Maciek 0 Napisano 11 Czerwca 2012 duett ultra + tebu : 0,5+0,4l/ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rudemenes 0 Napisano 12 Czerwca 2012 Panowie - a w pszenicy jarej daje się dawkę azotu na kłos ????Do tej pory poszło:- I dawka 80 kg N- II dawka 65 kg N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 15 Czerwca 2012 czy mozna pryskac pszenice na grzyba jak kwitnie srodkiem allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacenty34 0 Napisano 17 Czerwca 2012 na kłos można nawet zalecają oby tylko nieprzesadzic ale jak jest mocna to bym niesypał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin16245 0 Napisano 18 Czerwca 2012 a czy można polecieć po kłosie jarej mieszanką fandango0,5 l +input 0,5 l ? Proszę oszybką odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 18 Czerwca 2012 bardzo dobra rzecz ,niemcy polecają na kłos w dawce 0,65x2 ,najmocniejsze prawdopodobnie na fuzarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 18 Czerwca 2012 Czy można opryskać miotłę teraz axialem albo pumą razem z zabiegiem fungicydowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 18 Czerwca 2012 Pryskać zawsze mozesz. Za skutki nikt oprócz ciebie nie będzie odpowiadał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 18 Czerwca 2012 na szczęście to nie moje zmartwienie ,miotłę mam opanowaną ,znajomemu gospodarzowi się to przytrafiło ,wiem że ktoś z forum stosował bardzo późno z powodu że środek nie podziałał wiem że z dobrym skutkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 18 Czerwca 2012 no właśnie jak z pumą w pszenicy jarej, bo zapomniałem o jednej działce, podobno po kwitnieniu jest już w miarę bezpiecznie, ale szczegóły być może będę znał dzisiaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin16245 0 Napisano 18 Czerwca 2012 no poszło input z fandango, znalazłem niezależne badania z jakiejś uczelni i tam właśnie ta mieszanina najlepiej się sprawdziła na fusarium, tyle mialo to być wykonane. W któryms agarze byla mieszanka w doświdczeniach axialu z modusem i fungicydem, myśle ze nie ma problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 19 Czerwca 2012 Panowie czy można zastosować zabieg fungicydem na kłos podczas kwitnienia pszenicy? Konkretnie chodzi o Falcon z jakąś domieszką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 19 Czerwca 2012 panowie z bayera twierdzą, że po kwitnieniu pumą nie zrobię krzywdy pszenicy jarej, nie wiem jak jest z fungicydem, ale problemem jest długość okresu kwitnienia w pszenicy jarej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 20 Czerwca 2012 witam,chcę prysnąć pszeniczkę jutro duet ultra , ale dziś lustrowałem pole i jest dużo oznak infekcji różnego rodzaju czy duett coś pomoże i przetrzyma pszeniczkę czy to już musztarda po obiedzie i niepotrzebne ładowanie kasy? zabieg powinien być zrobiony minimum tydzień temu, a teraz to sam już nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacenty34 0 Napisano 22 Czerwca 2012 a czym wczesniej pryskałes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 22 Czerwca 2012 Pryśnij,będzie to interwencja. Zawsze ograniczysz efekty działania grzybów. Ja pryskałem niestety 18.06 spóźniłem przez pogodę a powinienem opryskać 8-9.06 bo większość-jakieś 80-90% już się wykłosiła wtedy ale nie wszystkie i to by był optymalny termin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 22 Czerwca 2012 falkon z tamtego roku mi został wersja oszczednościowa jakieś 3-4 tyg. temu pryskałem a teraz duetem plon zapowiada sie na jakies 3.5-4 t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 24 Czerwca 2012 a ja wczoraj robiłem t3, tebu, kurcze jest straszna septorioza na askalonie, wcześniej był duet, a skagen czysty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 24 Czerwca 2012 jakim srodkiem robiles pierwszy zabieg.byc moze opozniles pierwszy zabieg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ramzes892 0 Napisano 26 Czerwca 2012 trochę nie na temat ale nie ma gdzie o to zapytać. mam takie pytanie czy ktoś ma silosy na zboże z firmy ,MICHAŁ' z czujnikiem wilgotności? potrzebował bym porady albo zdjęcia jak to zamontować bo napotkałem na drobne problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 1 Lipca 2012 Witam,Mam w pszenicy jarej bombonie sporo pszenżyta jarego ok 2-3 kłosów na m2 kupią mi to na jakościować w lubelli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 2 Lipca 2012 Witam,Mam w pszenicy jarej bombonie sporo pszenżyta jarego ok 2-3 kłosów na m2 kupią mi to na jakościować w lubelli?zależy jak parametry wyjdą, pszenżyto jak się nie mylę ma problemy z glutenem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymekp 0 Napisano 2 Lipca 2012 Panowie w jakim stanie są wasze pszenice ozime, mamy początek lipca, tylu różnych chorób grzybowych na raz to jeszcze nie widziałem, dwa zabiegi fungicydem okazało sie chyba zbyt mało, liście flagowe są w opłakanym stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 2 Lipca 2012 To było widać po pogodzie,że dwa razy nie wystarczy.Oszczędności można wprowadzać gdy pszenica jest po 60zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 2 Lipca 2012 To było widać po pogodzie,że dwa razy nie wystarczy.Oszczędności można wprowadzać gdy pszenica jest po 60zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach