mi1739 0 Napisano 15 Lipca 2010 Chłopaki mam problem kopiłem prasę simpę z-224 używaną wszystko jest ok lecz jest wyjątek . Przepuszcza belki co którąś nie wiąże albo aparat nie puszcza sznorków i urywa. proszę o szybką odpowiedź jak mogę ją ustawić bo zaczyna się sezon i jest potrzebna gg22946734 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 16 Lipca 2010 Witam.Jeżeli potrzebujesz instrukcji http://chomikuj.pl/habza.m/Dokumenty/prasa+Z224.katalog+i+instrukcja.pdf Przeważnie tak się dzieje jeżeli jest tępy nożyk,następnie sprawdż żeby dżwignia z lekkim oporem przesuwała się po supłaczu,oraz czy nie jest wyrobiona rolka na końcu dżwigni zgarniającej czy też wkładki w igłach nie uszkadzają sznurka.Jeżeli to nie pomoże to jeszcze zostaje trzymacz sznurka(znam przypadek że regularnie co czwarty snopek rozwiązany-właśnie z tego powodu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pierniczek03 0 Napisano 16 Lipca 2010 ja mam podobną prase ale przepuszcza mi nie które belki ale z sianem a słome to ani jednej nie rozwiąże. Ale też mam ten sam problem też mi właśnie chyta i potem urywa a jeszcze mam tak że mi kszywe belki robi ale to tylko w sianie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mi1739 0 Napisano 16 Lipca 2010 no właśnie u mnie też są krzywe belki nie raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 17 Lipca 2010 Że krzywe snopki to nie równo podajesz siano do prasy-przeważnie przyczyna tkwi w zbyt cienkim pokosie lub zbyt wolnej jeżdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michaił04 0 Napisano 20 Lipca 2010 palec ktory trzyma sznurek nie puszcze go w odpowiednim czasie lub jest zdarty potrzymak sznurka.a krzywe belki mozna zlikwidowac poprzez wyregulowanie podajnika słomy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mi1739 0 Napisano 25 Lipca 2010 aha no tak ustawialiśmy i już jest lepiej ale szału nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 26 Lipca 2010 Witam.Jakość wiązania jak zauważyłem na własnym doświadczeniu również zależy od wilgotności prasowanego materiału oraz grubości sznurka.Nieraz przepuszczała snopki to wystarczyło zmienić sznurek na grubszy(2500tex) i już wiązała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach