śledzik 0 Napisano 16 Kwietnia 2012 A miał być taki rekordowy rok w plonowaniu zbóż. U mnie kiepsko wygląda SUKCES i dlatego poszedł na nią Grodyl bo niby on przyczynia się do dokrzewiania.skąd posiadasz taką tajemną wiedzę ??grodyl na dokrzewienie?!napisz cos wiecejA gdzieś na necie znalazłem taki artykuł. I jest też wzmianka w gazecie top agrar na ten temat. No i niby herbicydy zawierającą substancję z grupy sulfonylomoczników zwiększają krzewienie zbóż. A czy to działa to się właśnie pytam kolegów z forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasio 0 Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam,co sądzicie o zastosowaniu w fazie I-II kolanka pszenicy 1l CCC + 0,3-0,5l Etefonu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 17 Kwietnia 2012 A pszenica w jakiej kondycji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasio 0 Napisano 17 Kwietnia 2012 średniej do dobrej, ale to odmiana bardzo wysoka ( Bogatka), a mam zapas etefonu z ubiegłego roku i wykombinowałem taką mieszanke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 17 Kwietnia 2012 Wg mnie to etefon bardziej na drugie kolanko. Etefon działa krótko i szybko, potrzebuje wysokiej temperatury. Zależy też jaka obsada jest tej pszenicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapera 0 Napisano 17 Kwietnia 2012 CZy mozna juz opryskac na miotle i 2 liscienne planuje dac attribut 60g+helm tribi? miotla jest juz duza az za duza nie moge dluzej czekac jutro ma byc 13 st a od czwartku do niedzieli po 15 stopni i noce cieple Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 17 Kwietnia 2012 Patrz na etykietę w na niektóre środki wymagają aby po zabiegu nie było przymrozków i nie wiem jak u Ciebie ale u mnie najbliższej nocy ma być przymrozek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 17 Kwietnia 2012 Atribbut w pełni krzewienia, z tym że potrzebuje ciepła i pszenica może uciec. Ogólnie pszenica nie przepada za tym herbicydem. Sam Helm Tribi to za mało na dwuliścienne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 17 Kwietnia 2012 Spróbuj Atlantis + Sekator OD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 18 Kwietnia 2012 ja pewnie dziś będę próbował atlantis + mustang na najlepszą pszenicę u ojca, ale jest strasznie mokro i nie wiem czy wjadę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymekp 0 Napisano 18 Kwietnia 2012 poczekaj z mustangiem, do atlantisu dodaj np grodyl, przynajmniej działa jak zimno, ja miałem złe doświadczena z mustangiem na zimne noce; ja 13-stego poleciałem atlantisem z grodylem, ciepła nie widać, jak już będzie to może poprawię mustangiem, o ile będzie trzeba. Są jakieś opinie nt GALAPERA Strong? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapera 0 Napisano 18 Kwietnia 2012 ojciec sie pomylil i opryskal attributem 1.2ha/60g czy zadziala, ten srodek jest nawet w miare cieplo 13st a w nocy ma byc 6? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławek 0 Napisano 19 Kwietnia 2012 mam takie małe pytanko czy można zmieszać stabilan 0,6l/ha+ godryl 30g/ha zostało mi trochę przytuji i chciałbym załatwić to w jednym zabiegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 19 Kwietnia 2012 Ryzykowny zabieg regulator z grodylem. Mi odradzano granstar z ccc i się wycofałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arvense 0 Napisano 20 Kwietnia 2012 Spokojnie możesz dodać, jeżeli chodzi o mieszaninę CCC i grodylu.Jeżeli jest to dobicie to 20 g wystarczy. Uważaj , bo amidosulfuron lubi wyższe temperatury (takie maja być od dzisiaj) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 20 Kwietnia 2012 foto mojej pszenicy która wytrwała -26 bez śniegu tym razem zdjęcie z 3 klasy zgodnie z obietnicą http://www.ppr.pl/forum/viewtopic.php?t=9921&postdays=0&postorder=desc&start=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 21 Kwietnia 2012 Witam, zauważyłem na mojej pszenicy odbijającej lekkie ślady przebarwień jakby jakaś choroba czerwone plamki jakby drobne, co b tu taniego dać faza krzewienia ciągle bo odbijała. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arvense 0 Napisano 21 Kwietnia 2012 Sa to sprawy zwiazane z fizjologia , to nie jest chorobam. Nie pryskaj byle czym poczekaj do fazy 30-31 i opryskaj do wyboru. Input 1,0 l/ha lub Capalo 1,4 l/ha lub jezeli nie masz maczniaka Bell w dawce 1,o-1,5l/ha. Zabieg mozesz polaczyc z regulatorem poza modusem ( nie toleruje mieszanek z fungicydani ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 21 Kwietnia 2012 modus nie toleruje mieszanek z fungicydami, skąd takie informacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arvense 0 Napisano 21 Kwietnia 2012 z praktyki chłopcze , szczególnie z morfoliną i formulacją EC przy temperaturach powyżej 19 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 21 Kwietnia 2012 Dobrze piszesz dziadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 21 Kwietnia 2012 moddus problem?w czym jest problem z mieszaniem.rok temu mieszalem ccc moddus wirtuoz mikro i bylo ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 21 Kwietnia 2012 a co robicie w pszenicach jarych? też można wspomóc rozkrzewianie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arvense 0 Napisano 22 Kwietnia 2012 w pszenicach jarych azotem (nie stosuj regulatorów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 22 Kwietnia 2012 w pszenicach jarych azotem (nie stosuj regulatorów)[/quotew jakiej fazie zboża i jaka dawka azotu?] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach