rechu1 0 Napisano 27 Grudnia 2010 Ja sprzedałem wszystko i z tego co się orientuję to większość byłych pgr-ów też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter401 0 Napisano 27 Grudnia 2010 ja mam jakieś 50 t pszenicy,20t żyta większość tych co mieli w moim rejonie sprzedała bo niestety kredyty na nowe zabawki trzeba spłacać w terminie .a małe gospodarstwa zebrały niewiele.a import wtym roku nie istnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 28 Grudnia 2010 W mojej miejscowości wszyscy trzymają zboże, nikt nowych zabawek nie kupował, nikt nie ma kredytu. Wszyscy czekają do czerwca. Aż się boję pomyśleć co będzie jak wszyscy ruszą ze sprzedażą, a magazyny mamy pełne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter401 0 Napisano 28 Grudnia 2010 z tym czerwcem to bym uważał bo w czerwcu podmioty skupowe już myślą o nowych zbiorach więc może być różnie .Ja sprzedam jak wezme 900zł ,najpuzniej w lutym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 28 Grudnia 2010 W mojej miejscowości wszyscy trzymają zboże, nikt nowych zabawek nie kupował, nikt nie ma kredytu. Wszyscy czekają do czerwca. Aż się boję pomyśleć co będzie jak wszyscy ruszą ze sprzedażą, a magazyny mamy pełne. nikt niema KREDYTU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturonas 0 Napisano 28 Grudnia 2010 W moim sąsiedztwie cisza i spokój w magazynach rolników ...zostały resztki zboza...tak ze nie ma co a w okolicy zagłębie pszeniczne .A Cargill miele ;]bez opamiętania i do Czech droga zasypana a i tam juz tanio nie jest ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 28 Grudnia 2010 W mojej miejscowości wszyscy trzymają zboże, nikt nowych zabawek nie kupował, nikt nie ma kredytu. Wszyscy czekają do czerwca. Aż się boję pomyśleć co będzie jak wszyscy ruszą ze sprzedażą, a magazyny mamy pełne. nikt niema KREDYTU Kraina mlekiem i miodem płynąca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 28 Grudnia 2010 W mojej miejscowości wszyscy trzymają zboże, nikt nowych zabawek nie kupował, nikt nie ma kredytu. Wszyscy czekają do czerwca. Aż się boję pomyśleć co będzie jak wszyscy ruszą ze sprzedażą, a magazyny mamy pełne. Razem to bedzie pewnie z 10 ton!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 28 Grudnia 2010 no własnie widać pszenżyto skup wielkopolska 725+vatpszenice troszkę mam (stoi na przyczepie) jak dadzą dobra niemiecką cene typu Matiiff to sprzedam w śniegach a rzepaku nie mam sprzedany we wrześniuna marginesiehttp://www.tvp.pl/opole/aktualnosci/gospodarka-i-rolnictwo/co-sie-stalo-z-rzepakiem/3684675 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 29 Grudnia 2010 Do Maskina 10 x 100 ton Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 29 Grudnia 2010 Oj nie wypisujcie już bajek bo to nikomu nie imponuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snopek 0 Napisano 29 Grudnia 2010 Dziś w Agrobzdetach dalej sieja ściemę."sprzedawajcie bo juz drozej nie bedzie" U mnie paszówka po 860 bez zaglądania na przyczepę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek200 0 Napisano 29 Grudnia 2010 Już dawno się sprzedali i nie można im wierzyć, pamiętam jak jakieś dwa miesiące temu mówili, że kto nie sprzedał do tej pory zboża ten sprzeda je już tylko taniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom 0 Napisano 29 Grudnia 2010 Właśnie dostałem ofertę sprzedaży po 910 zł netto z gospodarstwa l.op. min 220 lub 870 zł netto l. op.min 180.Chyba się skuszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alwaro 0 Napisano 29 Grudnia 2010 "agro-coś tam" powinien dostac pierwsza nagrode w kategorii programów kabaretowych zreszta szkoda słow na ich temat! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 29 Grudnia 2010 skoro tak często cytują nasze forum warto by było założyć dla nich temat coś w stylu fanklubu a jeszcze lepiej super gafa może zanim coś powiedzą pomyślą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy32 0 Napisano 30 Grudnia 2010 Agro Viagro idzie w dol a raczej w gore mysla ze rolnicy nie wiedza ze wspolpracujecie ze skupujacymi zboze nawet prowadzacy wesolutki jest jak cena idzie w dol rolnikom ,ale nie zboze w tym sezonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 30 Grudnia 2010 rolnikim częsciej idzie w dół niz w górę dlatego młodego pokolenia na wsi nie uświadczysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirro 0 Napisano 30 Grudnia 2010 Panowie to wszystko ku dobremu idzie. Jako środowisko opiniotworcze i warte cytowania od wczesnej wiosny będziemy prognozować przyszłe zbiory i podkręcać nastroje aby wyjść na swoje. Jest szansa aby zostać ekspertem i być cytowanym w mediach. Może nawet nazwą nas Grupą Trzymającą Władzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 30 Grudnia 2010 byłbym ostrożny-boję sie że mogą powołać KOMISJE SLEDCZĄ ds SPEKULACJI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 30 Grudnia 2010 Panowie to wszystko ku dobremu idzie. Jako środowisko opiniotworcze i warte cytowania od wczesnej wiosny będziemy prognozować przyszłe zbiory i podkręcać nastroje aby wyjść na swoje. Jest szansa aby zostać ekspertem i być cytowanym w mediach. Może nawet nazwą nas Grupą Trzymającą Władzę.MIRO cytować to oni będą ale wypowiedzi raczej te z uśmiechem o których pisał kolega wcześniej , zastanów się komu jest co na rękę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
'przeor 0 Napisano 30 Grudnia 2010 Panowie producenci zbóż, trochę przeginacie z tymi cenami, trzymajcie tak dalej i co będzie?- gdy jest wielkie wzdęcie, będzie i wielkie pierdnięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 30 Grudnia 2010 kto trzyma - zapytam ja nie prosiłem aby rzepak był po 2000-2400zł e-wgt tylko mnie bierze ile straciłem - nie uzyskałem korzyścia jakbym miał na zbyciu chętnie bym upłynnił , lecz to co mam to potrzebuje na potrzeby własnej hodowliJuz widze jakby u sasiadów były plony to Polska byłaby zasypana zbożem a tak jest na odwrót wszystko co w miare dobre i tanie wyjeżdza.jeden pan ogłosił ze kupi za gotówkę 100000t pszenicy na statek jakies 2 miesiące wstecz płatne gotówką.jakby to nazwać niewidzialna ręka rynku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 31 Grudnia 2010 Panowie to wszystko ku dobremu idzie. Jako środowisko opinio tworcze i warte cytowania od wczesnej wiosny będziemy prognozować przyszłe zbiory i podkręcać nastroje aby wyjść na swoje. Jest szansa aby zostać ekspertem i być cytowanym w mediach. Może nawet nazwą nas Grupą Trzymającą Władzę.Raczej Małą Grupką Trzymającą Pszeniczkę.Trzeba czekać do zrównania cen pszenicy z ceną "zachodu". Bo niby czemu mamy sprzedawać coś taniej aniżeli Niemiec czy Francuz? Czy złoto na w Niemczech jest droższe niż w Polsce? Myślę że choćby dlatego warto trzymać.A agrobiznes zawsze robił więcej szkody rolnikom niż im pomagał, chociaż jest to jedyny program rolniczy. Populistyczny podmiot kierowany przez "spec-gus" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirgreg 0 Napisano 31 Grudnia 2010 A ja powiem tylko jedno, zboża nie ma dużo na rynku i u rolników, jestem w 100% pewny i to nie tylko w Polsce!!!Jak ktoś wcześniej napisał minus 30-45% jak w roku ubiegłym!!!A co do tego programu, to niech będzie jak najdłużej, bo z czego będziemy się śmieli, denerwowali i dyskutowali na tym forum i nie tylko!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach