Polski_rolnik 0 Napisano 24 Lutego 2010 Z tego co wiem zakup komponentów daje spore możliwości do zaoszczędzenia paru groszy. Gdzie według was najlepiej zaopatrywać się w komponenty do produkcji pasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 26 Lutego 2010 To zależy gdzie mieszkasz. Na każdym terenie są inne firmy, niektóre mają produkty 1-2 firm inne kilku. Przedstawiciele paszowych firm chcą sprzedać TYLKO swoje więc tu nie poszukasz oszczędności.Szukaj dużych hurtowni pasz, handlujących co najmniej 3-4 firmami. Podmienisz wtedy jedne drugimi i zawsze się parę groszy zaoszczędzi.W bydle z cenowo atrakcyjniejszych(i dobrych) masz:Dla mieszanek min-vit. Ekoplon, Polmass, LNB, De Heus, JoseraKoncentraty- De Heus, Wipasz, Ekoplon, ProvimiMleka w proszku- Polmass, LNB, Blattin, Ekoplon, JoseraStartery dla cieląt - Evialis, Ekoplon, De HeusMożesz poszukać jakiś innych a masz jeszcze Cargill-Nutrena, Trou Nutrition ostatecznie Schaumann ( drogi) i Sano (przereklamowane co do ceny i jakości świadczonych usług przez przedstawicieli) bądź jakieś lokalne wytwórnie - tylko w małych stabilnośc jakości może być słaba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamyk15 0 Napisano 27 Lutego 2010 Polecam koncentrat z Cargila a co do oszczędności to jeśli kupujesz śrutę sojową to najlepiej umówić się z kilkoma rolnikami i zamówić z portu cały transport ok 30 ton. Polecam to rozwiązanie, spora oszczędność kosztów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptyś 0 Napisano 4 Marca 2010 Witam! ja w tym forum jestem pierwszy raz mam pytanie co sądzicie o paszach zTASOMIX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polski_rolnik 0 Napisano 26 Marca 2010 Obecnie współpracuję z firmą z województwa świętokrzyskiego z Pacanowa. W porównaniu z innymi mają naprawdę dobre ceny i co dla mnie ważne bardzo szybko realizują zamówienia. Polecam wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
$$$$ 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 a ta firma z pacanowa częściowo zaopatruje się u mnie w firmie więc jak chcesz możemy zawsze porównać ceny 608500699 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polski_rolnik 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 okazuje się, że u was jednak jest nieco drożej (soja o 20zł, a olej nawet o 300 zł). Na razie pozostanę jednak przy Agsolu. Dla wszystkich zainteresowanych zmniejszeniem kosztów podaje numer. 607 914 007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwapik 0 Napisano 30 Maja 2010 Róznych dodatków paszowych i premiksów jest na naszym rynku masa. Dodatki paszowe warto znac nawet jak kupuje się gotowe pasze. http://www.dodatkipaszowe.pl/1-dodatki-paszowe.htmlScharakteryzowane są tutaj wszytskie dodatki , głównie składniki jakie sa niezbędne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacekXXL 0 Napisano 31 Maja 2010 na tym linku od kolegi "Kwapik" mók komp wykrył wirusa UWAGA!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan Frycz 0 Napisano 11 Czerwca 2010 To zależy gdzie mieszkasz. Na każdym terenie są inne firmy, niektóre mają produkty 1-2 firm inne kilku. Przedstawiciele paszowych firm chcą sprzedać TYLKO swoje więc tu nie poszukasz oszczędności.Szukaj dużych hurtowni pasz, handlujących co najmniej 3-4 firmami. Podmienisz wtedy jedne drugimi i zawsze się parę groszy zaoszczędzi.W bydle z cenowo atrakcyjniejszych(i dobrych) masz:Dla mieszanek min-vit. Ekoplon, Polmass, LNB, De Heus, JoseraKoncentraty- De Heus, Wipasz, Ekoplon, ProvimiMleka w proszku- Polmass, LNB, Blattin, Ekoplon, JoseraStartery dla cieląt - Evialis, Ekoplon, De HeusMożesz poszukać jakiś innych a masz jeszcze Cargill-Nutrena, Trou Nutrition ostatecznie Schaumann ( drogi) i Sano (przereklamowane co do ceny i jakości świadczonych usług przez przedstawicieli) bądź jakieś lokalne wytwórnie - tylko w małych stabilnośc jakości może być słaba. To u ciebie można kupić Schaumann`a na punkcie???U mnie są tylko dostawy bezpośrednie bo powiedzieli że nie zaryzykują puszczenia towaru bez doradztwa i serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan Frycz 0 Napisano 11 Czerwca 2010 To zależy gdzie mieszkasz. Na każdym terenie są inne firmy, niektóre mają produkty 1-2 firm inne kilku. Przedstawiciele paszowych firm chcą sprzedać TYLKO swoje więc tu nie poszukasz oszczędności.Szukaj dużych hurtowni pasz, handlujących co najmniej 3-4 firmami. Podmienisz wtedy jedne drugimi i zawsze się parę groszy zaoszczędzi.W bydle z cenowo atrakcyjniejszych(i dobrych) masz:Dla mieszanek min-vit. Ekoplon, Polmass, LNB, De Heus, JoseraKoncentraty- De Heus, Wipasz, Ekoplon, ProvimiMleka w proszku- Polmass, LNB, Blattin, Ekoplon, JoseraStartery dla cieląt - Evialis, Ekoplon, De HeusMożesz poszukać jakiś innych a masz jeszcze Cargill-Nutrena, Trou Nutrition ostatecznie Schaumann ( drogi) i Sano (przereklamowane co do ceny i jakości świadczonych usług przez przedstawicieli) bądź jakieś lokalne wytwórnie - tylko w małych stabilnośc jakości może być słaba. A i odnośnie firm które polecasz to zgoda że Josera i Evialis mają konkretne produkty ale Polmass??? Ekoplon??? Wipasz??? a tak dodatkowo Cargill i LNB to ta sama firma. Z tego co pamiętam masz całkiem spore gospodarstwo więc nie rozumiem dlaczego kupujesz na punkcie. Akcja wsparcia dla dealer`ów??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 13 Czerwca 2010 Po pierwsze- to odpowiedż na post z 26 lutego dla "polskiego rolnika".Po drugie- nie wiem co masz do takich firm jak Polmass, Wipasz, Cargill czy Ekoplon. Mają niektóre naprawdę dobre i konkurencyjne produkty (cenowo i jakościowo)Po trzecie - nie każdego stać by kupować bezpośrednie w firmie zestawy całopaletowe i określone ilości. Np. przez dwa lata jechałem u cieląt na Suptelu. Brałem paletę raz na 3 miesiące. Kiedyś powiedzieli że MUSZĘ brać minimum 3 tony to im podziękowałem i przeszedłem na Dynamiko z Ekoplonu. I nie narzekam. Kupuję "na punkcie" w cenach producenta, przywiozą mi i 300 kg. Nie znasz widzę za bardzo rynku. Dziś większość firm woli sprzedaż przez autoryzowanych, dużych przedstawicieliPo czwarte -Schaumana kupisz u nas nawet worek jak masz ochotę - więc nie jest prawdą że nie sprzedają bez doradztwa ( bynajmniej u nas na Pomorzu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan Frycz 0 Napisano 14 Czerwca 2010 Po pierwsze- to odpowiedż na post z 26 lutego dla "polskiego rolnika".Po drugie- nie wiem co masz do takich firm jak Polmass, Wipasz, Cargill czy Ekoplon. Mają niektóre naprawdę dobre i konkurencyjne produkty (cenowo i jakościowo)Po trzecie - nie każdego stać by kupować bezpośrednie w firmie zestawy całopaletowe i określone ilości. Np. przez dwa lata jechałem u cieląt na Suptelu. Brałem paletę raz na 3 miesiące. Kiedyś powiedzieli że MUSZĘ brać minimum 3 tony to im podziękowałem i przeszedłem na Dynamiko z Ekoplonu. I nie narzekam. Kupuję "na punkcie" w cenach producenta, przywiozą mi i 300 kg. Nie znasz widzę za bardzo rynku. Dziś większość firm woli sprzedaż przez autoryzowanych, dużych przedstawicieliPo czwarte -Schaumana kupisz u nas nawet worek jak masz ochotę - więc nie jest prawdą że nie sprzedają bez doradztwa ( bynajmniej u nas na Pomorzu) Co do Cargilla do zwróciłem tylko uwagę że to LNB (a raczej odwrotnie).Co do trzech pozostałych firm to miałem z nimi bardzo złe doświadczenia Powiem więcej. To problemy po zastosowaniu ich atrakcyjnych cenowo produktów (zwłaszcza Polmassu i Wipaszu)"pchnęły mnie w objęcia" znacznie droższej firmy - Schaumann`a. Po Twoim poście zadzwoniłem do swojego doradcy. powiedział, że każdy doradca ma wolną rękę. Mi towar dowożą od 500kg (BEZPOŚREDNIO) ale wówczas muszę poczekać parę dni aż coś będzie szło w mój powiat. Zazwyczaj zamawiam 8T, bo upust jest największy. A i jeszcze jedno nie masz czasem na myśli Schaumann_RolPol pisząc o 1 worku? Bo to dwie różne firmy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczek 0 Napisano 14 Czerwca 2010 Absolutnie Tomasz ma racje ze schaumana mozna kupic nawet worek, bo w moim rejonie nie ma z tym zadnego problemu, a o doradcach nikt nie słyszał!!!Polmass zszedł na psy!!..a preparat mlekozastepczy to dno!!!..Kiedys był switny preparat mlekozastepczy z Dobropasz, ale odkąd wchłoneła ich firma Polmas nie da sie tego dawac cieletą...Ekoplon nie ma najgorszych produktów,przeciez weszło mase nowych produktów..ale szwankuje dystrybucja!..Ogólnie jakosc preparatów mlekozastepczych jest kiepska...a najlepiej zdają egzamin z Sano i josery!Pasze gotowe i kocentraty nie mają juz tak duzego popytu, bo wreszczie rolnicy zmądrzeli i sami je robia...no i ubywa przedstawicieli .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan Frycz 0 Napisano 14 Czerwca 2010 Absolutnie Tomasz ma racje ze schaumana mozna kupic nawet worek, bo w moim rejonie nie ma z tym zadnego problemu, a o doradcach nikt nie słyszał!!!Polmass zszedł na psy!!..a preparat mlekozastepczy to dno!!!..Kiedys był switny preparat mlekozastepczy z Dobropasz, ale odkąd wchłoneła ich firma Polmas nie da sie tego dawac cieletą...Ekoplon nie ma najgorszych produktów,przeciez weszło mase nowych produktów..ale szwankuje dystrybucja!..Ogólnie jakosc preparatów mlekozastepczych jest kiepska...a najlepiej zdają egzamin z Sano i josery!Pasze gotowe i kocentraty nie mają juz tak duzego popytu, bo wreszczie rolnicy zmądrzeli i sami je robia...no i ubywa przedstawicieli .... Widzę że też przerabiałaś temat mleka z Polmass`u Co do mleka z Sano i Josery to są ok (jesli nie liczyć Kako i Fe-trank`a) Ja zdecydowałem się na skrócone odpajanie (7-8tyg) i szybkie wchodzenie z sianem , CJ (sam robię), od ok 4 tyg kiszonki. Tu sprawdzało sie tylko to rózowe z Sano i Classic z Schaumann`a. Ponieważ nic więcej z Sano nie brałem to Schaumann wyszedł znacznie taniej w przeliczeniu na 1 ciele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 14 Czerwca 2010 Fakt, przerabiałem Polmass. Nie narzekałem na niego. Nie mieli tylko odpowiedniego prestartera. Miał to u nas wtedy tylko Evialis. Odszedłem od niego przez ich podejście do rolnika - kup 3 tony to Ci przywiozę. Przerzuciłem się wtedy na FeTrank ( bo akurat się napatoczył). jechałem na nim prawie 3 lata a na prestarterze z kouduijsa. Potem jakoś tak się złożyło, że kupiłem prestarter z Ekoplonu i ... tak już zostało ponad 2 lata. Wszedłem też na ich mleko Miko Extra. Czasami wezmę z Provimi Mlekoteka ( na te cielęta zaraz po siarze na oborze) lub Lanolac z LNB ( dziś Cargill) albo Sprayfo.I jakoś się "kręci" Na Sano nikt mnie nie namówi. Nie ma takiego "mocnego". Niech stoją sobie chłopaki pod bramą i odliczają "czas". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 16 Czerwca 2010 Tomasz jak ich nie wygonisz z pod bramy to itak odjadą szczęśliwi wiesz o czym piszesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwapik 0 Napisano 19 Lipca 2010 Komponenty, premiksy, dodatki paszowe to przecież teraz chleb powszedni. Tutaj jest dużo o dodatkach paszowych http://www.dodatkipaszowe.pl/. Dużo ciekawych informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bit 0 Napisano 15 Października 2010 Kupował ktoś Hiszpańską mączke rybną z całych ryb??Mam oferte po 3,6 z pacanowaco o tym myslicie ma 65 % białka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matrix7575 0 Napisano 22 Listopada 2010 Polecam dodatki paszowe Firmy andNutrition bardzo dobre i konkurencyjne cenowo dla,zainteresowanych www.andnutrition.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszek04061 0 Napisano 13 Grudnia 2010 Stosował ktoś z Was mleko Kromilk Białe z ABS z firmy nutrena?Co o nim sądzicie?W chwili obecnej cielęta piją mlekowit z polmasu ale rewelacji nie ma.Co polecacie?Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kalisk 0 Napisano 6 Stycznia 2011 Witaminy Novagro najwyższa jakość jakość i innowacyjne receptury. 6 linii witamin lub też dowolny skład podany przez hodowcę . cennik oraz skład przesyłam na e-mail .Pytania proszę kierować pod adres kalisk@op.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach