Wicherek 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 To może jarą w to miejsce wsiej , to da 4 tony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 czy ktoś stosował środek Yamato jakie są Efekty bo cena 110 zł/H nie jest zła ????pisalem juz wczesniej o yamato.sredniej klasy srodek.nie wytrzymal do fazy kloszenia.mialem problem z septorioza na lisciu flagowym.moze do 3 zabiegow sie nadej ale na 2 to troche za malo zwlaszcza jak mokry rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 Niestety powoli zaczynam kasować Jengę, dosiewam pszenicę jarą.Żeby zwalczyć chwasty polecono mi Lancet - jara ma mieć min. 3 liście a ozima może być po I kolanku. Co wy na to?Jak kasowaliście pszenicę ozimą to do zera czy zostawolaiście ładniejsze kawałki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 ja nie mialem problemu kasowac czy zostawiac bo zmarzlo 100%. ale wedlug mnie lepiej skasowac cala plantacje niz zostawiac lepsze kawalki. jeszcze jest jeden problem masz material siewny na cale pole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 Mam kilka kawałków w super stanie więc materiał będzie. Strasznie było mi szkoda kasować pasków 3 metrowych koło "miedz" gdzie długość pola wynosi 2 km. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasio 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 Niestety powoli zaczynam kasować Jengę, dosiewam pszenicę jarą.Żeby zwalczyć chwasty polecono mi Lancet - jara ma mieć min. 3 liście a ozima może być po I kolanku. Co wy na to?Jak kasowaliście pszenicę ozimą to do zera czy zostawolaiście ładniejsze kawałki?Lancet nie ma rejestracji w zbożach jarych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł0128 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 Właśnie jak jest z tym Lancetem testował ktoś go w pszenicy jarej kolega mi mówił że ktoś jechał dawką 150 gram i było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 Jeszce jedno pytanie jeśli chodzi i lancet: czy ma ktoś sprawdzone następcze działanie dla lancetu, a szczególnie chodzi o buraki cukrowe i fasole, no i jak to sie ma w orkowym systemie i bezorkowym.Co polecacie na T1 w Lubelskiem? Na co sie nastawiać bardziej na mączniaka czy na łamliwość? Czy na to i na to? Szukam w subastancjach zeby stworzyć coś mądrego ze az głowa boli,ale jak sie policzy to wychodzi tak samo drogo jak gotowy produkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 Corbel 0,6 l + Tebu 0,4 l + Prochloraz 0,4 l. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 capalo 1.4.wirtuoz pak czyli talius 0.25 i zamir 1.l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 josef fajna mieszanine skonstruowales. pryskales juz ta mieszanina? jaki efekty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 josef tylko ze wiekszość twoich srodków to triazole, a za ciepło sie nie zapowiada.A co myślicie o pictor 0,25 + corbel 0,5 l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 Nie pryskałem, ale będę pewnie tym pryskał. Znajomy mi polecił, sprawdzona od kilku lat, ponoć porównywalne z Capalo. Koszt całkiem przyzwoity. Obecnie przelecę po 0,5 l karbendazymu, a jak coś się wyklaruje z tej biedy (czyt. pszenica), to będę myślał dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 plochloraz w jakich srodkach jest ta substancja chyba w MIRAGE 450 i jeszcze jakis srodek ma te substancje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 Prorok 450 EC. Z tej mieszaniny, co podałem to tylko tebukonazol jest triaozolem. Po świętach zapowiadają ocieplenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 Corbel 0,6 l + Tebu 0,4 l + Prochloraz 0,4 l.Ja bym zamienił corbela na taliusa i zostawił morfolinę na t2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 7 Kwietnia 2012 ja proponuję tradycyjnie Ceando mix -czyli Flexity 300sc x0,4 +Duett ultra 0,5 wychodzi ok.120zł za zabieg a mamy wszystko załatwione elegancko ,jara pewnie już wychodzi więc za jakiś miesiąc będzie zabieg ,gołej gleby nie będę pryskał. Normalne plantacje już po świętach do zabiegu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 7 Kwietnia 2012 U mnie szkoda się patrzeć na pszenice. Może deszcz i ciepło by coś pomogły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 7 Kwietnia 2012 ja proponuję tradycyjnie Ceando mix -czyli Flexity 300sc x0,4 +Duett ultra 0,5 nie sądzisz że trochę za słabo będzie chroniona podstawa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 7 Kwietnia 2012 niezłe przymrozki nadają w ten weekend nawet -8 co wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter401 0 Napisano 7 Kwietnia 2012 ja proponuję tradycyjnie Ceando mix -czyli Flexity 300sc x0,4 +Duett ultra 0,5 wychodzi ok.120zł za zabieg a mamy wszystko załatwione elegancko ,jara pewnie już wychodzi więc za jakiś miesiąc będzie zabieg ,gołej gleby nie będę pryskał. Normalne plantacje już po świętach do zabiegu.flexity w jakich opakowaniach jest i ile to kosztuje ,może bym dodał do litry capalla żeby zwiększyć metrafenon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 8 Kwietnia 2012 flexity w opakowaniach 3 litrowych ,pewnie koło 500zł się zakręci ,nie lepiej dać większą dawkę capalo, co do właściwości na podstawę to wiadomo metrafenon nie jest najmocniejszą substancją ,przed nim jest cyprodynil i protiokonazol ,wg. mnie wystarczająco po dobrym przedplonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 8 Kwietnia 2012 protiokonazol?? na podstawe to po pierwsze dobra zaprawa.po drugie capalo unix ew. talius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 8 Kwietnia 2012 A Ty men jaki masz plan ochrony fungicydowej na mocnych stanowiskach jeśli to nie tajemnica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
menos 0 Napisano 8 Kwietnia 2012 A co powiecie o takiej kombinacji Tilt turbo+Mirage 450 na T1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach