osa21 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Zastanawiam się nad Capallo w T1 i pytanie ile kosztuje 1l ( brutto). Wie ktoś?w zeszłym roku kupowałem 5l po 519zł czyli na 1 ha wychodzi po 145zł nie tanio to wychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Wicherek nie zniżam się.Capalo to dobry fungicyd w który warto zainwestować w przeciwieństwie do Inputa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 14 Stycznia 2011 capallo jest zajebi$te a Panowie FANTAZJUJĄ jest na to dobra pora MILIONERZY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 15 Stycznia 2011 Widzę że woda stoi pa polach-- jak u Was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturonas 0 Napisano 15 Stycznia 2011 Umnie nie stoi mamy spólke wodną.,a Niemcy znali się na rzeczy i robili pożądnie...a i Polacy tego nie zniszczyli przynajmniej w mojej gminie i od ponad 60 lat płacą na spółke wodną ;]... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 15 Stycznia 2011 my też mamy ale w rowach rosną 10 -letnie olsze ,których nam nie wolno wycinać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 15 Stycznia 2011 U mnie na jednej pszenicy jest 3-5cm lodu, pod spodem ziemia jeszcze zamarznieta, tam napewno bedzie woda stała. Na innym polu dzis spuszczałem wode około 3 godziny ze szpadlem w ręku, ale sie udało przekopać do rowu. W zeszłym roku wstawiłem 100m rury fi80mm i jak byłem na tym polu to woda nie stoi, czyli inwestycja sie opłacała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturonas 0 Napisano 15 Stycznia 2011 Wicherek jak nie wolno wycinać ??? Składasz podanie do urzędu gminy i na rowach z którymi graniczysz zawsze dają a ze sbiorczych rowów i gdzie spółka idzie ze sprzętem niema zmiłój nawet koparka z korzeniami je wyrywa...drzewa rosną w lesie rów to jest odbiór wody a nie miejsce dla drzew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 15 Stycznia 2011 a ja raz do roku koszę rowy i nic nie rośnie, trochę to schodzi i kosztuje przede wszystkim zdrowia ale przynajmniej są drożne, szkoda że nie wszyscy sąsiedzi tak robią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 15 Stycznia 2011 Wicherek jak nie wolno wycinać ??? Składasz podanie do urzędu gminy i na rowach z którymi graniczysz zawsze dają a ze sbiorczych rowów i gdzie spółka idzie ze sprzętem niema zmiłój nawet koparka z korzeniami je wyrywa...drzewa rosną w lesie rów to jest odbiór wody a nie miejsce dla drzewspółka twierdzi że drewno to ich własność ,drzewa wycina jak urosną i zwozi na swój plac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 16 Stycznia 2011 ale rowu nikt ci nie zabroni wykosić a jak krzaczyska mają mniej jak 5 lat to tnij i się nie przejmuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 16 Stycznia 2011 nie chodzi o lata tylko obwód drzewa do 15 cm. ale zezwolenie z gminy i tak jest potrzebne nawet na krzaki. Nawet jak ktoś ci zetnie to i tak ty za to odpowiadasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyno 0 Napisano 16 Stycznia 2011 ja wycialem 5 dzrzew w ub. roku. mialem pozwolenie z gminy. czy musze zasadzic 5 szt drzew? czy jest taki przepis ze ile wytniesz to tyle musisz zasadzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 16 Stycznia 2011 polecam Wam wszyskim lekturę ustawy o ochronie przyrody http://www.mos.gov.pl/g2/kategoriaPliki/2009_04/67e632d51bb8aa7fd64d8050d36016a9.pdf bez pozwolenia możemy ciąć wszystko do 5 lat, a ilość nowych nasadzeń winna zostać określona w wydanym pozwoleniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 16 Stycznia 2011 panowie to nie temat o drzewach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 17 Stycznia 2011 nie chodzi o lata tylko obwód drzewa do 15 cm. ale zezwolenie z gminy i tak jest potrzebne nawet na krzaki. Nawet jak ktoś ci zetnie to i tak ty za to odpowiadasz. Byłem dzisiaj w gminie i Pani od tych spraw powiedziała że do 10 lat mozna wycinać bez pozwolenia niezależnie od grubości drzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej.goo 0 Napisano 17 Stycznia 2011 Stosował ktoś może Alister o tej porze?? Mam chęć sprawdzić na kawałku co się będzie działo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 17 Stycznia 2011 jak tam się mają wasze przewódki ? u mnie śnieg zginą i tam gdzie była słabo przykryta zeszła a tam gdzie przykryta to tylko co nosa nie wysadzi... ale pola wyglądają brzydko strasznie zlane tak a u was ? pozdrawiam A co myślicie o pierwszym zabiegu Alertem na T1? w jakich temperaturach on działa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 17 Stycznia 2011 Dziś oglądałem zasiew. Po expercie plus granstar jest superowo, gdzie nie gdzie tylko przytulia z okółkiem, pewnie juz za duza była. Jutro zajrzę na przewódki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyno 0 Napisano 17 Stycznia 2011 pola wyglądają brzydko strasznie zlaneniestety to samo...rewelacji nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 18 Stycznia 2011 panowie a co sądzicie o środku C H A R I S M A 207 EC , stosował ktoś?? na pierwszy zabieg wygląda obiecująco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 18 Stycznia 2011 na pierwszy odpada i no cena-napewno odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasio 0 Napisano 18 Stycznia 2011 Stosował ktoś z Was Tilt Turbo na T1?Jak go oceniacie?Co sądzicie o oprysku T2: Olympus 1,8 + Artea 0,4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 18 Stycznia 2011 na pierwszy odpada i no cena-napewno odpada a możesz powiedzieć coś więcej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszkonrad 0 Napisano 18 Stycznia 2011 Ceny pszenicy konsumpcyjnej w skupie na 18.01.2011 roku wahają się w granicach: 850-920 zł/t (netto), paszowej: 670-860 zł/t (netto). Szczegóły i ceny pozostałych zbóż w linku poniżej.Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach