Ulan 0 Napisano 23 Lutego 2014 no własnie Panowie- sypiecie już coś na zboża czy jeszcze czekacie?? bo u mnie w sobote pierwszego widziałem że jechał juz z rozsiewaczem. Na lżejszych ziemiach które są już suche, chyba juz pora sypnąć bo nie zapowiada sie powrót zimy raczej... choć w ubiegłym roku wróciła 10 marca.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 23 Lutego 2014 Ja posiałem sól potasową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 23 Lutego 2014 Ktoś z was stosował granulowany siarczan magnezu pogłównie na pszenicę ? jak z działaniem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 23 Lutego 2014 Ktoś z was stosował granulowany siarczan magnezu pogłównie na pszenicę ? jak z działaniem ? pytanie po co chcesz dać doglebowo siarczan magnezu jak rozumie siedmio wodny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 23 Lutego 2014 A nie jednowodny - kizeryt? Działa głownie na kieszen,magnez uzupełnij z opryskem siedmiowodnym jesli masz niska zasobnosc, a pozniej wapno.Siarka na rzepak jako przedplon dla pszenicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 23 Lutego 2014 @ przyjacielu Marbar szkoda ze moj post o szkoleniu Wykosowoli jak bys był to byś wiedział jakie rolnicy maja pojecie o nawozach jeden krzyrzy ze bedzie dawał siarczan amonu ale ma w wokrach po 25 kg i bedzie miał duzo roboty To mu mowie zeby kupił sobie w koksowni to mu kobieta z ODR odradziła bo to odpad z produkcji i se zapierdzuli pole (zasoli) A ten w workach to cacy Drugi to odemnie sie dopiero dowiedział ze koksownie sprzedają siarczan ale mówił ze musi pojechać i go sprawdzić a ma do koksowni 40km na skład z nawozem ma 4km wiec tam zawsze był workowany i napisa Puławy Dlatego tego spytałem o czym mysli bo tak mi sie wydaje ze ktoś jelenia zanalazł i zaproponował uzupełnienie magnezu siarczanem magnezu co najmnie po 1000 za tone a on ma 16% MgO wapno tez ma kolo 15 do 20 kosztuje cos kolo 50 do 100 za tone Ale moze tez byc to prowokacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 28 Lutego 2014 na pszeniczkę w lubelskiem już siejecie czy jeszcze za wcześnie bo mnie kusi jutro coś zadziałać, jest sens, .... pszenica pasza po 70 a cena na matif ponad 200 euro kiedy u nas coś dygnie, puki co sezonowy wywóz się zaczął i każdy opróżnia ja czekam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 28 Lutego 2014 na mazowszu u pośrednika paszowa 750 brutto konsumpcja 780 brutto i wszędzie pełno ciężarówek z rejestracjami zaczynającymi się na L... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 4 Marca 2014 Legato 500 SC Komplet 560 SC Snajper 600 SC stosował ktoś te srodki jak z skutecznoscia i jakies uwagi z gory dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 4 Marca 2014 u mnie narazie czysto po dff i chlorotoulronie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 4 Marca 2014 a u mnie po kilku latach uprawy warzyw i późnym siewie pszenicy nie widać w ogóle miotły, jak myślicie wylezie jeszcze ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 4 Marca 2014 Legato 500 SC Komplet 560 SC Snajper 600 SC stosował ktoś te srodki jak z skutecznoscia i jakies uwagi z gory dziękuje Komplet 560SC zostawia chabry i maki na zwięzłych, zlewnych glebach, wiosną do poprawki, reszcie daje dobrze rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 5 Marca 2014 snajper 1.4 l i glean 8g jesienią i na dzien dzisiejszy nie trzeba poprawiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 5 Marca 2014 a u mnie po kilku latach uprawy warzyw i późnym siewie pszenicy nie widać w ogóle miotły, jak myślicie wylezie jeszcze ?? Kurde panowie jesteście wielcy czekaj cierpliwie kolego aż sie zdziwisz jak z wielka siła miotła zejdzie może jakiś srodek jest w glebie i blokuje wschody miotły albo jeszcze jakaś inna zaraza a tam do kolegi Marbar ostrożeń chaber to chwasty o działaniu allelopatycznym i to dodatnia allelopatia do pszenicykiedyś miałem takie pole co zawsze musiałem dawać druga dawkę na te dwa gatunki koniec maja początek czerwca ale pszenica zawsze na tej działce była ładna Ale ja jeszcze o legato stosowane wiosna chciałem dopytać co o tym sądzicie pzdr gorąco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bazyl 0 Napisano 6 Marca 2014 ja na jesien zastosowalem alister grande i expert met,pszenica czysta jak nigdy. Dawka odpowiednio 0,33+0,23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 6 Marca 2014 tez kiedyś tak mieszałem i było idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 6 Marca 2014 szu na chabra w pszenicy 0,3 l starego mustanga przed kłoszeniem działa jak należy; 2 lata temu poprawiałem w maju jak nad pszenice zaczął wyłazić a ledwie dychał po maratonie, na wiosnę odżył.Ja robiłem mocniejszego snajpera właśnie z myślą o chabrze dałem więcej chlotorulonu a dff tak jak w snajperze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 7 Marca 2014 Wiadomo miłe panie i przystojni panowie ze każdy ma ,, swoje ,, sposoby bo każde pole jest inne i ten sam środek inaczej reaguje u każdego z nas Napisałem tylko o tym chabrze i ostrożniu bo to książkowy przykład allelopatii dostatniej . Zwalczyć te chwasty chyba jak na razie nie jest trudno bo nawet chwastoks np Turbo sobie z nimi dobrze radzi granstad i jeszcze pewnie kilka innych Ja mialem kiedys na jednej działce big problem z przytulia 3 x mustang 306 se po 0.6 l a przytulia doszła do poł metra ostania dawka w fazie kwitnia kłosa ale wiecie co nic tam nie uszkodziło zboża a susza pozniej bardzo pomogła w zwalczeniu tego chwasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 7 Marca 2014 na przytulię najlepszą kosą stare starane albo generyk i w dodatku z długą rejestracją stosowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 8 Marca 2014 Na przytulię, uporczywą przytulię to Grodyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 8 Marca 2014 a moze macie jakies dobre sposoby na Kostrzew łakową mam pole po łace jak jest tam kukurydza to nie ma kostzewy ale titus daje a jak jest pszenica i troche badzie mokro niz w tym roku to rośnie to jak szalonedesykuje zawsze zboża i często jeszcze ściernie a to wschodzi na nowo jak szalone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 10 Marca 2014 Rekordowy tydzień notowań zbóż – pszenica w Paryżu ponad 900 zł/t- to tytuł artykułu w farmerze cena rośnie a u nas nic marne 70 dają ludzie nie zgadzajcie się na to co jest, trzeba przeczekać ja czekam okradać się nie pozwolę , pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 10 Marca 2014 Nie sądziłem że tak szybko się odbije. Odstawiałem kwiecień - maj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 12 Marca 2014 Przez najbliższe 2 tyg. na Południowych Równinach( USA) ma być sucho, co może zagrozić i tak osłabionym przez ostre mrozy uprawom. W efekcie blisko 3 proc. wzrost ceny doprowadził do wyznaczenia nowego szczytu notowań w obecnej fali wzrostowej,... a u nas nie lepiej bo też sucho oj różnie może być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 12 Marca 2014 Panowie by u nas zboże drożało musi być ruch a rynek krajowy jaki jest każdy widzi hodowcy ledwo od rzutu do rzutu zyja młynarze to większa zagadka niz hodowcy bo małe młyny w 90% upadły ale jest kilka nowych dużych ale ceny maki tez sa zmienne jak i otrąb a Masowo nasze zboże nie jedzie ani na wschod ani na zachód i macie odpowiedzieć dlaczego cena jaka jest taka jest Ale protestowali rolnicy i co zapomnieli dodac ze opłacalność produkcji zbóż jest grubo ponizej kosztów Wiadomo ze Ci co maja zyto ceny sa tragiczne Ja osobiście nie znak nikogo kto by miał tak niskie koszty by za 450 wyprodukował tonę zyta Ale przy takich cenach to sie okazuje ze i pszenica i kukurydza jest na krawędziowi opłacalności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach