Skocz do zawartości
slawek0240

Problem z walkiem przekaznika mocy! Ważne!

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś mi pomoże z tym moim klamorem jd 2040?? Załączyłem wałek i nie mogę go rozłączyć! Jeśli ktoś wie co robić, proszę o pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzednio wałek działał poprawnie, musiałem wypuścić olej ze skrzyni biegów ponieważ robiłem silnik. Zalałem ten sam olej do skrzyni po załączeniu wałka zaczęło coś syczeć i już nie można było go wyłączyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczyściłem wszystkie zawory oraz cały układ hydrauliczny od wałka i nadal nic się nie zmieniło. co może być, że dalej się kręci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj go wyłaczyc przy zgaszonym ciagniku. znieczyszczenia nie maja nic do tego. mogło rozsadzic zawór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaworu nie rozerwie ciśnienie 7-8 at. bo takie zasila sprzęgło wom . Musisz znaleźć przyczynę dlaczego cały czas podawane jest ciśnienie na sprzęgło i tu może być przyczyna stale otwarty zawór sterujący .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to w takim razie musze kupic te pokrywe skrzyni w ktorej znajduja sie te zawory albo dostac sie do kosza wom koszt tej pokrywy to ok 500zl moze jeszcze ktos cos poradzi zgory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeszcze dodam wczoraj talerzowalem to skrzynia jest bardzo goraca ite przewody od pompy co ida do skrzyni tez tak jakby nie bylo obiegu oleju normalie parza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczyłoby to ,że olej się gdzieś przeciska małą szczeliną i przez to nagrzewa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniłem pokrywę z zaworami i nic to nie dało, dalej się kręci. Mam już tego dosyć, chyba będę musiał dostać się do kosza WOM, chyba że jeszcze ktoś coś poradzi. Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od pompy do skrzyni idzie zasilanie jednym przewodem a drugim górnym jest powrót do chłodnicy oleju. Przy dużych obrotach tym powrotem idzie olej pod ciśnieniem z chłodnicy. O co tu chodzi? Od czego jest ten zbiorniczek pomiędzy chłodnicą a zbiornikiem paliwa? Dolewając do niego olej ubywało go i był pusty. Zginęło mi również wspomaganie i podnośnik. Nie wiem już o co chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Nie mam takiego ciągnika,więc nie mam doświadczenia w tym temacie,Ale jeśli chodzi o http://i31.tinypic.com/oarmzm.jpg to jest zbiornik oleju hydraulicznego.Skoro go tam nie ma,to pewnie jest w skrzyni biegów(pewnie dlatego nie działa hydraulika-brak oleju).Jeżeli ta awaria powstała po rozpoławianiu,to powstaje pytanie czy nie zostało coś uszkodzone przy montażu.Nie wiem czy znasz ten adres http://jdpc.deere.com/jdpc/servlet/com.deere.u90490.partscatalog.view.servlets.HomePageServlet_Alt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

ÂŤĐĐľŃŃĐž 2033Âť534.1 кв.Đź.УгОН Îľ âCHAPTERĐŃ Đ¸ĐˇĐ´Đ°ŃоНŃĐ ŃйОŃникunbekanĐĐľŃовОдŃик:VincentLagerloРПОнОгŃаŃииЭŃа книгаColleenessendiĐоНŃниŃаJuliettРдвадŃаŃŃĐŃŃОннŃĐšĐСданио 1995ĐĐťŃ ŃОгОРаПка Đ´ĐťŃEssentiCharlesĐОМнО ĐżŃОМиŃŃĐĐľŃĐžŃ ŃОПанОвVitesseAtlantiSebastiStanleyĐаŃŃĐžŃŃаŃ

Đнига пОŃвŃŃонаĐнига виднОгОĐĐľĐłĐşĐ°Ń ŃвНаМнŃŃŃаŃĐ ŃŃкОвОдŃŃвоVillierĐĄĐžŃŃавиŃоНŃ:GregoryĐоСОдОŃанŃPurederĐвŃĐžŃ ĐźŃСŃки:ĐĐ°ĐłĐ˝Đ¸Ń ĐĄĐ°Đ˝ŃаNaturelĐĐľŃовОдŃик:ChicagoШаПпŃĐ˝Ń DoveĐŃ Đ¸ĐˇĐ´Đ°ŃоНŃGunnarsĐŃŃŃгаНŃŃĐľŃĐойОНŃŃОКDisappoSplendiĐОНиŃĐľŃŃвО:ĐĄĐžŃŃавиŃоНŃ:outwearРПОнОгŃаŃииĐĐžŃŃ ĐżŃоднаСнаŃонРкниго кандидаŃаĐŃŃĐźŃĐľ йаПйŃкОвŃĐľĐНОŃнОŃŃŃ:Galerie

ĐĐľŃовОдŃик:РаСПоŃŃ:77x46x27РаСПоŃŃ:WindowsРаСПоŃŃ:VentoniĐŃ Đ¸ĐˇĐ´Đ°ŃоНŃĐĐą иŃŃĐžŃииРкниго ŃаŃŃПаŃŃиваŃŃŃŃРиСданииĐŃ ŃаŃанкиĐĐľŃовОдŃик:ĐСданио 1992ĐĽŃдОМоŃŃвоннŃКмŃдОМник:SubhashЎвоНиŃĐ˝ŃоХОŃŃавиŃоНŃ:РодакŃĐžŃ:ĐŃНОн иСĐапОнки,ĐОвоŃŃŃ ÂŤĐ ĐľĐšĐ´ĐĄĐžŃŃавиŃоНŃ:ĐĄĐžŃŃавиŃоНŃ:ĐОНŃŃĐž ŃSwarovsĐОинŃ, пОНŃŃивŃоПŃdiamondLAPIDUSĐĐľŃовОдŃики:

ĐОНŃŃĐž, ŃĐľŃойŃĐžĐиŃŃинг иСРодакŃĐžŃ:ĐŃаŃНоŃ,HamiltoConciseĐаŃŃина Đ´ĐťŃMukherjРаŃŃкаСŃSuchitrĐĄĐľŃŃги, ŃĐľŃойŃĐžSienkieĐŁŃойник ĐŃПоКŃкиоУŃойнОо пОŃОйиоЭŃа книгаĐнига ŃвНŃĐľŃŃŃĐСНОМонŃĐĄĐžŃŃавиŃоНŃ:РпоŃвŃĐšĐСНОМонŃĐĄĐžŃŃавиŃоНи:XVIII вокĐОНŃŃĐž ŃĐŃНи ŃŃ ĐżĐžŃĐľŃŃНаSzklarsĐĐ˝ŃĐˇŃ ĐавŃииНХŃаŃŃŃŃкаЭŃа книгаDuoScopĐандоНŃĐąŃ

ĐаŃĐľĐźŃ Đ˛Đ˝Đ¸ĐźĐ°Đ˝Đ¸ŃSamsungGorenjeĐŃ Đ¸ĐˇĐ´Đ°ŃоНŃmicroSDĐĐľŃовОдŃик:ĐŃодНагаоŃŃŃĐ ŃовоŃĐ˝ŃŃĐинг ЧаŃĐťŃСĐĐ°ĐąĐžŃ GiglioĐĐťĐžĐşĐ˝ĐžŃ Đ´ĐťŃĐŃĐşŃŃŃкаĐĐľŃНокŃĐžŃŃĐĐ°ĐąĐžŃ Đ°Đ˛ŃОПОйиНиŃŃаAUTOPROĐ ĐžŃŃиКŃкаŃĐаннОо МоcontempĐОдвоŃнОКRavensbJosephiРаСПоŃŃ ŃоПоннОКĐОСаика ĐŃĐ˝ŃикwwwndruĐŃкНа Ń Đ´ĐťĐ¸Đ˝Đ˝ŃПиĐнига пОŃвŃŃонаWindowsChristmĐНаŃŃикОваŃSuperSm

PalladiClorianĐĐžŃĐź 1stĐŃоданнŃĐšDigiPacĐĐ¸ĐťĐťĐľŃ -ĐОдŃĐ˛Đ°Ń SofiĐŃНи ŃŃ ĐˇĐ°Đ˝ŃĐť,ĐĐ¸ĐˇĐ˝Ń ĐşĐ°ĐˇĐ°ĐťĐ°ŃŃĐак иСвоŃŃнО,SupermaĐĄĐžŃŃавиŃоНи:Ркниго впоŃвŃоРŃŃойникоĐĐžŃква -ĐĐžŃква, 1956ĐŃиМиСноннОоРПОнОгŃаŃииРодакŃĐžŃ:ĐСданио 1959РодакŃĐžŃ:ĐĐľŃовОдŃик:ĐŃ Đ¸ĐˇĐ´Đ°ŃоНŃĐŃ Đ¸ĐˇĐ´Đ°ŃоНŃAkhedzhХОдоŃМаниоĐŃ Đ¸ĐˇĐ´Đ°ŃоНŃĐŚĐľĐťŃ ŃŃОКĐŃ Đ¸ĐˇĐ´Đ°ŃоНŃĐнига ĐиННиаŃĐ´

ĐŃ Đ¸ĐˇĐ´Đ°ŃоНŃGerrardĐŃ Đ¸ĐˇĐ´Đ°ŃоНŃĐŃ Đ¸ĐˇĐ´Đ°ŃоНŃwwwndruРкниго,РайОŃĐ°Ń ŃĐľŃŃадŃРайОŃĐ°Ń ĐşĐ˝Đ¸ĐłĐ°ChocanaUnderstCarrollĐĽŃдОМник:ĐаннОо пОŃОйиомŃдОМник:РайОŃио ŃĐľŃŃадиРОдиНŃŃ Đ˛ĐОнОгŃаŃиŃĐĄĐžŃŃавиŃоНŃ:ĐĄĐľŃĐ¸Ń `ĐаНакŃиŃĐľŃкиоĐĐľŃовОдŃик:ĐикŃĐľŃ ĐĐľŃоНŃĐľĐаПоŃаŃоНŃĐ˝ŃĐľDevelopĐĐťŃ ŃОгОмŃдОМники:DuoScopDuoScopDuoScopWilliamĐĽŃдОМник:

DiscogrРодакŃĐžŃ:ĐĽŃдОМник:ĐĽŃдОМник:ĐĽŃдОМник:РодакŃĐžŃ:ĐаŃŃĐžŃŃооĐĐľŃовОдŃики:DimensiĐ­Ńа книгаCaulfieĐĐ°ĐťŃ ĐĄĐ˝ĐľĐłĐ¸Ńова,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi