rudemenes 0 Napisano 24 Kwietnia 2013 U mnie jest to samo.... Czy te rośliny przeżyją czy wypadną ?? Bo na jednym polu jest tego z 20% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 24 Kwietnia 2013 Pszenica juz opryskana gold 1,25l/ha + protugan 2,5l/ha zobaczymy czy progtugan sprawdzi sie na miotle. Juz 2 lata z rzedu attribut przepuscil miotle, ale za to gold na 2-liscienne sprawdzony. N a probe zastasowalem na jednym kawalku siarczan magnezu(MgO-23,So3-46) 6kg/ha/200l wody. Czekam na efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomet 0 Napisano 24 Kwietnia 2013 Witam mam pytanie czy mogę protugan mieszać z linturem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pgroup 0 Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam mam pytanie czy mogę protugan mieszać z linturem możesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 27 Kwietnia 2013 pryskacie już pszenicę ozimą na chwasty? może lancet już (on do 1 kolanka). Może ktoś już 1 kolanko zaobserwował ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
henio2 0 Napisano 27 Kwietnia 2013 Stosował ktoś Magnum super czy Traic jaki efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasio 0 Napisano 27 Kwietnia 2013 pryskacie już pszenicę ozimą na chwasty? może lancet już (on do 1 kolanka). Może ktoś już 1 kolanko zaobserwował ?Chwasty zwalczone w poniedziałek. Poszedł Lancet + magnez. Do tygodnia pojadę z fungicydem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 27 Kwietnia 2013 pryskacie już pszenicę ozimą na chwasty? może lancet już (on do 1 kolanka). Może ktoś już 1 kolanko zaobserwował ?U mnie po chwastach pozostało tylko wspomnienie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 28 Kwietnia 2013 zaobserwowaliście również olbrzymią presję chorób grzybowych? u mnie w okolicy na plantacjach w ciągu dwóch dni zrobiła się masakra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 28 Kwietnia 2013 na razie troche maczniaka jest.w tym tygodniu trzeba bedzie skracac i odgrzybiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ivanekk1994 0 Napisano 28 Kwietnia 2013 u mnie rowniez duza masa maczniaka na natuli , oraz muszelce na tonacji jeszcze nie widze duzych objawow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 28 Kwietnia 2013 Czy ta pszenica ma już pierwsze kolanko ? bo chciał bym dać ccc z lancetem? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9903bb7d7431bc71.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 28 Kwietnia 2013 Ty zrób zdjęcie rozebranego źdźbła a nie roślin z takiej odległości.Na oko w ten sposób to bym się wstrzymał jeszcze kilka dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo555 0 Napisano 28 Kwietnia 2013 według mnie to lancet już powinien być zastosowany lancet stosuje się do fazy pierwszego kolanka . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ivanekk1994 0 Napisano 28 Kwietnia 2013 tak ci nikt nie powie czy jest kolanko , macaj pszenice od dolu i powinienes wyczuc zgrubienie albo przekroj ja w pol w zdluz i zobacz gdzie jest . Panowie stosowac juz 2 dawke saletry bo 1 dalem 6 marca pszenica ladna zielona za ok 3-4 dni bedzie kolanko 1cm nad ziemia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 28 Kwietnia 2013 Stosować stosować, u mnie jest sucho już, wiec zanim zadziała to będzie akurat po redukcji pędów płonnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matish9 0 Napisano 29 Kwietnia 2013 WitamMam problem z pszenicą, ponieważ żółknie od spodu a także końcówki liści. Półtora tygodnia temu była zasilana RSM-em. Jaka może być przyczyna żółknięcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 29 Kwietnia 2013 przypalenia rsm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 29 Kwietnia 2013 u mnie też padają placami liście od dołu, więc jest to grzyb albo niedobory spowodowane suszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 29 Kwietnia 2013 może być to bodajże niedobór magnezu. panowie jakie macie koncepcje na ochronę T1?? ja nie mogę się zdecydować, chciałem stere univo ale już nie dostępne, nowe za drogie. zdecyduje się pewnie na 3 zabiegi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 30 Kwietnia 2013 wczoraj na jednym kawalku pszenicy poszedl wirtuoz.na t2 planuje soligor.t3 osiris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 1 Maja 2013 Ktoś mi powie co to za dziwny chwast jest w pszenicy mojej : http://www.fotosik.pl/u/centier/album/1443934 http://www.fotosik.pl/u/centier/album/1443934 Czy lancet plus poradzi sobie z tym bo wczoraj pryskane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 1 Maja 2013 ten chwast wygląda mi na życice.lancet nie ma go we wrażliwych.Axial w dawce 0.45 l zwalcza ją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 1 Maja 2013 To wygląda jak jakiś reygras (czyli trawa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 1 Maja 2013 A rośnie w skupiskach i jest jaśniejszy od pszenicy? A nie jest to przypadkiem owies głuchy?W każdym razie Axial zwalczy i wystarczy 0,3 albo Puma, Apyros. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach