center 0 Napisano 17 Września 2009 Sieje pszenice po pszenicy wczesniej rosły buraki opłaca się płacić w tym przypadku więcej kasy za jockeya albo Galmano? bo myślę o zastosowaniu scenica a moze coś innego ? będzie rosła finezja pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 18 Września 2009 chyba Kinto Duo powinno wystarczyć, Jockey to jak jest w 3 roku po zbożowych. Chociaż niektórzy zaprawiają w 2 roku Premisem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kdsz86 0 Napisano 19 Września 2009 pszenice po pszenicy drugi rok mozesz spokojnie posiac zaprawiając MAXIMEM, ewentualnie troche opoznij siew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 19 Września 2009 Zdanek ja bym to ciął talerzówką a później głęboko przyorał, wapno i tak na 15 cm wymieszasz z ziemią wcześniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 20 Września 2009 siejecie? bo ja ramierzam w tym tygodniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 20 Września 2009 zaczolem w piatek pszenzyto,a w sobote pszenice bo babka sie uparla ze idzie do szpitala i pozniej nie bedzie mial kto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raaaf82 0 Napisano 20 Września 2009 od jutra zamierzam walczyć dopiero z pługiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 21 Września 2009 Teraz tak sucho, że pług na kawałku i zaraz go siać, chyba, że czekać na deszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 21 Września 2009 Pszenica Kobra Plus, siejecie lub siał ktoś z was tę odmianę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 21 Września 2009 Dzisiaj zasiałem I teraz moje pytanie, czy jak zastosuje jesienią Glean to zwalczy mi przytulie raz na zawsze?? I kiedy zastosować?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 21 Września 2009 WitamMam do Was takie pytanko. Planuje zasiać pszenicę ozimą, ale wcześniej na polu rósł jęczmień jary. Ktoś mi powiedział że po jęczmieniu pszenica nie urośnie, albo będzie bardzo mały plon. Czy jest w tym coś racji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 21 Września 2009 Stanowisko po zbożach jarych pod pszenice to najgorsze jakie mogłeś wybrać.Ja bym nie ryzykował tylko czasami sieję zboża po zbożach. Mam pytanie kto mi coś powie o francuskiej pszenicy ozimej SORGOOD.Co polecacie ja jesienną walkę z chwastami, do tej pory stosowałem Cougar 600 ale coś mi kiepsko niszczy przytulie (może z 5g Gleanu dodać) a może macie lepsze propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 21 Września 2009 ktos kiedys polecal alister+expert met... i dobrze polecal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kdsz86 0 Napisano 21 Września 2009 i tak powiem... jestem bardzo wylewny!!! nooooooooo ja polecam na jesien maraton 3,5l/ha + Glean7g/ha w fazie szpilkowania pszenicy, aha po jeczmieniu siej pszenicy tylko zaprawioną i oczywiscie ochrona przed chorobami, jakies pare lat temu-jeszcze lata 90-te kiedy rzepak byl nieoplacalny sialo sie pszenice nawet 6 lat po sobie i rosla i dawala plon to teraz tez da! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 21 Września 2009 WitamMam do Was takie pytanko. Planuje zasiać pszenicę ozimą, ale wcześniej na polu rósł jęczmień jary. Ktoś mi powiedział że po jęczmieniu pszenica nie urośnie, albo będzie bardzo mały plon. Czy jest w tym coś racji ?coś jest .siałem wiele razy po jęczmieniu ale jęczmiań był po ziemniakach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raaaf82 0 Napisano 21 Września 2009 WitamMam do Was takie pytanko. Planuje zasiać pszenicę ozimą, ale wcześniej na polu rósł jęczmień jary. Ktoś mi powiedział że po jęczmieniu pszenica nie urośnie, albo będzie bardzo mały plon. Czy jest w tym coś racji ?Ja w zeszłym roku siałem pszenice po jęczmieniu jarym.Plon 6 ton,troche lepsze nawożenie i ochrona i żaden problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 22 Września 2009 Dzięki wszystkim za szybkie i cenne rady. Chyba sięzdecyduje i zasieję, bo przecież jak wogóle nic nie zaieje to i nie urośnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 22 Września 2009 .........wnioski o przyznanie dopłaty z tytułu zużytego do siewu lub sadzenia materiału siewnego kategorii elitarny lub kwalifikowany mającej charakter pomocy de minimis w rolnictwie będzie można składać w oddziałach terenowych Agencji w terminie od 15 stycznia 2010 r. do 15 lipca 2010 r.............................Obecnie zamieszczone na stronie internetowej „Warunki uzyskania dopłaty….” dotyczą tylko wniosków o przyznanie dopłaty złożonych w 2009 r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 22 Września 2009 i tak powiem... jestem bardzo wylewny!!! nooooooooo ja polecam na jesien maraton 3,5l/ha + Glean7g/ha w fazie szpilkowania pszenicy, aha po jeczmieniu siej pszenicy tylko zaprawioną i oczywiscie ochrona przed chorobami, jakies pare lat temu-jeszcze lata 90-te kiedy rzepak byl nieoplacalny sialo sie pszenice nawet 6 lat po sobie i rosla i dawala plon to teraz tez da!Czy konieczna jest poprawka na przytulię wiosną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kdsz86 0 Napisano 22 Września 2009 jeszcze mi sie nie zdazylo zeby odbila, (im lepiej doprawiona gleba tym mniejsze prawdopodobienstwo ze beda jakies chwasty) jednego roku przepuscil mi chabra, ale nie bylo wielkiej presji, raczej nie bedziesz musial robic poprawek wiosną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomet 0 Napisano 23 Września 2009 kdsz86 Wysłany: Wto Wrz 22 22:14 GMT 2009 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- jeszcze mi sie nie zdazylo zeby odbila, (im lepiej doprawiona gleba tym mniejsze prawdopodobienstwo ze beda jakies chwasty) jednego roku przepuscil mi chabra, ale nie bylo wielkiej presji, raczej nie bedziesz musial robic poprawek wiosną kolego kdsz86 a kiedy najlepiej pryskać tym maratonem zaras po siewie czy pużniej po wschodach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 23 Września 2009 jeszcze mi sie nie zdazylo zeby odbila, (im lepiej doprawiona gleba tym mniejsze prawdopodobienstwo ze beda jakies chwasty) jednego roku przepuscil mi chabra, ale nie bylo wielkiej presji, raczej nie bedziesz musial robic poprawek wiosną a co polecacie na chabra bo mam z nim problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirgreg 0 Napisano 23 Września 2009 Witam, czy ktoś z was siał pszenice po podorywce, bo zrobiłem póżno i ciut głębiej niż na podorywke na rzpaczysku, a teraz jak bym kultywatorem przerobił i tak posiał, czy będzie zniżka plonu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
semos 0 Napisano 23 Września 2009 w jakiej cenie jest ten Maraton za litr?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 23 Września 2009 Dla Maratonu minął chyba okres rejestracji.Jeśli tak to kupno jego będzie w zasadzie niemożliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach