jahooo 0 Napisano 19 Grudnia 2010 Claas Dominator 80 z hydro - co sądzić o tym kombajnie ? Jakieś wasze opinie? Na co uważać przy kupnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 20 Grudnia 2010 a czy wie ktos za co odpowiada zawor wkrecony w wariator jazdy w claas 108? moze on jest przyczyna tego ze kombajn mi sam zwalnia dosłownie po kilku sekundach? Jeśli kapie z niego olej to jest on przyczyną, jesli jest suchy to nie ma nic do rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol89 0 Napisano 21 Grudnia 2010 tam w tym zaworze niby jest sprezynka i ona moze byc juz slaba i puszczac cisnienie. bo tak to wszystko suche jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 23 Grudnia 2010 Moim zdaniem ten zawór nie ma nic do tego, on tylko przekazuje ciśnienie do części ruchomej, nic więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 23 Grudnia 2010 Witam.Nie jest to czasami zamek hydrauliczny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁOWICZAK 0 Napisano 23 Grudnia 2010 Dane techniczne http://www.konedata.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol89 0 Napisano 24 Grudnia 2010 to co moze byc powodem tego ze sam mi zwalnia ten claas? rozdzielacz nie trzyma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Witam ,użytkuje ktoś jd 1085 ,75 ew z hydro ,jak z dostępnością i ceną części?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 7 Stycznia 2011 to co moze byc powodem tego ze sam mi zwalnia ten claas? rozdzielacz nie trzyma?ja obstawiam rozdzielacz,który upuszcza cisnienie i wariator wraca tym sposobem do najwolniejszego połozenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz200 0 Napisano 7 Stycznia 2011 ..ja bym obstawiał któryś z 2-uch oringów wewnętrznych......(wewnątrz wariatora..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol89 0 Napisano 10 Stycznia 2011 gdyb7 to byly oringi wariatora to by byl caly od oleju a jest suchy. raczej rozdzielacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
henryk_18 0 Napisano 15 Stycznia 2011 Jaki olej lejecie do hydrauliki w swoich bizonacḥ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiekb37 0 Napisano 15 Stycznia 2011 Jestem zainteresowany kupnem dominatora 68 czy to dobry wybór na gospodarstwo 40 ha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 17 Stycznia 2011 moim zdaniem to kombajn w sam raz na powierzchnie 40-60ha, prosty w budowie, oszczędny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 17 Stycznia 2011 Jaki olej lejecie do hydrauliki w swoich bizonacḥ?Witam.W hydraulice mam HL68,a do silnika nalałem Turdus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
case995 0 Napisano 25 Stycznia 2011 witam, chcę kupic kombajn zbożowy marki MF 530L. Chciałbym wiedzieć na co zwracać uwagę przy kupnie i o co pytac sprzedającego. Może wie ktoś jak ten kombajn się sprawuje? Czy warto się nim interesować? Jakie ma wady? Proszę o podpowiedź i pomoc, Z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 8 Lutego 2011 Mam takie pytanie-tak ze zwykłej ciekawości-od jakiej kwoty zaczynają się obecnie ceny nowych kombajnów zbożowych?? Chodzi mi o najprostsze i najmniejsze kombajny ale raczej popularnych u nas marek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 8 Lutego 2011 NH 210tys netto tak mi podali w bednarach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 23 Lutego 2011 poszukuje informacji o droningborg d 3000 a konkretnie o glosnej pracy skrzyni lub napedu .chodzi mi o wycie podczas jazdy czy to normalne w nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rasel_1 0 Napisano 23 Lutego 2011 Witam poszukuje informacji o kombajnie John Deere 730. czy często się psuje, czy dobrze czyści zboże, i czy jest oszczędny. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hdsfh12 0 Napisano 24 Lutego 2011 Witam.Polecam obejrzeć najnowszy odcinek Top Gear 16x05 z niedzieli.Naprawde warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a1980 0 Napisano 26 Lutego 2011 użytkuje ktoś john deere 1188 hydro2 ,jak z jego awaryjnością i wydajnością? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek2184 0 Napisano 7 Marca 2011 witam. chciałbym zasięgnąć porady na tema bizona BS110, a mianowicie mam możliwość kupienia bs z 2003 roku ,około 1000mtg z białorusi . Czy warto w coś takiego wchodzić?? czy ten kombajn nadaje się do zbioru kukurydzy? czy 80 tyś zł jest to warte? i jak ogólnie ten kombajn zachowuje się w ekspluatacji? Z góry dziękuje i pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jozefik 31 0 Napisano 14 Marca 2011 Witam.Czy moze ktos wie jaka powinna byc wielkosc szczeliny miedzy klepiskiem a cepami przy pierwszym i ostatnim precie w kombajnie zbozowym MF 86 lub 440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
filip1710 0 Napisano 20 Marca 2011 witam,czy ktoś z was montował wysyp hydrauliczny do kombajnu claas mercator. Potrzebuję pomocy w tym temacie.Z góry dziękuję!pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach