Skocz do zawartości
Gość

Co to jest Polfeed?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Ostatnio pojawił sie u mnie przedstawiciel z firmy Polfeed. Jestem bardzo zdziwiony cenami pasz, które oferował. Np. pasza dla krów z 20%b.o. za 540zł/t, a od kumpla z Wielkopolski wiem, że oferują paszę jeszcze po nizszej cenie. Tak się zastanawiam jak oni robią ta paszę, bo jeśli wziąść pod uwagę to, że zboże średnio kosztuje 400zł, że trzeba to ześrutować, zgranulować, popakować, przetransportować, do tego dodać jakiś premiks, no sorry ale jakoś wydaje mi się to mało prawdopodobne. Tak sie zastanawiam czy, po pierwsze, w paszy są faktycznie te surowce, które powiny być, a nie na przykład zmielona słoma, po drugie, czy ta pasza faktycznie ma tyle białka co na etykiecie, no i po trzecie, czy przypadkiem ta firma nie jest pralnią brudnych pieniędzy, bo prawdę mówiąc nie wierzę, że przy takich cenach i prawidłowym bilansowaiu mogą wyprodukować paszę z zyskiem.

Proszę o opinię na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Nie znam tej firmy, ale np. dosche postepuje podobnie. Zakładając że w paszy otręby będą staonowiły 50% a białko pochodzić będzie z bobiku, łubinu i rzepaku, premiks w tych paszach = kreda, to firma na takiej paszy potrafi jeszcze zarobić dobre pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba dodać jeszcze jedno że mieszalnie pasz nie wyskoczą z ceną zboża 40zł

z doświadczenia wiem że obecnie płacą od 30 do 37. Więc na swoim powinni wyjść a faktem jest że jak otręby dodadzą to wielce prawdopodobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

firma istnieje conajmniej 10 lat sam kupowałemm od nich koncentraty dla trzody jakies 7-8 lat temu na południu wielkopolski mieli paru dilerow ale jakos nie przetrwali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w mojej okolicy są jeszcze dilerzy polfedu, musze przyznać że mają klijentów całkiem niemało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiepskie pasze, pozoracja profesjonalizmu i chęć łatwego zarobku to cechy firmy Polfeed

Dwa miesiące współpracy zakończył się totalną klapą, mleko ani drgnęło, a bioplexów krowy jeść nie chciały.

Nie polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zadnym wypadku nie kupujcie tego g.... mieszkam ok 5 km od ich wytwórni to stara po pgr-owska mieszalnia nieco tylko zmodernizowana odstaja w kazdym momencie produkcji a poza tym można kupić jak ktos ma znajomego różne wyprowadzone z obrotu rzeczy np. lizyne i takie inne historie dajcie sobie spokój. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA!!!!!

OSZUŚCI. Nie sprzedawajcie do firmy POL-FEED zboża. Sprzedałem 40 t pszenicy, 3 miesiące temu. I do tej pory mi nie zapłacili. Właśnie przekazałem sprawe do sądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kupujcie- uwaga na nich, mnie za usługi tez nie zaplacili, zalegają od stycznia 2009 z kwotą 2055zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi