tony 0 Napisano 6 Czerwca 2007 Witam. Poszukuję wszelkich informacji na temat DF 35.70 z 89 roku, m.in. co oznaczają poszczególne kontrolki wokół obrotomierza i czy powinny się świecić kontrolki od czujników strat ziarna przy pracy "na pusto"? Ogólnie jak ten kombajn się sprawuje, czy są kłopoty z silnikiem "na powietrze"? Z góry dzięki za odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romanM 0 Napisano 6 Czerwca 2007 Witam. w moim JD975 spaliła sie tarczka od napędu sieczkarni. Mam pytanie czy ktoś kiedys coś takiego przerabiał na jakiś inny rodzaj przeniesienia napędu na sieczkarnie czy mam szukać oryginalnych części Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 7 Czerwca 2007 Liczę na waszą rzeczową pomoc.Kto ściągał koło łańcuchowe od napędu wytrząsaczy czy można je ściągnąć bez rozbierania elewatorów muszę wymienić łożysko . Co to nikt nie ma pojęcia i praktyki jak zdemontować to koło łańcuchowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 7 Czerwca 2007 Witam. w moim JD975 spaliła sie tarczka od napędu sieczkarni. Mam pytanie czy ktoś kiedys coś takiego przerabiał na jakiś inny rodzaj przeniesienia napędu na sieczkarnie czy mam szukać oryginalnych części Witam! mam pytanko, jak sprwuje sie ten Twój sprzęt? mam tu na mysli wydajność w stosunku do 965, on ma 5 klawiczy tak? a jaki heder szeroki? Dzięki za info! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 7 Czerwca 2007 [Co to nikt nie ma pojęcia i praktyki jak zdemontować to koło łańcuchowe A w jaki sposób jest ono zamocowane na wałku? Musisz to sprawdzić, to będziesz wiedział z jakim sprzętem podejśc, a elewator i tak chyba (z tego co widać na foto) będziesz musiał odsunąc, bo mało miejsca na jakąkolwiek operacje jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tony 0 Napisano 7 Czerwca 2007 W 975 możesz po prostu wkręcić dwie śruby chyba m 10 łącząc elektromagnes z kołem pasowym na stałe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kopojno 0 Napisano 8 Czerwca 2007 jak sądzicie czy bizon ZO-40 starczy na własny użytek na 20ha??co sądzicie o tym kombajnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 8 Czerwca 2007 Wie ktoś na jakiej zasadzie działa czujnik strat ziarna w kombajnie zbożowym a dokładnie w claas dominator 86? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tony 0 Napisano 8 Czerwca 2007 Liczę na waszą rzeczową pomoc.Kto ściągał koło łańcuchowe od napędu wytrząsaczy czy można je ściągnąć bez rozbierania elewatorów muszę wymienić łożysko . Co to nikt nie ma pojęcia i praktyki jak zdemontować to koło łańcuchowe Wcześniej pisałeś o kole pasowym, które schodzi bez problemu a co do tej dużej zębatki to diaks w rękę i do przodu! ucinasz równo z zębatką oś i wtedy zejdzie spokojnie, wiem to z własnej praktyki. Na pewno nie trzeba demontować redlera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tony 0 Napisano 8 Czerwca 2007 Sory, jednak pisałeś o łańcuchowym!Sory za dwa posty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 8 Czerwca 2007 jak sądzicie czy bizon ZO-40 starczy na własny użytek na 20ha??co sądzicie o tym kombajnieZastanów się mocno Za ile chcesz go kupić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 8 Czerwca 2007 Wie ktoś na jakiej zasadzie działa czujnik strat ziarna w kombajnie zbożowym a dokładnie w claas dominator 86? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 8 Czerwca 2007 Liczę na waszą rzeczową pomoc.Kto ściągał koło łańcuchowe od napędu wytrząsaczy czy można je ściągnąć bez rozbierania elewatorów muszę wymienić łożysko . Co to nikt nie ma pojęcia i praktyki jak zdemontować to koło łańcuchowe Zwaliłem już elewator kłosowy i dobrze bo wyszło jeszcze parę łożysk do wymiany jutro zapodam fotki, dzięki za trafne podpowiedzi . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tony 0 Napisano 8 Czerwca 2007 napisz które łożyska były jeszcze u ciebie padnięte, to i ja bliżej im się przyjże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kopojno 0 Napisano 8 Czerwca 2007 jak sądzicie czy bizon ZO-40 starczy na własny użytek na 20ha??co sądzicie o tym kombajnieZastanów się mocno Za ile chcesz go kupić? planuje wydać 8 000-10 000zł jesli masz jakieś sugestie to chętnie cię wysłycham Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 8 Czerwca 2007 Sugestia z mojej strony? - prosze - kup sobie Fortschritta 512, nie mam nic do bizona, ale stara czterdziestka, to Vistula w oblachowaniu, dosłownie, biorąc chociaz pod uwage szerokość bębna młócącego i powierzchnie sit. Może powiesz, że jestem stronniczy, co do mojej sugestii? jestem poprostu szczery, bo mam 512 i to bardzo dobry, bezawaryjny i super oszczędny, ekonomiczny sprzęt, za 10 tys kupisz kombajn z kabinką, gotowy do pracy, natomiast w bizona będziesz musiał na dzień dobry troche włożyć, żeby wyjechać w pole. W żniwa widzę jak sąsiad, który ma takiego właśnie Bizona 40, wlecze się powoli po polu, umorusany od smaru i kurzu, skrzynka narzędziowa praktycznie się nie zamyka, wciąż jakaś awaria. No i zużycie paliwa - 200 litrów na dzień, Forszaj pali 8-10 litrów na godzine pracy, więc życze trafnego wyboru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszczaczek 0 Napisano 9 Czerwca 2007 Czy ktoś z Was miał do czynienia z kombajnem John deere 9560i WTS lub podobnym mozecie mi cos napisac na temat jakosci pracy tego kombajnu.a takze o Ale mi chodzi o opis gospodarstwa ktore posiada taki kombajn: co produkuje, co hoduje, struktura zasiewów, gdzie takie gospsodarstwo sie znajduje itp.moze byc anonimowo Potrzebuję pilnie do mojej pracy MAGISTERSKIEJ !!!!!!leszekwos@gmail.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszczaczek 0 Napisano 9 Czerwca 2007 Czy zna ktoś ze strefy mądrego co ma kombajn John deere lub inny ale DUŻY KOMBAJN Czy ktoś z Was miał do czynienia z kombajnem John deere 9560i WTS lub podobnym mozecie mi cos napisac na temat jakosci pracy tego kombajnu.a takze o Ale mi chodzi o opis gospodarstwa ktore posiada taki kombajn: co produkuje, co hoduje, struktura zasiewów, gdzie takie gospsodarstwo sie znajduje itp.moze byc anonimowo Potrzebuję pilnie do mojej pracy MAGISTERSKIEJ !!!!!!PROSZĘ o UDZIELENIE MI CENNYCH WSKAZÓWEK naleszekwos@gmail.com wiem że na pewno ktoś się znajdzie pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kopojno 0 Napisano 9 Czerwca 2007 Sugestia z mojej strony? - prosze - kup sobie Fortschritta 512, nie mam nic do bizona, ale stara czterdziestka, to Vistula w oblachowaniu, dosłownie, biorąc chociaz pod uwage szerokość bębna młócącego i powierzchnie sit. Może powiesz, że jestem stronniczy, co do mojej sugestii? jestem poprostu szczery, bo mam 512 i to bardzo dobry, bezawaryjny i super oszczędny, ekonomiczny sprzęt, za 10 tys kupisz kombajn z kabinką, gotowy do pracy, natomiast w bizona będziesz musiał na dzień dobry troche włożyć, żeby wyjechać w pole. W żniwa widzę jak sąsiad, który ma takiego właśnie Bizona 40, wlecze się powoli po polu, umorusany od smaru i kurzu, skrzynka narzędziowa praktycznie się nie zamyka, wciąż jakaś awaria. No i zużycie paliwa - 200 litrów na dzień, Forszaj pali 8-10 litrów na godzine pracy, więc życze trafnego wyboru. ale z częściami nie ma problemu do fortschitta??bo to jest duży problem mi się wydaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 9 Czerwca 2007 Z częściami do forszajów nie ma żadnego problemu, w całym kombajnie są tylko dwa rodzaje i rozmiary łozysk, które kupujesz w każdej agromie, czy Grene, a inne części, są u nas produkowane i dostępne, duzo jest równierz części używanych, a poza tym jest to całkowicie bezawaryjna maszyna. Z jakiego rejonu jesteś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 9 Czerwca 2007 A do ciągników fortschritt też nie ma problemu z częściami?Pytam się,bo na allegro sporo jest ZT-300,ZT-303 za grosze.Sorry,że tu pytam,ale jest rozmowa o fortschrittach więc pytam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 9 Czerwca 2007 Ogólnie do Forszajów nie ma problemu z częsciami, trzeba tylko wiedzieć, gdzie szukać, zapraszam na nasze forum o forschrittach:http://fortschritt.p2a.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kopojno 0 Napisano 9 Czerwca 2007 Ogólnie do Forszajów nie ma problemu z częsciami, trzeba tylko wiedzieć, gdzie szukać, zapraszam na nasze forum o forschrittach:http://fortschritt.p2a.pl/ pisałeś tam na forum że masz Rolniczy Przegląd Techniczny z opisem fortschrittów czy mógł byś go zeskanować i przesłać mi na maila??bardzo bym chętnie go przeczytał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 9 Czerwca 2007 Jutro jest niedziela, więc postaram się to zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kopojno 0 Napisano 9 Czerwca 2007 będę bardzo wdzięczny za twoją pomoc.A i jeszcze jedno bo nie napisałem wcześniej. Jestem z Kopojna tj. wieś położona w Wielkopolsce koło 25km od Konina (w strone południowo-zachodnią) A ty z jakiego regionu wielkopolski jesteś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach