MONI 0 Napisano 3 Maja 2014 do kiedy mozna dac modus bo teraz zimno i pada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 3 Maja 2014 moddus mozna stosowac do pojawienia sie liscia flagowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 3 Maja 2014 a na ccc nie za późno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 3 Maja 2014 czyli lisc flagowy moze juz byc i 0,2l nie zaszkodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 3 Maja 2014 na ccc oczywiscie ze za pozno.teraz tylko moddus,medax lub cerone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 3 Maja 2014 Koledzy powiedzcie mi na co działa SPIROKSAMINA. Napewno na mączniaka i na co jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 3 Maja 2014 @flamenko według HGCA spiroksyamina działa na mączniaka i rdze.Panowie a jak to jest w końcu z tym CCC bo na etykiecie od Moddusa w tym roku było napisane że mieszanine Moddus+CCC można stosować w pszenicy od pierwszego do trzeciego kolanka a w kwietniowym TopAgrar w artykule o regulatorach wzrostu zbóż jest wzmianka że w fazie liścia flagowego można stosować mieszanine etefonu z CCC??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 4 Maja 2014 tyle że trzecie kolanko już dawno się pojawiło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONI 0 Napisano 4 Maja 2014 czy ktos ma odmiane primus i jak wyglada uwas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtus 0 Napisano 4 Maja 2014 Witam. Mam pytanie, odbił mi przetacznik bluszczykowy i trochę przytulia, czym mogę to jeszcze poprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 5 Maja 2014 DZIŚ W DZIEŃ NADAJĄ 13-14 C A W NOCY OK 0 -1 CZY W TAKICH WARUNKACH GRZYBÓWKĘ MOŻNA ROBIĆ ALBO CZY JEST SENS? PRYSKAM SARFUNEM + CORBEL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 5 Maja 2014 Koledzy, czy mieszanka Cerone z Duetem Ultra nie robi żadnych niespodzianek w zbiorniku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 5 Maja 2014 Pryskanie z przymrozkiem : http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/ochrona-roslin/aktualnosci/przymrozki-8211-ostrozniej-z-ochrona-roslin,50711.html Pryskacie już od chwastu pszenicę jarą ? macie kolanko pierwsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 6 Maja 2014 w jarej poszedl juz mustang i ccc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 6 Maja 2014 a ktoś w jarej pszenicy zauważył już wschody owsa głuchego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 6 Maja 2014 DZIŚ W DZIEŃ NADAJĄ 13-14 C A W NOCY OK 0 -1 CZY W TAKICH WARUNKACH GRZYBÓWKĘ MOŻNA ROBIĆ ALBO CZY JEST SENS? PRYSKAM SARFUNEM + CORBEL Nie wiem czy jest sens pryskania tymi środkami, sarfunem nigdy nie pryskałem a po corbelu jestem bardzo zawiedziony . Środek z grupy morfolin a jednak to nie jest ten sam skład co w Leandrze lub Lotusie. Sam pryskałem jedno pole bardziej porażone monczniakiem Leandrem po czym te odmiany mniej podatne na mączniaka corbelem . Efekt oprysków jest zgoła odmienny po Leandrze rośliny czyściutkie a po corbelu na dolnych liściach i łodydze biały nalot. Dodam że do każdego dodawałem 0,5 l propicanazolu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deutz112 0 Napisano 6 Maja 2014 witam chciałbym się zapytać jakie środki i w jakim terminie dajecie na drugi zabieg przeciw wyleganiu na pierwszy zabieg poszedł Modus i Antywylegacz Płynny,w tamtym roku było to trochę za mało, wyległo, więc zastanawiam się co jeszcze zastosować ,proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 6 Maja 2014 Dzisiaj dałem Cerone 480 , ale szanse na ustanie pszenicy są marne. Dałem ok 90kg N/ha , ale stanowisko i idealny układ pogody, zrobiły swoje. Niestety zapowiada się żniwna gehenna, z ceną pewno tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 6 Maja 2014 witam chciałbym się zapytać jakie środki i w jakim terminie dajecie na drugi zabieg przeciw wyleganiu na pierwszy zabieg poszedł Modus i Antywylegacz Płynny,w tamtym roku było to trochę za mało, wyległo, więc zastanawiam się co jeszcze zastosować ,proszę o pomoczrób poprawke moddusem 0.2 l lub medaxem 0.4-0.5l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deutz112 0 Napisano 6 Maja 2014 to tym Medaxem to można już pryskać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 0 Napisano 6 Maja 2014 u mnie pszenica, pszenżyto i jęczmien to i tak bajka w porównaniu z żytem. Nigdy jeszcze nie leżało w taki sposob na 6 klasie ziemi i to mimo skracania - choć wiem że schrzaniłem bo dałem tylko 0,5lccc i 0,15 moddusa (pól dawki) - a teraz już zapóźno w życie. Ale kto by pomyślał że na Vi może być takie wybujałe? Za to pszenżyto i pszenica dziś dostały 0,2 moddusa (wczesniej 0,9lccc i 0,3 moddusa) i raczej ustoją. jaką faze ma u Was pszenica, pszenżyto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ekspert BASF 0 Napisano 7 Maja 2014 to tym Medaxem to można już pryskać Mam nadzieję, że artykuł okaże się pomocny http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/zboza/zalecenia-stosowania-produktu-medax-top-350-sc-w-fazie-liscia-flagowego-zboz,50620.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 7 Maja 2014 U MNIE PSZENICA W FAZIE LISCIA PODFLAGOWEGO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 7 Maja 2014 U MNIE PSZENICA W FAZIE LISCIA PODFLAGOWEGO. U mnie podobnie czekam na flagowy, żeby być moze dać jeszcze drugi raz medaxu. Pszenżyto już dostało drugi raz, ale sadzę, że jak bedzie przepadywać to i to mu nie pomoże ustać.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 8 Maja 2014 a ja zakupiłem cerone, jak przestanie padać to pójdzie 0,5 litra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach