ROLAS 222 0 Napisano 16 Października 2011 grzes ile sulfo i ile tolurexu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 16 Października 2011 1,5l+10g według instrukcji lentipuru. Powtarzam się ale uważaj na temperaturę bo sulfo chce 8 st.C z kolei lentipur byle nie zamarzła woda w opryskiwaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 16 Października 2011 Zapomniałem a według instrukcji glinu 15g+0,75l. Widać konflikt interesów każdy sobie rzepkę skrobie byle swojego sprzedać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 16 Października 2011 1,5l+10g według instrukcji lentipuru. Powtarzam się ale uważaj na temperaturę bo sulfo chce 8 st.C z kolei lentipur byle nie zamarzła woda w opryskiwaczu.8 stopni w momencie zabiegu czy srednia dobowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 16 Października 2011 Temperatura podczas zabiegu nalistnego jak doglebowo 5-6 st.C w momencie stosowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 16 Października 2011 ja mam pytanie do kolegow . kupilem w tym roku komplet do ochrony zboz przed chwastami.czy stosowal ktos juz ten cherbicyd? jakie efekty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 17 Października 2011 Panki franki takie pytanie. W tym roku na pszeniczkę (herbicyd) chcę dać 150g DFF koszt 50 zł750 IPU koszt 25,5 złno i chlorosurfuron (glean) 8g środka oczywiście to jest na 1 hektar Jak widać koszt DFF jest największy, macie może jakieś pomysły co można by dać zamiast tego.??I jeszcze jedno jaki herbicyd jest najtańszy na przytulię czepną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 17 Października 2011 komplet stosowalem w ubieglym sezonie.przepuscil mi chabra i troche rzepaku ktory wyszedl z pekniec ziemi.poza tym reszte chwastow zwalczyl w tym i fiolka ktorego mam miejscami duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 17 Października 2011 śledzik masz bardzo dobre ceny! Ja zamawiałem w agroloku dff+ ipu i wyszło troche drożej, tylko mam obawy czy ta mieszanka poradzi sobie z chabrem?Mieliscie jakies poprawki po maratonie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 17 Października 2011 dziekuje za odpowiedz. w takim razie jestem spokojny bo chabra i rzepaku u mnie nie ma. najbardziej uciazliwe u mnie to miotla i przytulia. czeba poczekac za deszczykiem i w pole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 17 Października 2011 komplet stosowalem w ubieglym sezonie.przepuscił mi chabra i troche rzepaku ktory wyszedl z pekniec ziemi.poza tym reszte chwastow zwalczyl w tym i fiolka ktorego mam miejscami duzoTak ja miałem poprawki po Maratonie dwa lata z rzędu. Dlatego w tym roku jest trochę zmiany wprowadzone. Maraton mi puścił przedewszystkim przytulię no i na wiosnę nowe samosiewy rzepaku się pokazały. Dlatego na poprawkę poszedł Aminopiellik i Mustang którego już nie ma. Zgadza się z tym chabrem, może być problem. Ta mieszanina tworzy Legato Plus a Glean jest tak extra na przytulię do dany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 17 Października 2011 śledzik masz bardzo dobre ceny! Ja zamawiałem w agroloku dff+ ipu i wyszło troche drożej, tylko mam obawy czy ta mieszanka poradzi sobie z chabrem?Mieliscie jakies poprawki po maratonie?Agrolok ostatnio ma coraz gorsze ceny jedynie grzybówki i graminicydy mają tanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 18 Października 2011 do KOMPLETU proponuje 1l/ha TOLUREXU z myslą o chabrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 19 Października 2011 Czy do Gleanu można dodać Tolurexu na chabra jeżeli tak to w jakiej proporcji. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubuś1597156799 0 Napisano 19 Października 2011 tolurex zwalcza chaber tylko na etykiecie, stosowanie go do jakichkolwiek zabiegów poza miotłą, mija się z celem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 19 Października 2011 piredolicie hipolicie robiłem tym miksem i chabra ani śladu a po samym komplecie można było sie doszukac okazów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snopek 0 Napisano 19 Października 2011 Jaką polecacie mieszankę na chwasty jesienią? Chce spróbować pobawić się w odchwaszczanie jesienne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amsuszek 0 Napisano 20 Października 2011 ja zamierzam pszenice pryskać snajper 1l + izoherb 1l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
N.Y.S.E. 0 Napisano 20 Października 2011 heh, jak ktoś mi powie że tolurex bierze chabra to go w żywe oczy wyśmieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 20 Października 2011 Pierwszym niech będzie autor ulotki http://agrosimex.pl/index.php?page=oferta&id_cat=1&id_prod=314 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 21 Października 2011 mam pytanie do kolegow . dzis opryskalem czesc pszenicy kompletem w nocy bendzie przymrozek . czy nie bendzie on mial negatywnego wplywu . w etykiecie nic nie wspominaja o przymrozkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 21 Października 2011 jesli bedzie nie duzy przymrozek to nic nie powinno sie stac.diflufenikan zachowoje dzialanie do wiosny wiec mroz mu nie straszny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TryczekSzukarek 0 Napisano 22 Października 2011 mam pytanie do kolegow . dzis opryskalem czesc pszenicy kompletem w nocy bendzie przymrozek . czy nie bendzie on mial negatywnego wplywu . w etykiecie nic nie wspominaja o przymrozkach. Ja uważam nieco inaczej, i też nieco inne mam doświadczenia. Po pierwsze dff działa w większym procencie niż pendimetalina nalistnie. Przy wystąpieniu przymrozków musisz liczyć się przebarwieniami na pszenicy, które nie mają wpływu na dalszy wynik plonowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TryczekSzukarek 0 Napisano 22 Października 2011 mam pytanie do kolegow . dzis opryskalem czesc pszenicy kompletem w nocy bendzie przymrozek . czy nie bendzie on mial negatywnego wplywu . w etykiecie nic nie wspominaja o przymrozkach. Ja uważam nieco inaczej, i też nieco inne mam doświadczenia. Po pierwsze dff działa w większym procencie niż pendimetalina nalistnie. Przy wystąpieniu przymrozków musisz liczyć się przebarwieniami na pszenicy, które nie mają wpływu na dalszy wynik plonowania. Ajć zapomniałem. Zejdż z Kompletu IPU + DFF lub Pendimetalina + tribenuron lub chlorosulfurno i mieszanina gotowa. panowie poco te koszty ale to wasza kasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 22 Października 2011 dzieki za podpowiedzi. dzis pryskalem pszenzyto . teraz bende mial te pola na uwadze. zaobserwuje czy wystapia przebarwienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach