josef03 0 Napisano 7 Maja 2012 Granstar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 7 Maja 2012 Czy pryskanie Aurorą na przytulię w fazie 6 okółków może przynieść jakiś przykre konsekwencję w zbożu w fazie 2-go kolanka? Na etykiecie jest stosować do końca fazy krzewienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 7 Maja 2012 A na bławatka co polecacie?Na wiosne pryskałem mustangiem forte ,chwasty pożółkły i odbiły zwłaszcza maczki i bławatek.Pszenica ma juz 3 kolana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 7 Maja 2012 Jak Mustang to tylko 306 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 7 Maja 2012 Czy pryskanie Aurorą na przytulię w fazie 6 okółków może przynieść jakiś przykre konsekwencję w zbożu w fazie 2-go kolanka? Na etykiecie jest stosować do końca fazy krzewienia.Może, szczególnie przy nasłonecznieniu. Lepiej to zrobić Grodylem albo Starane/Tomiganem i spać spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 8 Maja 2012 Czyli co może przypalić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomet 0 Napisano 8 Maja 2012 Witam koledzy czy mogę zrobić oprysk na chwasty tego samego dnia sypnąć mocznik a za parę dni prysnąć dolistnie mocznik+siarczan+insol na jare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 8 Maja 2012 Czyli co może przypalić?Tak, może przypalić, szczególnie teraz, gdy pszenica jest bardziej bujna. Fakt, że jest tania Aurora, ale w tej fazie wg mnie gra nie warta świeczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boniek30 0 Napisano 8 Maja 2012 Czyli co może przypalić?Tak, może przypalić, szczególnie teraz, gdy pszenica jest bardziej bujna. Fakt, że jest tania Aurora, ale w tej fazie wg mnie gra nie warta świeczki. Jeżeli będziesz prykał gdy nie będzie mocnego nasłonecznienia to nie powinno nic zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rzepinka 0 Napisano 8 Maja 2012 mam takie pytanie czy attribut wezmie owies gluchy w pszenicy jarej? pszenica w fazie krzewienia a owies ma juz od 4do 6 lisci?? dzis pryskalem dawka 60 gr na ha czy trzeba bedzie poprawic puma? skubany jest takimi pasami ale nie liczylem ze tak szybko urosnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 8 Maja 2012 Pojechałem prawie o 20 było już po zachodzie słońca i dość chłodno liczę że się nic nie stanie a będzie to dobre doświadczenie na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 8 Maja 2012 Witam ktoś ma lepszy pomysł i tańszy na choroby niż duetultra w pszenicy jarej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 8 Maja 2012 Kiedy chcesz to robić? Może Tebukonazol 0,6 l + Prochloraz 0,6 l? Bądź tebukonazol z epoksykonazolem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 9 Maja 2012 można też propikonazol + prochloraz, po połowie dawki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirgreg 0 Napisano 9 Maja 2012 Mam pytanie, czy ktoś stosował stabilan w pszenicy jarej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 9 Maja 2012 koledzy czy pszenice jara mozna skrocic i usztywnic modusem? bo na opisie nic nie pisza o pszenicy jarej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasio 0 Napisano 9 Maja 2012 Kiedy skracacie pszenice jare? Moja dostała ok 130 N i boje się, że się położy. Odmiana niska- Nawra. Myślę zastosować za niedługo Stabilan w dawce 1l na pierwsze kolanko. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 9 Maja 2012 ja juz skruciłem pszenice jarą ;/ zastosowałem LancetPlus na chwasty i od momentu zabiegu pszenica straciła kolor i nie rosnie ;/ niema rejestracji to sie nie stosuje, a nie słucha po*****ch przedstawicieli chandlowych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasio 0 Napisano 9 Maja 2012 A nie mówiłem Wam? To się nie słuchało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amsuszek 0 Napisano 9 Maja 2012 ja tez dzwoniłem do przedstawiciela i mówił że można w jarej stosować lancet ( brak rejestracji ) jak już pszenica się dobrze rozkrzewi zalecał mi 160-170g/ha. ale chyba sobie odpuszczę z tego co piszecie pszenica siada:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławek 0 Napisano 9 Maja 2012 witam gdzięs kiedyś słyszałem o mieszaninie caramby i tebu w ochronie pszenicy ozimej jak ktoś wie to niech poda mi proporcje tych środków poprostu mam stare zapasy tych środków i chce się ich pozbyc nim wyjdą mi z daty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 9 Maja 2012 Trochę bez sensu mieszać te dwa środki, bo to są podobne substancje. Można ewentualnie pomieszać carrambę lub tebu z prochloraz, epoksykonazolem, propikonazolem i wieloma innymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 9 Maja 2012 a wienc widze ze do skrucenia pszenicy jarej mozna uzyc CERONE bo tylko ten srodek ma rejestracje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 10 Maja 2012 Sławek 0,8l Caramby 0,6 tebu po wykłoszeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławek 0 Napisano 10 Maja 2012 Trochę bez sensu mieszać te dwa środki, bo to są podobne substancje. Można ewentualnie pomieszać carrambę lub tebu z prochloraz, epoksykonazolem, propikonazolem i wieloma innymi. a dlaczego tylko cerone przeciez wszelkiego rodzaje antywtywylegacze stabilany mają rejestracje ja je zawsze stosuje rehu dzięki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach