rzepinka 0 Napisano 9 Lutego 2012 Na moim polu Lancet bardzo dobrze zwalczył wszystkie chwasty mimo,że to dość ciężka ziemia i nie zawsze jest łatwo.Sprawdz tylko następstwa roślin chcialbym po pszenicy siac buraki jak to sie ma do lancet plus?? ktos tak robil nie bylo problemu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 9 Lutego 2012 Zapoznaj się z etykietą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rzepinka 0 Napisano 9 Lutego 2012 etykieta etykieta a w praktyka najwazniejsza na etykiecie rozne rzeczy pisza wole sie zaradzic niz pozniej sie zastanawiac co sie dzieje i czemu nie rosnie a powinno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 10 Lutego 2012 http://www.portalspozywczy.pl/zboza-oleiste/wiadomosci/fammu-fapa-zbiory-zboz-ozimych-na-ukrainie-znacznie-mniejsze-z-powodu-mrozow,65211.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 10 Lutego 2012 Generalnie powinna pszeniczka drożeć, a ona ostatnio się wspięła szybko i teraz szybko spada. Dla mnie to jest dziwne. Ja na razie trzymam swoją w magazynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 10 Lutego 2012 dziwne sa te ruchy cenowe na gieldzie.z jednej strony straty zimowe a z drugiej obnizki.w tamtym roku za paszowke w tym okresie placili 920 w tym sezonie sam niewiem czy powroca takie ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 10 Lutego 2012 Nie ma co się łamać spokojnie jeszcze ma być susza nie wiem jak u Was ale u mnie susza i do tego jeszcze te mrozy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 12 Lutego 2012 Panowie-rzeczywistość jest b.brutalna i nie ważne, że susza czy mróz. Jeśli euro tanieje to cena pszenicy spada i odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 12 Lutego 2012 Do zobaczenia jutro na Syngencie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 12 Lutego 2012 Panowie-rzeczywistość jest b.brutalna i nie ważne, że susza czy mróz. Jeśli euro tanieje to cena pszenicy spada i odwrotnie.tutaj nie do końca masz racje wszystko zależy jak ceny układają sie na giełdach wyznaczających ceny przykład z zeszłego roku euro taniało a mimo to pszenica na matife drożała i u nas cena rosła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wicherek 0 Napisano 12 Lutego 2012 Innym przykładem jest sierpień ubiegłego roku kiedy to rzepak w Polsce był droższy niż na Matifie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 14 Lutego 2012 witam. czy stosował Ktoś RSM wężami na trzecią dawke (na kłos) w pszenicy. czy nie ma oparzeń , jak to technicznie wygląda np.predkość jazdy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert23 0 Napisano 15 Lutego 2012 Koledzy mam do wyboru w centrali dwie pszenice jare BOMBONA i WALUTA którą lepiej wziąć, jak kształtują się ich plony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturonas 0 Napisano 16 Lutego 2012 anton...jak będziesz miał gęsty łan to poparzysz...jezeli chodzi o prędkość w tym wypadku im wolniej tym lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 16 Lutego 2012 A niby czemu ma popalić ,kwestia doboru dobrych węży (sztywnych) aby łan nie wypychał ich do góry no i powoli do przodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 16 Lutego 2012 A niby czemu ma popalić ,kwestia doboru dobrych węży (sztywnych) aby łan nie wypychał ich do góry no i powoli do przodu.dajesz RSM na trzecią dawkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 17 Lutego 2012 dawałem ale po zmianie opryskiwacza nie pasują węże i III dawkę posypałem saletrą ,gdy finanse się poprawią to wrócę do węży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 17 Lutego 2012 dawałem ale po zmianie opryskiwacza nie pasują węże i III dawkę posypałem saletrą ,gdy finanse się poprawią to wrócę do węży.w jakiej fazie dawałeś? pekanie pochwy , w czasie kłosenia czy po kłoszeniu? jak wg Ciebie jest lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 17 Lutego 2012 W fazie pękania i saletrę też tak sypię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 19 Lutego 2012 pszenica zrobiła sie z zielonej brazowa w czsie mrozów sniegu niebyło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 20 Lutego 2012 sieje już ktoś nawóz? wg pogody kończą się przymrozki idzie odwilż i jak teraz na niektóre pola nie wjade to dopiero w kwietniu tak bedzie miekko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 20 Lutego 2012 Ja bym już chciał siać ale na polu śnieg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 20 Lutego 2012 w moim rejonie wlkp śniegu już nie ma, ale i jeszcze nikogo nie widziałem aby już siał, może jutro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek200 0 Napisano 20 Lutego 2012 A moze najlepiej zobaczyc prognoze pogody 2 tyg. bo podaja ze w marcu maja wrocic mrozy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 20 Lutego 2012 jak uwas wygladaja pszenice po mrozach bo unas sa brazowe dolnoslaskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach