matiko33 0 Napisano 6 Sierpnia 2010 mam problem z prasom jd 550 jak ruszam to czesto balot nie chce się ruszyć co może być przyczyną pomocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalskrzek 0 Napisano 6 Sierpnia 2010 kolego oposz dokładnie co się dzieję to pomogę ci napewno bo mam taką prasę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 6 Sierpnia 2010 To znaczy ze balot nie chce sie zacząc krecic i zapycha sie na podbieraczu, jesli tak to pewnie jedziesz za szybko na samym początku, ja robie tak ze pierwsze 2 metry jade na pułsprzęgle na pełnycz obrotach, tak zeby nie dopuscic do zapchania na podbieraczu, potem jak balot sie zacznie krecic to juz normalnie czyli szybko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matiko33 0 Napisano 6 Sierpnia 2010 Koledzy przy starcie jade wolno ale ten początkowy obrut balota niewychodzi podbieracz napcha w trujkąt i później się zapcha znajomi sugrerowali ze to wina wałka który jest nad podbieraczem kazali wspawać drut lub płaskownik ale i tak co któryś raz trzeba stanąć otworzyc komore i wybrac słome bo nie chce obrucic. Prasa jest z szerokim podbieraczem moze to wina prentów dogniatających słomę do podbieracza bo mam tylko 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 6 Sierpnia 2010 Mozliwe ze to wina pretów, u mnie było ich 4 ale dołozyłem jeszcze 2, i teraz jest troche lepiej ale w przyszłosci załoze wiecej, ile sie da i je troche przedłuze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalskrzek 0 Napisano 7 Sierpnia 2010 Może ten wałek podbijający balot się nie kręci lub nie ma czegoś na nim. albo tak jak piszą inni za szybko ruszasz i nie zacznie się słoma obracać tylko się zapcha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matiko33 0 Napisano 7 Sierpnia 2010 Sąsiad ma 550 na małym podbieraczu ma tylko 2 pręty i idzie o niebo lepiej rusza z kopyta a czy to nie jest wina pasów moze są za krótkieKupiłem ją niedawno i nie mieżyłem pasów a są napięte a moze to zaduże ciśnienie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek66 0 Napisano 15 Sierpnia 2010 prasą jd 550 robię rocznie kilka tysięcy rolek rospoczęcie balota wymaga trochę wprawy . trzeba pobrać małą ilość słomy i przytrzymać ciągnik na sprzęgle.pozatym na rolce startowej powinny być zamontowane listwy pokryte gumą można je kupić w serwisach.jeśli jednak nie udało się zapoczątkować balota trzeba uchylić i zamknąć komorę zazwyczaj pomaga.sposób może powolny ale skuteczny i pozwalający na zrobienie ponad 30 balotów na h o średnicy 1,3 m .Jeśli ktoś ma lepszy system to niech go opisze poza tym polecam amerykańską stronę jd gdzie można znaleść katalog częśći i instrukcję obsługi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach