Joanna12 0 Napisano 9 Czerwca 2011 Chodzi głównie o jednoliścienne czyli proso. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 9 Czerwca 2011 Jesli sorgo już wzeszło to nie ma czym pryskac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 9 Czerwca 2011 Na sorgo tylko atrazyna lub MCPA ( tak podaje np.syngenta), niestety jednoliścienne są chyba nie do ruszenia.Tak podają:Środki ochrony roślin: Zazwyczaj nie są konieczne ze względu na bardzo szybkie tempo wzrostu roślin mieszańca. Można jednak stosować ATRAZIN przed wschodami lub MCPA po wschodach. Ja mam 7ha sorgo-sudangras ( mieszaniec trawy sudańskiej z sorgo), posiane 23 maja ma już 15-20 cm. Wczoraj pryskałem 1,2 Chwastox Extra + 0,15 Tomigan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 25 Lutego 2014 Mnie ciekawi czy ktoś siał sorgo po desykacji wiosennej potem uprawił glebę i siał np agregatem uprawowym Słyszem o ciekawym zjawisku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oloolosz 0 Napisano 30 Marca 2014 jak Wasze sorga w tamtzm roku_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nieruchomosci@ukr.net 0 Napisano 8 Października 2016 Ukraina.Sprzedam gryke z upraw ekologicznych 2 zl/kg,kasza 3zl/kg,wszystkiezboza,otreby,maki,luska.Workowana,oczyszczona po zbiorzeprzez wialnie z sitami.Niepalona kasza gryczana z obluskanychnasion.Odmiana miododajna z 1ha pola kwitnacej gryki zbierasie do 220kg miodu.Obecnosc pszczol na plantacji powodujewzrost nasion oraz lepsza ich jakosc.Oferujemy makuch, paszez luski,biomasa rolna.Kaszajeczmienna,perlowa,jaglana,proso,ryz,kukurydza,owies,zyto,pszenzyto,pszenicamiekka orkisz.Nasiona gorczycy,siemie lniane,slonecznik gruby iprazkowany,soja,rzepak,sorgo,ciecierzyca,koriander,groch,fasola,cukier,kapusta,ziemniaki.Tanio od producenta. Zapraszamy dowspolpracy wszystkich zainteresowanych. Telefon:+380505806241 (polsk.), E-mail: nieruchomosci@ukr.netSkype:IgorKijowEuropart,ul.O.Teligi 21,lok.24 Kijow 04060 Ukraina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 8 Października 2016 kolego pisz na temacie cena brojlera koledzy chcieli od Ciebie 5 mln ton paszy po 300 zł za tone kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jano 0 Napisano 3 Stycznia 2017 Witam.To już kolejny rok uprawy sorgo na ziarno w Polsce. 2016 r. 70 ha uprawy.Polecam kwalifikowane nasiona sorgo ziarnowego i z przeznaczeniem na kiszonkę( 668 169 257).Moja uprawa 2016. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meqran 0 Napisano 5 Stycznia 2017 asd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szu 0 Napisano 5 Stycznia 2017 a sadzonek wierzby energetycznej nie masz ? kiedyś do Sapardu była potrzebna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach