomostowe bez kabiny fabrycznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gacusek-s 0 Napisano 3 Października 2007 Mam pytanie związane z ramionami lusterek do 1012 i jemu podobnych. Zakupiłem ramiona jak w zdjęciach do tej aukcji i zastanawiam się czy na fotach prawidłowo zainstalowano ramiona z przodu koło szyby , a może powinny być zamontowane z boku ramy kabiny ? Proszę o sugestie bo już sam nie wiem.Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gacusek-s 0 Napisano 3 Października 2007 Mam pytanie związane z ramionami lusterek do 1012 i jemu podobnych. Zakupiłem ramiona jak w zdjęciach do tej aukcji i zastanawiam się czy na fotach prawidłowo zainstalowano ramiona z przodu koło szyby , a może powinny być zamontowane z boku ramy kabiny ? Proszę o sugestie bo już sam nie wiem.Dziękuje i pozdrawiamZapomniałem podać link, oto on - http://www.allegro.pl/item249707780_ciagnik_ursus_1014_stan_bardzo_dobry_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 3 Października 2007 Gdybyś te ramiona założył z boku kabiny, na bocznych słupkach, to przy każdym otwarciu drzwi ramiona były by przez nie przestawiane, a jak lusterka są przed przednią szybą, to lepiej się patrzy, co innego gdyby drzwi w tej kabinie otwierały się do przodu, jak przy podobnej kabinie zetorowskiej, wtedy ramiona z lusterkami musiały by być właśnie na bocznych słupkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gacusek-s 0 Napisano 3 Października 2007 Gdybyś te ramiona założył z boku kabiny, na bocznych słupkach, to przy każdym otwarciu drzwi ramiona były by przez nie przestawiane, a jak lusterka są przed przednią szybą, to lepiej się patrzy, co innego gdyby drzwi w tej kabinie otwierały się do przodu, jak przy podobnej kabinie zetorowskiej, wtedy ramiona z lusterkami musiały by być właśnie na bocznych słupkach. Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy.Oba sposoby montażu o których piszę dotyczą przednich słupków kabiny, tylko, że można zamontować na przednim słupku z boku , jak również na przednim słupku z przodu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 3 Października 2007 A to już zależy od Twojego uznania i gustu, a o gustach się nie dyskutuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 4 Października 2007 Chłopaki nikt nie ma pomysłu co z tą skrzynią? Poradzcie coś bo boję się że mi sie do końca rozleci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paktofonikas 0 Napisano 4 Października 2007 Moja rada: grzej po mechanika. Cos w srodku sie zjechalo i prawdopodobnie im dluzej bedziesz jezdzil z tym stukaniem tym wiecej czasu i pieniedzy pochlonie naprawa.Grzej po mechanika chyba ze ciagnik jest Ci absolutnie niezbedny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 5 Października 2007 Odkręciłem dzisiaj pokrywę z góry i zauważyłem że na zębatce z drugiego biegu 4 zęby są lekko ukruszone ale nie wydaje mi sie żeby to miała byc winna tego.Co do mechanika to narazie klops bo jedyny który ma jakies pojęcie o tym ma roboty do cholery i trochę. Na razie będę omijał 2 bieg jak tylko się da a może do zimy ktoś cos mi podpowie.Bez rozdzielenia ciągnika chyba sie nie obejdzie.Może do tego czasu kupie w końcu cos innego i wtedy oleje dziada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 5 Października 2007 Gdyby jednak ktos miał jakieś sugestie to z góry dzięki za radę. W dalszym ciągu czekam na jakieś opinie posiadaczy 5314. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek12 0 Napisano 6 Października 2007 jak sie odpowietrza hamulce w ursusie 914 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 7 Października 2007 z tyłu na tłoczkach masz odpowietrzniki najlepiej w dwójkę jeden ciśnie hamulec a drugi odkręca odpowietrznik. albo zabawa z wężem w butelce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 7 Października 2007 najpierw lewe kolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny1977 0 Napisano 7 Października 2007 Panowie potrzebuję informacji na temat Ursusa 6014. Chciałbym takiego zakupić. Czy ktos z użytkowników może owiedziec jak zachowuje się ten silnik bo słyszałem że perkins to dość delikatny motor a poza tym boję się czy turbina w silniku który ma powyżej 2500 mtg jeszcze troszkę pochodzi. Jakie są ewentualne koszta części (np turbiny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 8 Października 2007 Panowie potrzebuję informacji na temat Ursusa 6014. Chciałbym takiego zakupić. Czy ktos z użytkowników może owiedziec jak zachowuje się ten silnik bo słyszałem że perkins to dość delikatny motor a poza tym boję się czy turbina w silniku który ma powyżej 2500 mtg jeszcze troszkę pochodzi. Jakie są ewentualne koszta części (np turbiny)2500mtg to jeszcze nic, przebieg idealny a co do turbiny to koszt okolo 1500zl i narazie nie masz sie co martwic raczej o turbine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny1977 0 Napisano 9 Października 2007 Dzięki uspokoiłeś mnie. A czy może znasz kogoś kto ma taki sprzęt i jak on się sprawuje? Chodzi mi głównie o awaryjnośc jakieś słabe punkty na które trzeba zwracać uwagę. W ońcu to tylko Ursus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 9 Października 2007 Dzięki uspokoiłeś mnie. A czy może znasz kogoś kto ma taki sprzęt i jak on się sprawuje? Chodzi mi głównie o awaryjnośc jakieś słabe punkty na które trzeba zwracać uwagę. W ońcu to tylko Ursus to az URSUS a co do tego sprzetu to chyba dobry bo przeciez taki model ruszyl w traktoriade, wejdz sobie na youtube i wpisz traktoriada, sprzet jak dla mnie wypasiony i polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz_123456 0 Napisano 11 Października 2007 Witam co może być przyczyną zatrzymywania WOM podczas pracy w C385 szczególnie gdy ma zaczepioną balociarę Gdy ciągnik jest zimny nie ma problemu można tak dobic że silnik zaczyna przystawać. Po zrobieniu okolo 50-60 balotów zaczynają się problemy, WOM potrafi się zatrzymać przy dobijaniu balota mikropompa była wymieniona 2 lata temu na jakiś czas problem znikł ale znowu się pojawił. Podobny problem jest też z półbiegami jak jest zimny to na zającu ciągnię idealnie jak się rozgrzeje masakra na żółwiu jedzie szybciej niż na zającu czy przyczyną tego może być zużyty rozdzielacz w skrzyni czy co innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mistrz_Yoda 0 Napisano 11 Października 2007 ja w tym roku robiłem to więc:-zużyta pompa (sprawdz jakie ciśnienie podaje)-zużyte tarczki-rozdzielacz- brak oleju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz_123456 0 Napisano 11 Października 2007 Jak sprawdzić ciśnienie oleju podawanego z mikropompy w starym typie C385 w którym nie ma czujnika ciśnienia oleju w obwodzie półbiegów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdk 0 Napisano 11 Października 2007 Podłącz manometr pod sprzęgło WOM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz_123456 0 Napisano 11 Października 2007 Jakie powinno być ciśnienie w układzie półbiegów i wałka C385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny1977 0 Napisano 12 Października 2007 to az URSUS a co do tego sprzetu to chyba dobry bo przeciez taki model ruszyl w traktoriade, wejdz sobie na youtube i wpisz traktoriada, sprzet jak dla mnie wypasiony i polecam W taki rajd to mógłbym sie pokusić na wyjazd moim ciapkiem rocznik 78 który teraz już goni tylko po placu i ze skrzyneczką po trawę ale od nowości jeszcze nie był otwierany i ciągle działa. Co tego 6014 z triaktoriady to niestety nie stać mnie na takiego nowego tylko lekko posuniętego przez ząb czasu i roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdk 0 Napisano 12 Października 2007 Jakie powinno być ciśnienie w układzie półbiegów i wałka C3850.8 - 1 MPa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach