ROKITA 0 Napisano 31 Marca 2011 Chisel to słaby środek w nie optymalnych warunkach puści miotłę. Obecnie to i tak wydatek ok.95 zł na ha. Po ubiegłorocznych złych doświadczeniach z tym środkiem zaprzestane go używać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 31 Marca 2011 a jeśli apyros i attribut odpadają to co do granstaru tylko starane i grodyl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradd 0 Napisano 31 Marca 2011 Mogę zastosować taką mieszankę :Apyros 16,6 gr + 25 granstar + 10 gr grodylgłownie na : miotłę, samosiewy rzepaku, komosa, przytulia, perz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grand0011 0 Napisano 31 Marca 2011 WitamWpadłem na taki pomysł, żeby w tym roku po za pierwszym rozsianiem nawozu pozostałe dawki dać dolistnie 4 może 5 razy....jak wam się wydaje miało by to sens bo jak wstępnie policzyłem to w formie dolistnej wychodzi mniej nawozu a cena jest teraz śmieszna.myslałem nad tym żeby po 35kg mocznika na ha 3 razy popryskać i i mam jeszcze troche saletry ale nie wiem czy ją też rozpuścić czy posiać jako drugą dawke. Moje szczęście w tym że nawozy kupiłem w sierpniu jak jeszcze po 700-1000 były bo dziś słyszałem że mocznik po 1600zł/t Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 31 Marca 2011 saletra amonowa nie pryska sie dolistnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 31 Marca 2011 a ty się najesz przez skórę?roślina ma korzeń i nim pobiera składniki opryski dolistne to "kosmetyka" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 31 Marca 2011 grand mam wrazenie ze niedlugo gospodarzysz.pomysl z saletra w mieszaninie z mocznikiem kompletnie odpada. sam mocznik w kilku dawkach tez musi byc dobrany w odpowiednich dawkach w odpowiednim terminie. najlepiej saletra dziala w dwoch lub trzech dawkach.te same koszty przejazdu i w dodatku sprawdzony efekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 31 Marca 2011 grand mam wrazenie ze niedlugo gospodarzysz.pomysl z saletra w mieszaninie z mocznikiem kompletnie odpada. sam mocznik w kilku dawkach tez musi byc dobrany w odpowiednich dawkach w odpowiednim terminie. najlepiej saletra dziala w dwoch lub trzech dawkach.te same koszty przejazdu i w dodatku sprawdzony efekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 31 Marca 2011 wie ktoś jaka jest cena STROBI 250sc ?? jest to odpowiednik amistaru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 31 Marca 2011 wie ktoś jaka jest cena STROBI 250sc ?? jest to odpowiednik amistaru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 31 Marca 2011 hehehe co przycina ppr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 31 Marca 2011 panowie będę walczył z miotłą w pszenicy protuganem 2.5 lub 2.75 l na ha na co zwrócić uwagę przy oprysku by było skutecznie jak tylko przymrozki znikną to pojadę w pole ale czy to żle jak nałoży mi się oprysk z nawożeniem azotowym ; w II zabiegu na dwuliścienne grodyl 20g +granstar 15g Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 1 Kwietnia 2011 zwróć uwagę żeby ci się nie nakładały przejazdy ,mam nadzieję że ścieżki są izoproturon to paskudztwo i nie czekaj na cieplej im mniejsza pszenica tym lepiej to znosi ,takie dawki jak podajesz są wymagane?, ile to będzie kosztować Atlantis w dawce na miotłę wychodzi ok.70zł na ha a nie pali pszenicy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 1 Kwietnia 2011 na pszenice na miotłe najlepszyjest atlantis nie przypali zboza i mozna stosowac az do 2 kolanka innym badziewiem nawet nie interesowałbym się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 1 Kwietnia 2011 no to zasialiście wątpliwości co do stosowania protuganu wiem ze to nie jest idealne rozwiązanie i o tym ze pali pszeniczke też slyszałem ale już kupiłem bańke 20l no i w tamtym roku stosowałem to nie bylo tragedii ale już ostatni raz bawię się z tym środkiem.... ile tego atlantisu trzeba zastosować by skutecznie sobie z miotłą poradził i jaki przedział temperatur jest potrzebny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 1 Kwietnia 2011 A czy ten Atlantis można mieszac z chwastoxem turbo lub trio albo z linturem żeby dwa razy nie jezdzić opryskiwaczem??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 1 Kwietnia 2011 A czy ten Atlantis można mieszac z chwastoxem turbo lub trio albo z linturem żeby dwa razy nie jezdzić opryskiwaczem??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 1 Kwietnia 2011 atlantis najlepiej mieszac z sekatorem, mustangiem i granstarem.ja stosowalem z mustangiem i bardzo dobrze dzialal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 1 Kwietnia 2011 ile kosztuje ten STROBI 250sc ? macie ceny może starane albo grodylu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 2 Kwietnia 2011 atlantis najlepiej mieszac z sekatorem, mustangiem i granstarem.ja stosowalem z mustangiem i bardzo dobrze dzialal Jaką dawkę dajesz np. mieszając atlantis z mustangiem .,Kupiłem już te środki w dobrej cenie tylko że mustang forte. W ubiegłym roku pryskałem 1 opakowaniem atlantisu ok.1,25 ha na polu z dużą ilością miotły i było super w porównaniu do chiselu dla którego wybrałem pola mniej zachwaszczone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach