sławek2209 0 Napisano 8 Czerwca 2013 rechu jakie środki dawałeś wczesniej.ja jade osirisem 2l ale pszenica na półmetku kłoszenia.moze koło środy prysne na kłos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 8 Czerwca 2013 Capalo,bell z operą i aviator z fandangiem na próbę oraz osiris do porównania parametrów z tebukonazolem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 8 Czerwca 2013 ciekawe miksy porobiles.u mnie wirtuoz,soligor i osiris.jakie odmiany pszenicy masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 8 Czerwca 2013 Ozona Bogatkę Bamberkę Tonację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 8 Czerwca 2013 u mnie acanto+menara odmiana tacitus i muszelka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo555 0 Napisano 9 Czerwca 2013 Witam ja też zastosowałem acanto +menara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 9 Czerwca 2013 A co Was skłoniło do stosowania tej mieszanki ? Tanie to nie jest a według tabeli hgca w działaniu też niezbyt optymistyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 9 Czerwca 2013 pewien przedstawiciel z szacownej firmy tak mi mówił i twierdzę że miał rację,nawet w rzepaku daję tego specyfiku 0,8 po doświadczeniach z większą dawką gdzie na uwrociach ładnie go przyjarało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 9 Czerwca 2013 reveler sprawdzil sie u mnie a że w tym sezonie nie mogłem go dostać propikonazol dodatkowo zawarty w menarze nie zaszkodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kdsz86 0 Napisano 10 Czerwca 2013 witam, widze tu wiele technologii zwalczania chorób, wiec mam pytanie, mam do wyboru kilka miesznin roznie cenowo od 80 do 130 zl brutto na ha. I tak w pszenicy glownie mączniak i septoriozy co juz widac na niej wiec tez interwencyjnie. tebukonazol+prosaro, tebukonazol+toledo, Olympus+tebukonazol, Amistar+tebukonazol, Artea+tebukonazol. Co byscie wybrali na moim miejscu, mam do zabiregu 47ha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 10 Czerwca 2013 Na septoriozy epoksykonazol chociaż 100g a mączniak 250-300 morfoliny na choroby kłosa tebukonazol. Dla mnie rozsądnie cenowo wychodziły paki z bayera. Protiokonazol w badaniach załatwia wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 10 Czerwca 2013 załatwia wszystko tylko krótko bo ok.10 dni zabezpiecza. trzeba by dowalić troszkę stobi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 10 Czerwca 2013 no to moze jakis soligor0,6 z 0,6dobromira?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasio 0 Napisano 10 Czerwca 2013 To Fandango 1l, gotowa mieszanina protiokonazolu ze strobi.Drogo, ale skutecznie. Moża też zrobić mieszaninę,np: Fandango 0,6 + Topsim 0,7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 11 Czerwca 2013 ostatni zabieg na pszenicy dzis wykonalem . poszlo prosaro maximus siarczan magnezu tytanit i cyperkiler. pszeniczka prezentuje sie kapitalnie , jesli nie przyjda nawalnice z gradem spodziewam sie co najmniej 9 ton zebrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ivanekk1994 0 Napisano 11 Czerwca 2013 Witam Panowie na t2 stosowalem revller 0,9l/ha zrobic jeszcze t3 ? czy juz nie trzeba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 11 Czerwca 2013 U mnie też dziś ostatni zabieg Osiresem 2l zobaczymy co się uda zebrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 11 Czerwca 2013 @flamenko ile masz kłosów na m2 i pięterek w kłosie? tebukonazol+toledo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 11 Czerwca 2013 toledo=tebukonazol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matish9 0 Napisano 12 Czerwca 2013 troch nie w temacie kiedy są pokazy sprzętu rolniczego w Sitnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartolinip 0 Napisano 12 Czerwca 2013 Witam mam pytanie czy jak pszenica kwitnie to można pryskać na grzyba czy lepiej poczekać aż przekwitnie? A mam zamiar pryskać mieszanką Rekord 125 SC z Tarcza Łan 250 EW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 12 Czerwca 2013 bardzo dobry mix, kwitnieniem się nie przejmuj tylko wieczorem pryskaj bo spalisz końcówki liści 0,5 plus 0,5-04 tebu bedzie ok. temat wielokrotnie przerabiany na forum ,polecam też większą ilość cieczy roboczej i mniejszą prędkość jazdy w czasie zabiegu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartolinip 0 Napisano 12 Czerwca 2013 bardzo dobry mix, kwitnieniem się nie przejmuj tylko wieczorem pryskaj bo spalisz końcówki liści 0,5 plus 0,5-04 tebu bedzie ok. temat wielokrotnie przerabiany na forum ,polecam też większą ilość cieczy roboczej i mniejszą prędkość jazdy w czasie zabiegu. Ja myślałem żeby tak dać po 1l tego i tego tak na 1,5h 400l wody, a pryskam ciapkiem na 4 wiec wiec jest to raczej mała prędkość. I oczywiście że wieczorem bo przy takim słońcu jak dzisiaj to można zaszkodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michcio123 0 Napisano 12 Czerwca 2013 Mam pytanie. Czy mieszanka 0,6L Artea + 0,7L Amistaru poradzi sobie z septoriozą paskowatą na spóźnione T2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 12 Czerwca 2013 po litrze obu będzie zdecydowanie za dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach