Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki mam problem kopiłem prasę simpę z-224 używaną

wszystko jest ok lecz jest wyjątek . Przepuszcza belki co którąś nie wiąże albo aparat nie puszcza sznorków i urywa. proszę o szybką odpowiedź jak mogę ją ustawić bo zaczyna się sezon i jest potrzebna gg22946734

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Jeżeli potrzebujesz instrukcji http://chomikuj.pl/habza.m/Dokumenty/prasa+Z224.katalog+i+instrukcja.pdf Przeważnie tak się dzieje jeżeli jest tępy nożyk,następnie sprawdż żeby dżwignia z lekkim oporem przesuwała się po supłaczu,oraz czy nie jest wyrobiona rolka na końcu dżwigni zgarniającej czy też wkładki w igłach nie uszkadzają sznurka.Jeżeli to nie pomoże to jeszcze zostaje trzymacz sznurka(znam przypadek że regularnie co czwarty snopek rozwiązany-właśnie z tego powodu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam podobną prase ale przepuszcza mi nie które belki ale z sianem a słome to ani jednej nie rozwiąże. Ale też mam ten sam problem też mi właśnie chyta i potem urywa a jeszcze mam tak że mi kszywe belki robi ale to tylko w sianie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że krzywe snopki to nie równo podajesz siano do prasy-przeważnie przyczyna tkwi w zbyt cienkim pokosie lub zbyt wolnej jeżdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

palec ktory trzyma sznurek nie puszcze go w odpowiednim czasie lub jest zdarty potrzymak sznurka.a krzywe belki mozna zlikwidowac poprzez wyregulowanie podajnika słomy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha no tak ustawialiśmy i już jest lepiej ale szału nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Jakość wiązania jak zauważyłem na własnym doświadczeniu również zależy od wilgotności prasowanego materiału oraz grubości sznurka.Nieraz przepuszczała snopki to wystarczyło zmienić sznurek na grubszy(2500tex) i już wiązała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi