Skocz do zawartości
syrop1

DEUTZ FAHR M-750

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM. ZAKUIŁEM WŁAŚNIE KOMBAJN FAHR M-750 I MAM KILKA PYAŃ JAK SIĘ USTAWIA WIATER I SITA DO POSZCZEGÓLNYCH ZBÓŻ NP. OWIES - PSZENICA -RZEPAK. GDZIE SIĘ GO NAJCZĘŚCIEJ SMARUJE I NA CO WZRACAĆ SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ. ZGÓRY WIELKIE DZIĘKI ZA INFO.MÓJ E-MAIL; syropmejl@poczta.onet.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam DEUTZ-FAHRA M770 zmodernizowany FAHR 750 .żeby ustawić wiaty musisz podnieść całą klapę pod ruro wysypową przed podajnikiem pionowym masz taką dżwignię przykręconą gałką popuszczasz gałkę i do przodu zmniejszasz a do tyłu zwiększasz wiatr ale jak maszyna włączona. Sita żaluzjowe górne do zbóż ustawiam tak na papierosa by niedomłoty nie przelatywały. do rzepaku zamknięte całkiem. Sito dolne stałe (rafa) do przenicy 8mm do jęczmienia 10mm do repaku 4mm. Smaruj wczysto gdzie są kalamitki codziennie i codziennie dmuchaj filtr powietrza przy silniku Kombajn mało awaryjny ale trzeba przypilnowac mam 3 lata i smiga ze hej bez wiekszych usterek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za info. ale mam też inny problem. nie mogę nigdzie dokupić łyżki targańca bo nie mam nr kat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi