janoz5 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam. Jak prawidłowo ustawić pas na bębnie młócącym, zakupiłem nowy i ciągle po załączeniu wychodzi na zewnątrz. Próbowałem regulacji na napinaczu, ale ciągle jest tak samo. Dodam tylko że łożyska są ok.. Czy jest może możliwość że będzie pas wadliwy czy przyczyna tkwi zupełnie w czym innym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam.Jeżeli na starym pasie było dobrze,to morze i faktycznie wina pasa.Ja bym go jeszcze spróbował założyć odwrotnie(brzegiem który jest na zewnątrz,dać go do środka).Jeżeli dalej będzie wysuwał się na zewnątrz to może trzeba ponownie ustawić równoległość koła pasowego silnika.Cyt.z instr.Bizona ZO56"Poziome ustawienie silnika reguluje się wzdłuż podłużnychotworów kadłuba kombajnu po stronie lewej, a wpłaszczyźnie pionowej przez ustawienie podstawy zawieszeniasilnika na trzech nastawnych śrubach".Myślę że w 40 jest tak samo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach