gargamel 0 Napisano 6 Czerwca 2016 : Ja za takiego znawcę jak nasz przyjaciel TEKMIE sie nie mam a jestem mgr rolnikiem To da się zauwazyć. Jesteś ronikiem z tytulem mgr filologi polskiej , a twoim promotorem był prof .Miodek.Bo o mgr o specjalnośc-i rolnik nie słyszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 6 Czerwca 2016 A tak na poważnie , warunkiem podjęcia nauki na uczelni wyższej jaes zdanie matury .Z j.polskiego jest obowiązkowa , a trzy błędy ortograficzne dyskwalifikowly pracę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
supełek44 0 Napisano 6 Czerwca 2016 A nie prościej poszukac sobie w necie tych informacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 6 Czerwca 2016 : Ja za takiego znawcę jak nasz przyjaciel TEKMIE sie nie mam a jestem mgr rolnikiem To da się zauwazyć. Jesteś ronikiem z tytulem mgr filologi polskiej , a twoim promotorem był prof .Miodek.Bo o mgr o specjalnośc-i rolnik nie słyszałem. wiesz ile błedów ma ofice 97 ten który osobiscie sprawdzał prof Jan Miodek? Od tego czasu nie twiedzi iż polacy licho mówia po polsku a powstały ZŁOTE ŁANANY - jak myslisz co sie stało Piedoły piszesz sp gen kiszczak nigdy matury nie zrobił mało tego szkoły średniej nie ukończył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 6 Czerwca 2016 A tak na poważnie , warunkiem podjęcia nauki na uczelni wyższej jaes zdanie matury .Z j.polskiego jest obowiązkowa , a trzy błędy ortograficzne dyskwalifikowly pracę. to dla Ciebie chyba takie warunki ktoś stawia Tak dla przyszłych pokoleń o wiele lepiej na filozofie sie zapisać niż na rolnictwo Filozofia to nauka o pozamawianiu świata Rolnictwa to nauka o biedzie Ale wiem ze lubicie biedę i patrzeć sie na rolników z niemiec jak kupują w polsce cukrownie tylko po to by ja zamką i limit u siebie wykorzystać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 6 Czerwca 2016 Z tym\Kiszczakeim to prawda , tyle ze Ty nie pisałeś iż jesteś generałem , lecz magistrem.Kiszczak o tytule magistra nie wspominał , bał się kompromitacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 6 Czerwca 2016 A tak na poważnie , warunkiem podjęcia nauki na uczelni wyższej jaes zdanie matury .Z j.polskiego jest obowiązkowa , a trzy błędy ortograficzne dyskwalifikowly pracę. to dla Ciebie chyba takie warunki ktoś stawia Tak dla przyszłych pokoleń o wiele lepiej na filozofie sie zapisać niż na rolnictwo Filozofia to nauka o pozamawianiu świata Rolnictwa to nauka o biedzie Ale wiem ze lubicie biedę i patrzeć sie na rolników z niemiec jak kupują w polsce cukrownie tylko po to by ja zamką i limit u siebie wykorzystać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 6 Czerwca 2016 A tak na poważnie , warunkiem podjęcia nauki na uczelni wyższej jaes zdanie matury .Z j.polskiego jest obowiązkowa , a trzy błędy ortograficzne dyskwalifikowly pracę. to dla Ciebie chyba takie warunki ktoś stawia ćTu przyznaję Ci rację ,ja miałem takie warunki . Uczniwie szkól specjalnych mieli inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OJP 0 Napisano 6 Czerwca 2016 Tu przyznaję Ci rację ,ja miałem takie warunki . Uczniwie szkól specjalnych mieli inne. gargamel- no i pozamiatałeś hydrocefalika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 6 Czerwca 2016 Tu przyznaję Ci rację ,ja miałem takie warunki . Uczniwie szkól specjalnych mieli inne. gargamel- no i pozamiatałeś hydrocefalika dał głos wielkopolski absolwenta zespołu szkół specjalnych w Pyrlandii Jak skrzypionka Pyraku ziemnaki Ci zaatakowała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 6 Czerwca 2016 Z tym\Kiszczakeim to prawda , tyle ze Ty nie pisałeś iż jesteś generałem , lecz magistrem.Kiszczak o tytule magistra nie wspominał , bał się kompromitacji. chyby pierniczysz ze nie wspominał o wyszej szkole wojskowej wtedy nie było szkoł oficerskich em ce kwadrat radzą obejrzeć może sie do edukujesz lekko Jesteś bystry jak na rolnika -podobnie wartki jak woda w klozecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 6 Czerwca 2016 Ja czekam na cene 100 euro za tone pszenicy liczylem na tamten rok susza pokrzyżowała plany w tym roku moze sie udać http://www.barchart.com/quotes/futures/MLU16co się dzieje, bo nie jestem w temacie? znowu matif zaczyna ostro odchodzić od ceny krajowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OJP 0 Napisano 6 Czerwca 2016 dał głos wielkopolski absolwenta zespołu szkół specjalnych w Pyrlandii Jak skrzypionka Pyraku ziemnaki Ci zaatakowała Do mnie "pijesz" pajacu? Wpierw w tym swoim wypełnionym kurzym gównem baniaku poskładaj ten zlepek faktów które ci przedstawiłem to byś fiu.cie skumał że jestem tak jak ty padalcu z Opolskiego...... nie na darmo chciałem się z tobą spotkać na Opolagrze. Ale myślę ze jeszcze nic straconego... jak zobaczę jakiegoś typa o fizjonomii upośledzonego trolla z mordą stworzoną wręcz do kopania to będę wiedział że to ty. Na optycznej ten przaśny pszenno-buraczany pysk będzie przekopany jak grządka w ogródku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 6 Czerwca 2016 dał głos wielkopolski absolwenta zespołu szkół specjalnych w Pyrlandii Jak skrzypionka Pyraku ziemnaki Ci zaatakowała Do mnie "pijesz" pajacu? Wpierw w tym swoim wypełnionym kurzym gównem baniaku poskładaj ten zlepek faktów które ci przedstawiłem to byś fiu.cie skumał że jestem tak jak ty padalcu z Opolskiego...... nie na darmo chciałem się z tobą spotkać na Opolagrze. Ale myślę ze jeszcze nic straconego... jak zobaczę jakiegoś typa o fizjonomii upośledzonego trolla z mordą stworzoną wręcz do kopania to będę wiedział że to ty. Na optycznej ten przaśny pszenno-buraczany pysk będzie przekopany jak grządka w ogródku. PAJACA SZUKAJ W SPODNIACH U SIEBIE POD PĘPKIEM Do pozimu pomiotu kurzego dziecko jeszcze nie dorosłeś Nie trzymaj dłoni w kieszeni bo pomyśle ze jestes po seksie ... nie jestem z Pyrlandii jak Ty niestesty . mam tam rodzinne porządni ludzie robia za 8 zł na godz ale autka maja za nie mniej niz 15 tys euro NACHO JAK PISZESZ TO JA SRAM DO GACI wiec pisz wiecej a Ty Maturę zdałeś w tym zespole szkół specjalnych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 6 Czerwca 2016 Ja czekam na cene 100 euro za tone pszenicy liczylem na tamten rok susza pokrzyżowała plany w tym roku moze sie udać http://www.barchart.com/quotes/futures/MLU16co się dzieje, bo nie jestem w temacie? znowu matif zaczyna ostro odchodzić od ceny krajowej brawo ze zaglądasz na inne strony niz ewgt ale mało czytelna ta strona A jak dbasz o krajowy rynek taka masz cenę Rolnicy z wielkopolski teraz sa w szoku dopłaty dostali to ujawniają swoje zadowolenie na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 6 Czerwca 2016 kolego szu co ty sie czepiasz rolników z wielkopolskiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 6 Czerwca 2016 kolego szu co ty sie czepiasz rolników z wielkopolskiego? mamy nowego forumowicza OJP od razu widać ze z wielkopolski Ja bym nie szukał różnic które były są i będą Ale sposobów jak unikać problemów . Może to by coś dało ale do zjednoczenia rolników w jednym województwie daleko a co dopiero w Polsce Powiem Ci kiedyś byłem w ODR Wrocław na przetargu 360 3p była licytowana to co zobaczylem pokazywało by ze rolnicy dorośli zebrali sie na placu przed i pytali kto chce kupic i podobijali cenę miedzy sobą cena do licytacji 5 tys cena jaka rolnicy ustalili 11500 róznica miała być do podziału na tych co nie licytuja Wiec gosc miał dać ODR 5 i 6500 do podziału O dziwo 2 podtopienia po 50 zł i cicho cena 5150 i odczytane poraz drugi cena 5150 No i Polska sprzedali za 12400 Pytałem rolników po przetargu co sie stało ? przyczyn wiecej niz rolników Do kiedy tak bedzie to pies z kulawą nogą będzie nam srał kiedy biedzie chciał i gdzie bedzie mu sie podobać Jak nie rozumiesz o co chodzi to czytaj od końca albo monitor o 180 stopni obruć ps ja nie mam nic ani przeciwko rolniką z cech węgier czy rumuni, tak samo mnie boli czy ktoś jest wielkopolski czy z łodzkiego , lub kaszub akurat trochę mnie zabolało ze ktoś mnie od rozmaitych wyzywa . Ja tu piszę tylko z chęci podzielenia sie czym co gdzieś znałem i co ma jakiś sens fakt ze nie raz czyjeś załozenia są błedne ale tylko ten sie nie myli co nic nie robi dzis patrze na to forum sa z 2008 r opisane nawozy dolistne i kiedyś znajomy z FLORY śmiał sie do rozpuku z insoli -sam tez stwierdzam ze działa gorzej od basforiau czy wuxalu ale patrze ze oni przestrzegaja by nie łaczyć cynku z azotem ale łaczą go z borem być moze ze i to połacznie nie jest najtrafniejsze bo dziś np intermag ma nawóz cynk z borem i tez nie ma azotu ja znam naukowca który zauważył ze nie mozna łaczyć azotu z cynkiem nie jest to osoba która grzeje sie w swietle kamer ze odkryła coś nie możliwego .Raczej szuka odpowiedzi dlaczego tak jest mimo ze widziałem 10 badań innych ze nie ma to wpływu , Mimo ze rozmawiałem z tym człowiekiem kilka razy wierzę w tą prawidłość Chyba coś na rzeczy jest bo inni producenci tez chyba to dostrzegli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 6 Czerwca 2016 nie da sie edytować to porażka INSOL cynk łaczy z PK miało być a nie z BOREM i moze to nie jest najlepsze rozwiazanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati198 0 Napisano 7 Czerwca 2016 Nie ciekawie się dzieje na tym rynku produkcji roślin, ostatnimi czasami :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 7 Czerwca 2016 Nie ciekawie się dzieje na tym rynku produkcji roślin, ostatnimi czasami :/PostWysłany: 16:15 Wto 7 Cze 2016 Temat postu: Odpowiedz z cytatemU nas w zach PL na polach klęska urodzaju się szykuje. Więc pszenica i rzepak bardzo tani się zapowiada. O jęczmieniu nawet nie będę pisał bo bez zabiegów porósł na rekordy. Jak Kuku obrodzi to będzie armagedon cenowy. to jest post moderatora na forum dobiarskim Czego Ci szkoda przyjacielu ? Frajerów co płacili po 100 tys za 1 ha pola ? czy tych co płacili po 2 tys za dzierżawę ? Pisałem dawno temu ze śrenia cena z dwudziestolecia jest 101 euro i tak jest . Albo bedziesz szukał cięcia kosztów albo sąsiad Ciebie wykupi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 7 Czerwca 2016 a ja ten Zn od kilku lat stosuje i najbardziej mi sie on podoba na grządkach na działce mam tam dużo upraw opryskiwacz mały i wiele możliwosci sprawdzenia co sie stanie jak dam Zn daje go samego lub z siarcznem magnezu efekt widać najlepiej na kapuśćie i pomidorach ograniczyłem dawki N ale zwiększyłem dawki Zn a rośliny nie sa nic mniej zielone a moze nawet bardziej . w Polu aż takich efektów nie ma ale tez coś da sie zauwać pracuje nad dodawaniem Zn do nasion w czasie zaprawiania ale tu cieżko idzie za duże dawki daje i nasiona w ogóle nie kiełkują ale do siewu jeszcze kilka doświadczeń zrobie i coś bedzie dodawane do zaprawiania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OJP 0 Napisano 8 Czerwca 2016 Szanowni nieliczni (niestety) forumowicze.... Województwo Opolskie przeprasza za niejakiego "szu" Sami widzicie że koleś jest poważnie zaburzony i raczej powinien odpocząć sobie w domku bez klamek niż udzielać się na tym forum (na innych zresztą też). Z jego konfabulacji wynika że sam siebie uważa za erudytę, omnibusa oraz człowieka o rozległych kontaktach w świecie nauki i wszelakiej maści kadry uczelni wyższych (ot taki człowiek renesansu) i w ogóle człowieka który niejeden autorytet mógłby zagiąć swoimi teoriami oraz przeprowadzonymi badaniami. Ostatnio daje się zauważyć że ten "geniusz" znów zajmuje się dosyć skomplikowanymi i bardzo trudnymi do zrozumienia (dla normalnego człowieka) badaniami. Miejmy tylko nadzieję że nasz forumowy polimat nie przemycił z Niemiec (gdzie służył w Bundeswehrze ) do kraju jakiegoś "dzieła" Josefa Mengele bo to dopiero byłby dramat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 8 Czerwca 2016 W ubiegłym roku 10 czerwca pszenica(ozima) dopiero się kłosiła a tego roku jest już w pełni kwitnie czyli wegetacja jest przyśpieszona o ok. 10 dni.PS.@ OJP. Nie musisz przepraszać.Jest wolność słowa i wypowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 8 Czerwca 2016 Idol z fanem nadaja na jednych falach . jestem za ceną 100 euro za tonę przenicy będziemy miec wiecej forumowiczów czy post forumowicza z pyrlandi o nick OJP z 8 czerwca z 6 45 jest na temat pszenicy czy sorga bo miesza wątki z dzieciństwa i młodości a na końcu wspomina dziadzia wczoraj był miedzynarowowy dzień seksu a ty ino ziemniaki i kartofle uprawiasz . trochę prokreacji w 500 plus sie bys wbił (ale macior nie kryj bo to sie nie liczy) a chciałem dopytać czy 1980 w stanie wojennym był snieg na pszenicy czy błoto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 8 Czerwca 2016 W ubiegłym roku 10 czerwca pszenica(ozima) dopiero się kłosiła a tego roku jest już w pełni kwitnie czyli wegetacja jest przyśpieszona o ok. 10 dni.PS.@ OJP. Nie musisz przepraszać.Jest wolność słowa i wypowiedzi. To nie prawdopodobne a moj dziadzia był w gestapo i dożył 87 lat w spokoju i na dobrej emeryturze w markach zachodnio niemieckich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach