tekmie 0 Napisano 25 Stycznia 2011 Jednoznacznie nie potrafię doradzić.Z tego co do mnie dotarło to należało by wynająć geodetę i udowodnić swoją rację.A to wiadomo że wiąże się z kosztami.Jeżeli to są małe ilości to może nie warto zawracać sobie głowy.Ale jak większa ilość to może i warto?Decyzja co robić, musi należeć do właściciela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 25 Stycznia 2011 niesą to duże ilości mieszczą się w granicy błedu 3 procęt w całości na jednej z 4,1 zrobiło się 3.93 a n2 innych zmiejszyli po 8 arów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 26 Stycznia 2011 Jeżeli jesteś pewien swojej powierzchni bo np. mierzyłeś ją kilka razy GPSem albo odjęli ci jakąś nieistniejącą drogę albo rowy to się odwołuj. Żądaj kontroli powierzchni PEG. Ja pół roku walczyłem pismami aż przysłali kontrolę która potwierdziła że ja mam rację i od tamtej pory mam spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 26 Stycznia 2011 dzisiaj decyzje dostalem,tylko jedna dzialke[pierwszy raz wstawilem]mi zmniejszyli o prawie 20 %-moj blad bo nie mierzylem.do krow mieli dawac po 150 euro a wyszlo niecale 350 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 26 Stycznia 2011 czy ktos wie co znaczy działka rolna pomiejszona kosztem DN 5745 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maja 0 Napisano 11 Lutego 2011 Jak tam wasze KONTA, pękają w szwach ? Chodzą słuchy że faktycznie najpewniejszy termin to czerwiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 11 Lutego 2011 Po ok.70 dniach od wystawienia decyzji,pieniądze wpłyneły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alwaro 0 Napisano 13 Lutego 2011 u mojej matuli juz też albo dopiero decyzja z 3 grudnia kasa 11 lutego na koncie ok 70ha wiec juz chyba nie wybieraja mnieszych tylko wypłacaja według kolejności decyzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maja 0 Napisano 13 Lutego 2011 Ja mam decyzje z 1-go grudnia ,poniżej 10ha do obrobienia i narazie puste konto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzik 0 Napisano 23 Lutego 2011 ehh chyba MFIN naprawde odda kase do MINROL-u w czerwcuja czekam już ponad dni ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 24 Lutego 2011 kasa w kieszeni.w tamtym roku byla na wielkanoc wiec postep jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 20 Marca 2011 przysłali że wstrzymują wydanie decyzji do 30 czerwca niewiem oco chodzi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 21 Marca 2011 czy ktos wie co znaczy działka rolna pomiejszona kosztem DN 5745Pewnie chodzi o to.Nie wiem co znaczy kod.Nigdzie nie mogę natrafić na opis kodów.Możliwe że DN-to działka nieużytek.Najlepiej dowiedzieć się u żródła(ARiMR). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 1 Września 2011 Wie ktoś jaki kurs euro będzie brany do dopłat obszarowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 2 Września 2011 z 30 września Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 12 Września 2011 Dzis dostałem bardzo dziwne pismo z ARiMR w sprawie dopłaty cukrowej. Musze im odesłac oswiadczenia mojego rodzeństwa że oni są "współposiadaczami mojego gospodarstwa i wyrazaja zgode żebym starał sie o dopłate cukrową" ale rodzice w 2008 roku przepisali tylko na mnie gospodarstwo w zamian za rente stukturalna i do tej pory było wszytko dobrze. Przecież na mocy przepisów moje rodzęństwo nie ma nic do mojej ziemi. Czy ktos miał juz z tym do czynienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 13 Września 2011 Myślę, że jakieś nieporozumienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacekXXL 0 Napisano 23 Września 2011 hej koledzy dostaliście już kiełbasę wyborczą, bo ja i moi sąsiedzi już dostaliśmy decyzję o dopłatach ONW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 23 Września 2011 hej koledzy dostaliście już kiełbasę wyborczą, bo ja i moi sąsiedzi już dostaliśmy decyzję o dopłatach ONW wczoraj przyszła, pieniądze pewnie za pół roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 18 Listopada 2011 dostał juz ktos decyzje na dopłaty z 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 19 Listopada 2011 obszarówkę tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 19 Listopada 2011 Panowie po kontroli programu rolnośrodowiskowego zrównoważonego na 100% odsyłają na koniec kolejki z dopłatami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 19 Listopada 2011 niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 15 Grudnia 2011 dostaje ktos pieniadze z dopłat opszarowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 16 Grudnia 2011 A dziura budżetowana koniec roku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach