luki21 0 Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam czy jak polecę pszenicę w fazie po pierwszym ale przed drugim kolankiem Atlantisem 12 OD w dawce 0.82l/ha (wyczyniec) to może dla zboża wyrządzić krzywdę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 27 Kwietnia 2012 pryskalem kiedys mieszanina atlantis i mustang uslugowo.pszenicy nic sie wtedy nie stalo.faza drugiego kolanka bodaj ze byla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 27 Kwietnia 2012 Nie polecam stosowanie mustanga gdy jest już 2 kolanko. W zeszłym roku stosowałem apyros + lintur i przepusił mi lebiode i rzepak wiec jak było 2 kolanko pojechałem mustangiem , pole wyczysciło ale 1/3 kłosa była czarna i nic w niej nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PEPSI 0 Napisano 27 Kwietnia 2012 Nie polecam stosowanie mustanga gdy jest już 2 kolanko. W zeszłym roku stosowałem apyros + lintur i przepusił mi lebiode i rzepak wiec jak było 2 kolanko pojechałem mustangiem , pole wyczysciło ale 1/3 kłosa była czarna i nic w niej nie było. Czy aby napewno to wina Mustanga A może jednak fungicydy Ci za dobrze działały idąc twoim tokiem myślenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 27 Kwietnia 2012 Miałem 3 metrowy pasek nie pryskany bo sąsiad miał buraki a był troche wiatr i tam kłosy piękne tylko zielone zielsko było.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4c8bcd68e136b359.htmlCzarne zaczeło sie robić jak kłos sie załamał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 27 Kwietnia 2012 Czy ktoś stosował Sekator 0,15 na przesiewany rzepak a talerzówke? Czy poradzi sobie z tak wyrośnietym rzepakiem.? Dawniej stosowaliśmy na takie coś chwastox turbo ale podobno w zeszłym roku było sporo reklamacji bo niby rzepak odbił po deszczach co mi sie wydaje dziwne. I czy ktoś stosował PUme w pszenicy jarej bo nie ma ona na nią rejestracji. Ten sekator jest teraz w paku z Esteronem 0,15l + 0,45l tylko nie wiem po co esteron skoro w niczym nie poszerza spektrum działania sekatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 28 Kwietnia 2012 można pomieszać huzara z moddusem i mikroelementami w tym miedź ?,oczywiście moddusa 0,1 tylko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PEPSI 0 Napisano 28 Kwietnia 2012 Czy ktoś stosował Sekator 0,15 na przesiewany rzepak a talerzówke? Czy poradzi sobie z tak wyrośnietym rzepakiem.? Dawniej stosowaliśmy na takie coś chwastox turbo ale podobno w zeszłym roku było sporo reklamacji bo niby rzepak odbił po deszczach co mi sie wydaje dziwne. I czy ktoś stosował PUme w pszenicy jarej bo nie ma ona na nią rejestracji. Ten sekator jest teraz w paku z Esteronem 0,15l + 0,45l tylko nie wiem po co esteron skoro w niczym nie poszerza spektrum działania sekatora. Esteron poszerz spektrum chastów np. o chabra bławatka i wzmacnia działanie Sekatora na inne chwasty miedzy innymi samosiewy rzepaku .Z przesianym rzepakiem sobie poradzi.Puma spokojnie może być w jarej pszenicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 28 Kwietnia 2012 granstar z grodylem poradzi sobie w pszenicy jarej z rzepakiem takim odbijającym ozimym już jest spory jakieś 5-10cm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr88 0 Napisano 28 Kwietnia 2012 Czy mogę popryskać pszenicę ozimą dursbanem 480 ec na owady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 28 Kwietnia 2012 Czy mogę popryskać pszenicę ozimą dursbanem 480 ec na owady.lepiej chyba BI, dłużej dział i pewnie taniej wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr88 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 Został mi dursban 480 ec z ogórka z tamtego roku i chciałbym popryskać. Czy nic się nie stanie pszenicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PEPSI 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 Został mi dursban 480 ec z ogórka z tamtego roku i chciałbym popryskać. Czy nic się nie stanie pszenicy. Dursban w pszenicy nie ma problemu, możesz stosowac dawka 0,6 l/ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr88 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 Mam jeszcze jedno pytanie.Czy mogę w jednym zabiegu pomieszać Duett Ultra 497 sc 0,6l/ha+ fastac 100 ec 0,15l/ha + dursban 480ec 0,3l/ha+ plonvit z 1l/ha+ tytanit 0,2l/ha + siarczan magnezu 5kg/ha+ mikrovit mn-160 1l/ha bo pszenica już wyrosła duża i szkoda mi jeżdzić dwa razy. Czy nie przypali mi pszenicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 Pewno że możesz tylko pytanie czy to wypryskasz. Może się okazać że zacznie ci się wszystko krystalizować pod wpływem ciśnienia. Podziel to chociaż na 2 x w odstępie 2 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr88 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 Zależy mi w jednym zabiegu bo nie mam ścieżek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 zabiegu na klos nie przewidujesz?przyjechana pszenica to nie problem w porownaniu ze stratami wywolanymi przez grzyby i owady w fazie kloszenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr88 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 Nigdy nie pryskam na kłos bo nie było nigdy problemu z grzybami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 jak ty to robisz ze nie ma grzyba?a moze nawet nie wiesz ze miales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr88 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 Ziarno jest ładne bez żadnych plam ani grzybni kolor złocisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 a plon?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr88 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 Plon pszenicy muzy miałem w tamtym roku 6,5 tony z hektara po marchwi. Przedsiewnie dałem 300kg lubofoski 4 12 12 na wiosnę popryskałem linturem na chwasty i dałem 250 kg saletry amonowej i nic więcej nie robiłem. Wogóle nie pryskałem na grzyba ani na owady ani odżywkami. Nasiona były z centrali. Klasa gleby 3b. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 A kolor kłosa w czasie żniw jaki masz? ile azotu i jaki plon. Bo ja w tym roku planuje 3 zabiegi na grzyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr88 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 Kolor kłosa podczas żniw mam złocisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 cudotworca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach