Grześ 0 Napisano 14 Grudnia 2008 Prosze o opinie użytkowników podanego wyżej kombajnu o wady i zalety ,planuje zakup komajnu z 92 roku,ma pracowac na 40hanie będzie miał co robić na takim areale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławcio 0 Napisano 14 Grudnia 2008 Potrzebuję informacji na temat kombajnu JD952.Jaka jest szerokość orginalna hedra 3 czy 3,6m.W ktorych latach były one robione, jak jest z ich awaryjnością? ? Z góry dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateush 0 Napisano 14 Grudnia 2008 ja mam młodszą wersje bo 1052.. jeśli Cie to interuje to pisz..:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
COLOST 0 Napisano 15 Grudnia 2008 witam.mam pytanie, czy jest możliwość założenia hederu od dominatora do mercatora?a może ma ktoś do sprzedania heder do mercatora o szerokości 3,6m lub 4,2m?ewentualnie mogę się zamienić ja mam heder o szerokości 3m. pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławcio 0 Napisano 16 Grudnia 2008 Mateush, a ten 1052to z którego roku,jaką ma szerokość hedra i ile cie kosztował ?, bo gość sprzedaje za 20 tys. 952 i jeszcze stan jego nie jest zadawalający Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł1988 0 Napisano 16 Grudnia 2008 witam.mam pytanie, czy jest możliwość założenia hederu od dominatora do mercatora?a może ma ktoś do sprzedania heder do mercatora o szerokości 3,6m lub 4,2m?ewentualnie mogę się zamienić ja mam heder o szerokości 3m. pozdrawiam serdecznie takie rzeczy nie są praktycznie realne ponieważ twoja młocarnia, sita i reszta są przystosowane do pewnej ilości zboża a gdy dasz więcej to przeciązysz młocarnie i sita nie zdołają oDebra1ć ziarna więc 50% zbiorów zostanie na polu o ile nie połamiesz kombajnu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł1988 0 Napisano 16 Grudnia 2008 Witam mam problem z podajnikiem kłosowym strasznie często mi się zapycha co może być przyczyną? przeciesz to podstawa koszenia!!!!!!! przyczyna jest bardzo prosta poprostu za mocno otwierasz sita i wszystkie kłosy wali w przenośniek i temu się zapycha. po prostu przymknij sito a nie będzie kłopotu. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł1988 0 Napisano 16 Grudnia 2008 Mam problrm ze sprzęgłem jezdnym w bizonie Z056 przy powolnym puszczaniu bardzo szarpie widac to szczegolnie na trzecim biegu. Wymienilem tarcze bo stara byla starta ale to nic nie dało to nie wina tarczy. masz problem z przyśpieszaczem jazdy. po wciśnieću sprzęgła powinien zwalniacz lwolnić a u ciebie to nie działa napraw to a będzie po kłopocie. miałem to samo.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
COLOST 0 Napisano 16 Grudnia 2008 takie rzeczy nie są praktycznie realne ponieważ twoja młocarnia, sita i reszta są przystosowane do pewnej ilości zboża a gdy dasz więcej to przeciązysz młocarnie i sita nie zdołają oDebra1ć ziarna więc 50% zbiorów zostanie na polu o ile nie połamiesz kombajnu. ok. jeżeli tak mówisz to powiedz mi dlaczego wyszły mercatory z trzema rodzajami hederów,3m, 3,6m i 4,2m? kaombajny są praktycznie takie same różnią się niewielkimi detalami, a to o czym ty mówisz akurat jest w nich takie same. co ty na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drozd 0 Napisano 17 Grudnia 2008 Prosze o opinie użytkowników podanego wyżej kombajnu o wady i zalety ,planuje zakup komajnu z 92 roku,ma pracowac na 40hanie będzie m ał co robić na takim arealeja nie pytam czy bedzie miuał co robic,chodzi o wady i zalety ,takie odpowiedzi sa beznadziejne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 17 Grudnia 2008 takie rzeczy nie są praktycznie realne ponieważ twoja młocarnia, sita i reszta są przystosowane do pewnej ilości zboża a gdy dasz więcej to przeciązysz młocarnie i sita nie zdołają oDebra1ć ziarna więc 50% zbiorów zostanie na polu o ile nie połamiesz kombajnu. ok. jeżeli tak mówisz to powiedz mi dlaczego wyszły mercatory z trzema rodzajami hederów,3m, 3,6m i 4,2m? kaombajny są praktycznie takie same różnią się niewielkimi detalami, a to o czym ty mówisz akurat jest w nich takie same. co ty na to? No fakt wychodziły z 3 szerokosciami hederu ale tak naprawde po co potrzebny Ci jest ten szerszy heder?? Miedzy 3 a 3.6 jest tylko 60 cm wiec bez sensu zamieniac bo wystarczy popchnac przyspieszacz do przodu.Jak zalozysz 4.2m to w ladnym zbozu 8-9t/h polowa Ci z tylu wyleci. Jaki masz silnik w Mercatorze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
COLOST 0 Napisano 18 Grudnia 2008 kolego SZCZEWKO niby tylko 60 cm ale to dużo a SZCZEGULNIE przy pierwszym przejeździe , bo koło przednie idzie prawie równo z brzegiem hederu a u mnie na warmi gdzie mieszkam zdażają się pola dość górzyste, więc gdy kosisz przy miedzy i patrzysz w jakiś wąwóz to są mieszane uczucia a jeszcze nieech będzie schyło i trochę wilgotno to już całkiem. a co do silnika to mam szóstkę perkinsa. pzdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pienioslaw 0 Napisano 18 Grudnia 2008 witam. jestem użytkownikiem john deera 950 dopiero pierwszy sezon i mam problemik na początku żniw chodził ok a pod koniec sezonu coś zaczął szwankować Sad strasznie ciężko palii z rana, jak już zapali to chodzi jak zły (czasami coś tam troszkę dłużej zakręci) faktem jest że raz mi się zapowietrzył to zatankowałem i dotąd aż zapalił ostatnio odkryłem że w filtrze paliwa jest śruba chyba odpowietrzająca, która w moim przypadku jest zjechana ( ktoś dokręcił ją na siłę) i pozwoliła się wykręcić beż pomocy klucza a w filtrze jest komora powietrza na samej górze czy to może być przyczyną tak ciężkiego palenia z rana (trzeba kręcić pewnie z 10 min.) to mi się w ogóle nie podoba czy ktoś coś pomoże??pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 19 Grudnia 2008 witam. jestem użytkownikiem john deera 950 dopiero pierwszy sezon i mam problemik na początku żniw chodził ok a pod koniec sezonu coś zaczął szwankować Sad strasznie ciężko palii z rana, jak już zapali to chodzi jak zły (czasami coś tam troszkę dłużej zakręci) faktem jest że raz mi się zapowietrzył to zatankowałem i dotąd aż zapalił ostatnio odkryłem że w filtrze paliwa jest śruba chyba odpowietrzająca, która w moim przypadku jest zjechana ( ktoś dokręcił ją na siłę) i pozwoliła się wykręcić beż pomocy klucza a w filtrze jest komora powietrza na samej górze czy to może być przyczyną tak ciężkiego palenia z rana (trzeba kręcić pewnie z 10 min.) to mi się w ogóle nie podoba czy ktoś coś pomoże??pozdrawiam Gdzieś schodzi ci paliwo do zbiornika wymień tą śrubę bo może przez nią łapie powietrze i sprawdź pompke ręczną od paliwa i wymień filtry paliwowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateush 0 Napisano 19 Grudnia 2008 Sprawdź pomke reczną paliwa tam jest też śróbka i moze oring przy niej siedzieć ja w tym roku tak miałem... cuda na kiju wymienialiśmy w swoim bo na obroty nie chciał wchodzić i ciężko palił a okazało sie, że własnie tam coś z oringiem było nie tak.. po wymianie nie ten kombajn... ale równiez a tśróba przy filtrze może być tego przyczyna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pienioslaw 0 Napisano 22 Grudnia 2008 wszysto dobrze tylko ze ja nie mam pompki ręcznej tylko elektryczną,a czy w niej też może być jakiś filtr bądź jakieś oringi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tony 0 Napisano 22 Grudnia 2008 Na pompce elektrycznej jest filtr siatkowy, do mycia. Jeżeli tam nigdy nie zaglądałeś to może tam być niezły sajgon Jak miałem kombajn z pompką elektr. to zawsze po sezonie czyściłem bo była nieźle zapchana, a nie robiłem więcej jak 200 mth/sezon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateush 0 Napisano 23 Grudnia 2008 ja mam troszku nowszy kombajn niz Ty i mam dwie elektroniczna i ręczną... sprawdź moze gdzieś przy filtrze paliwa, lub przy pompie wtrsykowej albo przy pomce moze dgdzieś tez wąż być nieszczelny i łapac powietrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateush 0 Napisano 26 Grudnia 2008 ja mam taki problem podczas żniw w moim 1052 włączył sie sygnał dźwiekowy tak jakby jakiś czujnik sie zacioł badx coś jest nie tak.. sprawdziałem wszystkie które wiem gdzie leżą ale to żadan z nich..;/ co może byc przyczyna tego "wycia" z góry dzieńki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tony 0 Napisano 27 Grudnia 2008 Sprawdź czujniki nad klawiszami, b. często nie odbijają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antoni2008 0 Napisano 28 Grudnia 2008 Katalogi części do różnych modeli kombajnów a także, ciągników, pras, sieczkarnie. New Holland Ford Fiat Fiatagri Case-IHC John Deere Claas Kemper Geringhof Welger Katalogi są w języku angielskim, niemieckim oraz częściowo w języku polskim dostępne na płycie CD w formacie PDF. tel 698145380 @-mail katalogi_maszyn@interia.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marko1977 0 Napisano 4 Stycznia 2009 witam mam pytanko dotyczy bizona z-056 leca mi uszczelniacze na przyspieszaczu od motowideł jak tylko przyspiesze lub zwolnie czy przyczyna moze byc wydarty pasek ???[wymieniony był tłoczek i tuleja]pomózcie!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 4 Stycznia 2009 jakość części jest taka u mnie z 3-4 sezony trzyma i znów trzeba uszczelniać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marko1977 0 Napisano 4 Stycznia 2009 jakość części jest taka u mnie z 3-4 sezony trzyma i znów trzeba uszczelniać kolego u mnie uszczelniacze leca 3 4 razy w roku [jak tylko rusze przyspieszaczem] to musi byc inny powód Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek-84 0 Napisano 4 Stycznia 2009 uszczelniacze lecą jeśli puści bolec i obróci tłoczyskiem, często zdarza sie że łożyska lecą i przez to wszystko się zaczyna, ewentualnie jak nie trzyma rozdzielacz i podaje cały czas ciśnienie to szybko leci łożysko oporowe i uszczelniacze, może być wyrobiony już element i uszczelniacz ma problem z wypełnieniem większej szczeliny niż jest przeznaczony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach