Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chisel to słaby środek w nie optymalnych warunkach puści miotłę. Obecnie to i tak wydatek ok.95 zł na ha. Po ubiegłorocznych złych doświadczeniach z tym środkiem zaprzestane go używać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeśli apyros i attribut odpadają to co do granstaru tylko starane i grodyl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę zastosować taką mieszankę :

Apyros 16,6 gr + 25 granstar + 10 gr grodyl

głownie na : miotłę, samosiewy rzepaku, komosa, przytulia, perz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wpadłem na taki pomysł, żeby w tym roku po za pierwszym rozsianiem nawozu pozostałe dawki dać dolistnie 4 może 5 razy....jak wam się wydaje miało by to sens bo jak wstępnie policzyłem to w formie dolistnej wychodzi mniej nawozu a cena jest teraz śmieszna.

myslałem nad tym żeby po 35kg mocznika na ha 3 razy popryskać i i mam jeszcze troche saletry ale nie wiem czy ją też rozpuścić czy posiać jako drugą dawke.

Moje szczęście w tym że nawozy kupiłem w sierpniu jak jeszcze po 700-1000 były bo dziś słyszałem że mocznik po 1600zł/t

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ty się najesz przez skórę?

roślina ma korzeń i nim pobiera składniki opryski dolistne to "kosmetyka"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grand mam wrazenie ze niedlugo gospodarzysz.pomysl z saletra w mieszaninie z mocznikiem kompletnie odpada. sam mocznik w kilku dawkach tez musi byc dobrany w odpowiednich dawkach w odpowiednim terminie. najlepiej saletra dziala w dwoch lub trzech dawkach.te same koszty przejazdu i w dodatku sprawdzony efekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grand mam wrazenie ze niedlugo gospodarzysz.pomysl z saletra w mieszaninie z mocznikiem kompletnie odpada. sam mocznik w kilku dawkach tez musi byc dobrany w odpowiednich dawkach w odpowiednim terminie. najlepiej saletra dziala w dwoch lub trzech dawkach.te same koszty przejazdu i w dodatku sprawdzony efekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wie ktoś jaka jest cena STROBI 250sc ?? jest to odpowiednik amistaru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie będę walczył z miotłą w pszenicy protuganem 2.5 lub 2.75 l na ha na co zwrócić uwagę przy oprysku by było skutecznie jak tylko przymrozki znikną to pojadę w pole ale czy to żle jak nałoży mi się oprysk z nawożeniem azotowym ; w II zabiegu na dwuliścienne grodyl 20g +granstar 15g

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwróć uwagę żeby ci się nie nakładały przejazdy ,mam nadzieję że ścieżki są izoproturon to paskudztwo i nie czekaj na cieplej im mniejsza pszenica tym lepiej to znosi ,takie dawki jak podajesz są wymagane?, ile to będzie kosztować

Atlantis w dawce na miotłę wychodzi ok.70zł na ha a nie pali pszenicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pszenice na miotłe najlepszyjest atlantis nie przypali zboza i mozna stosowac az do 2 kolanka innym badziewiem nawet nie interesowałbym się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to zasialiście wątpliwości co do stosowania protuganu wiem ze to nie jest idealne rozwiązanie i o tym ze pali pszeniczke też slyszałem ale już kupiłem bańke 20l no i w tamtym roku stosowałem to nie bylo tragedii ale już ostatni raz bawię się z tym środkiem.... ile tego atlantisu trzeba zastosować by skutecznie sobie z miotłą poradził i jaki przedział temperatur jest potrzebny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ten Atlantis można mieszac z chwastoxem turbo lub trio albo z linturem żeby dwa razy nie jezdzić opryskiwaczem???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ten Atlantis można mieszac z chwastoxem turbo lub trio albo z linturem żeby dwa razy nie jezdzić opryskiwaczem???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

atlantis najlepiej mieszac z sekatorem, mustangiem i granstarem.ja stosowalem z mustangiem i bardzo dobrze dzialal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile kosztuje ten STROBI 250sc ?

macie ceny może starane albo grodylu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
atlantis najlepiej mieszac z sekatorem, mustangiem i granstarem.ja stosowalem z mustangiem i bardzo dobrze dzialal

Jaką dawkę dajesz np. mieszając atlantis z mustangiem .,Kupiłem już te środki w dobrej cenie tylko że mustang forte. W ubiegłym roku pryskałem 1 opakowaniem atlantisu ok.1,25 ha na polu z dużą ilością miotły i było super w porównaniu do chiselu dla którego wybrałem pola mniej zachwaszczone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi