tekmie 0 Napisano 31 Lipca 2011 ....tylko ciekie taki zur. a chyba powinno byc spore cisnienie i dzis nic nie reaguje z hydraulikiWitam.Nie wiem co to cieknie.Może olej silnikowy "zważył"się po zmieszaniu z hydraulicznym i zakleił filtr ssący(chyba jakiś jest?).Ewentualnie zawór przelewowy jeszcze sprawdzić.Sądzę że czysty olej silnikowy dał by sobie radę w hydraulice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlak12345 0 Napisano 1 Sierpnia 2011 ....tylko ciekie taki zur. a chyba powinno byc spore cisnienie i dzis nic nie reaguje z hydraulikiWitam.Nie wiem co to cieknie.Może olej silnikowy "zważył"się po zmieszaniu z hydraulicznym i zakleił filtr ssący(chyba jakiś jest?).Ewentualnie zawór przelewowy jeszcze sprawdzić.Sądzę że czysty olej silnikowy dał by sobie radę w hydraulice.Tekmie tak jak powiedziałeś powinien zacząć od filtrów ew.(smoka ssącego) jeśli ta maszyna go w ogóle posiada i od spuszczenia całej tej brei z układy hydraulicznego .... ale jeśli chodzi o zalanie tego ponownie olejem silnikowym to uważam za poroniony pomysł chyba że jest to olej typu Hydramot (firma Fuchs) który spełnia obie te funkcje... jako silnikowy i hydrauliczno-przekładniowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam.To nie jest tak że zalecałem zalaniem olejem silnikowym.Powinien być zalany takim jaki zaleca producent kombajnu.Ale w dalszym ciągu uważam że jeżeli układ hydrauliczny był czysty to ten olej nie powinien mieć wpływu na pracę hydrauliki.Ale jeżeli były pozostałości starego oleju a falco może mieć lepsze właściwości myjące niż poprzednik to mógł doprowadzić do "zabicia" filtrów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziutek1111 0 Napisano 1 Sierpnia 2011 wyczyscilem filtr rozebralem rozdzielacz i zero efektu tylko w zbiorniku caly czas olej obieg ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jahooo 0 Napisano 1 Sierpnia 2011 jeśli pompa tłoczy olej w obiegu zamkniętym ze zbiornika do zbiornika, to może masz otwarty cały czas zawór przelewowy ? rozumiem, że olej idzie na rozdzielacz tylko nie reaguje na ruch dźwigni ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziutek1111 0 Napisano 2 Sierpnia 2011 mam takie pytanie jeszcze czy do mf pasuje silownik od bizona do hederu ? bo u mnie silowniku idzie mocna sprezyna i nie wiem czy jak ja wybiore to cos sie stanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proMateusz 0 Napisano 4 Sierpnia 2011 Mam taki problem i prosze o szybką odpowiedź. Kierownica w Claasie Consulu jak przekręce w prawo to w pewnym momencie ona się obraca a koła stoja w miejscu co to może być? Czy jest za mało oleju??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jahooo 0 Napisano 4 Sierpnia 2011 A nie rozbierałeś orbitrola ? Takie zachowanie świadczy o uszkodzeniu bądź niewłasciwym złożeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proMateusz 0 Napisano 4 Sierpnia 2011 nie rozbierałem nigdy! Wszystko jest w porządku tylko czasem mu coś się dzieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jahooo 0 Napisano 4 Sierpnia 2011 Przeczytałem twojego posta ze 4 razy i chyba dopiero do mnie dotarło. Kolega kiedyś rozebrał sam orbitrol , po złożeniu i przekręceniu kierownicą zaczynała się sama obracać a koła stały w miejscu. Mniej śmieszne było to, ze nie można było kierownicy zatrzymać. U ciebie rozumiem, nie ma tylko reakcji tłoczyska na obrót kierownicą ? Stawiam na zawieszający się zaworek w orbitrolu - do wyczyszczenia lub naprawy, raczej sam tego nie zrobisz we własnym zakresie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nanc 0 Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam, błagam o pomocKombajn claas corsar, kosa przestawia się samoistnie. Jak zlikwidować na niej luz? Nie jestem pewna czy to nazywa się dokładnie tak, ale coś w tym stylu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nanc 0 Napisano 6 Sierpnia 2011 * chodzi o luz na napędzie kosy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jahooo 0 Napisano 6 Sierpnia 2011 A konkretnie, co się przestawia ? Możesz mieć luz na łóżysku mimośrodu (niewielki można skasować, dociągając nakrętkę, albo może masz pęknięty wałek targańca (u mnie tak było w Europie - wałek pękł w środku tulejki podtrzymującej). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 7 Sierpnia 2011 Mam pytanie odnośnie bizona rekorda czy grzeją wam sie głowiczki w kosie i targańcu jesli nie to dlaczego u mnie sie grzeją, czy dolewacie wode do hłodnicy pomimo tego że niewidać wycieku jesli tak to ile dziennie, ja po całym dniu mam suche żebra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proMateusz 0 Napisano 7 Sierpnia 2011 Jak wyjąć sita te górne regulowane w Claas Consul? Co trzeba odkręcić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nanc 0 Napisano 7 Sierpnia 2011 A konkretnie, co się przestawia ? Możesz mieć luz na łóżysku mimośrodu (niewielki można skasować, dociągając nakrętkę, albo może masz pęknięty wałek targańca (u mnie tak było w Europie - wałek pękł w środku tulejki podtrzymującej). Dzięki za pomoc, wał był skrzywiony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 7 Sierpnia 2011 Mam pytanie odnośnie bizona rekorda czy grzeją wam sie głowiczki w kosie i targańcu jesli nie to dlaczego u mnie sie grzeją, czy dolewacie wode do hłodnicy pomimo tego że niewidać wycieku jesli tak to ile dziennie, ja po całym dniu mam suche żebra.Witam.Wprawdzie nie mam Rekorda ale podyskutuję.U siebie w Suprze nie zauważyłem żeby się nadmiernie grzały,ale są smarowniczki i je smaruję.Jeżeli się grzeją to widocznie jest za duże tarcie(obciążenie).Odnośnie wody to u mnie jest chyba inny silnik,ale co kilka dni trochę dolewam.Myślałem że wyparowuje,ale teraz co miałem problem z ładowaniem i pochyliłem się do alternatora dostrzegłem zapocenie(kilka kropli wody na połączeniu pompy wody z blokiem silnika.Widocznie tędy musi wyciekać i jeżeli silnik nagrzany to wyparuje i nawet znaku nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 8 Sierpnia 2011 Z tymi głowiczkami to sam niewiem jak maskiem sie kręci to wydaje sie że wszystko lekko chodzi, są nowe i smarowane ale nadal sie grzeją tej od targańca strony nieutrzymam za długo w ręce. Co do wody będe musiał poszukać przecieku bo o mnie widac żebra po całym dniu koszenia, masz racje gdzieś może lekko kapać i to zaraz paruje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franad86 0 Napisano 9 Sierpnia 2011 jesli chodzi o te główki przy targańcu i kosie to smarowanie nie rozwiązuje problemu. ich nadmierne nagrzewanie spowodowane jest zapewne nieprawidłowym wyregulowaniem i wowczas podczas pracy mają bicie i sie nagrzewaja. u mnie było podobnie nawet po założeniu nowych główek dopiero jak wyregulowałem wszystko pięknie chodzi i nie nagrzewa sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 9 Sierpnia 2011 Ale na co jeszcze zwrucic uwage przy regulacji ja patrze tylko czy nożyk przechodzi równo od jednego bagnetu do drugiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomass12345 0 Napisano 9 Sierpnia 2011 Mam pytanie czy posiada ktoś z was koledzy John Deera 1570.... interesuje mnie opinia użytkownika tego modelu ze względu na możliwość kupna takiej maszyny na dogodnych warunkach i w przyzwoitej cenie jaką oferuje dealer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franad86 0 Napisano 9 Sierpnia 2011 ja też tak ustawiałem i u mnie jest ok. przechodzi od 1 do 2 bagnetu i tak powinno być. a dobrze ci kosa docina?? nie zostawia nic?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 9 Sierpnia 2011 Ale na co jeszcze zwrucic uwage przy regulacji ja patrze tylko czy nożyk przechodzi równo od jednego bagnetu do drugiego.Witam.Zwróć uwagę również na pochylenie(pion).Najlepiej sprawdż w instrukcji.Jeżeli nie masz to jest do Supra u mnie na Chomiku(podejrzewam że heder podobny jeśli chodzi o regulacje) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 10 Sierpnia 2011 Co do ucinania to musze przyznać że jak kosiłem owies odmlodzony to na kosie zostawało mi takie cieńkie slomki prawie jak siano Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomet 0 Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam Koledzy mam pytanie do czego służą przegrody górne i dolne w koszu sitowym w bizonie z056 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach