damian9871 0 Napisano 6 Stycznia 2007 ja dałem jak pod kukurydzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 6 Stycznia 2007 i jaki dało efekt? urosło mimo suszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 7 Stycznia 2007 15 października koszone miało ok.3,5m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 7 Stycznia 2007 A CZYM TO KOSIŁEŚ? PODOBNO CIĘKO? I NA JAKIEJ KLASIE ZIEMI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 7 Stycznia 2007 IVa siane po życie na zielonkę ok. 20 maja zbiór class jaguar ale spokojnie zetka bys zebrał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 7 Stycznia 2007 CZYLI FORSZMITKĄ DAM RADE TEŻ PO ŻYCIE CHCĘ SIAĆ TYLKO NIE MAM CZYM ZASIAĆ :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkopolanin 0 Napisano 7 Stycznia 2007 u nas gosciu chciał forszmitką ale musiał z skr nająć claasa bo nie dawał rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 8 Stycznia 2007 A nie myśleliście aby pokosić wcześniej jak porownie na 1 m rotacyjną zebrać zbieraczem i zakisić. Kolega dość wcześnie pokosił sieczkarnią pod koniec sierpnia bo się bał że napada i nie wjedzie wcale to mu jeszcze z pół metra urosła. Ale napadało i tak tego nie mógł ruszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 8 Stycznia 2007 u nas gosciu chciał forszmitką ale musiał z skr nająć claasa bo nie dawał rady. czemu nie dawał forszajs rady mi się wydaje ż epowinno być lżej ciąć jak suchą kukurydze Jak napisać w dopłatach jak zasieje 2 rz sorgo i 2 kukurydzy i takimi pasami będzie rosła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 8 Stycznia 2007 Kukurydza przecież trzeba się mocno przyjrześ aby się upewnić że to nie kukurydza. Najłatwiej luknąć na łodygę wychodzącą z ziemi jak jedna to kukurydza a jak wiecej to sorgo a tak to nie odróżnisz poza brakiem kolby. A najlepiej pół pola posiac jednym a reszte drugim i dookoła kosić. Niewarto przesiewać na przemian szkoda zachodu wcale sie sorgo nie położy. A jak już padnie to i kukurydzę też położy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 8 Stycznia 2007 wlaśnie jak jest z dopłatami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 8 Stycznia 2007 ja będe siał na polu 200 m szeroko a na długości to duże różnice są i nie pasuje mi kośić dookoła , ale posiane 2/2 i razem koszone to super będzie wymieszane pole jest 2 i 3 a klasy czarne , łączne i podmokłe miałem tam już 4 lata temu kukurydze ale w plonie głównym i była spoko mie jeszcze nigdy nie położyło kukurydzy sąsiadowi to poległa i to nie na wolnym polu tylko blisko budynków troszke zastanawiałem się co będzie jak tam sorgo urośnie konkretne czy nie wylegnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 8 Stycznia 2007 samo nie wylegnie to są małe drzewa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 8 Stycznia 2007 Jak masz gdzies piachy to tam siej naprawdę warto sam w zeszłym roku tego doświadczyłem. Jak posiejesz na podmokłym to się licz że ponad 3 m wyrośnie. Ten kumpel o którym pisałem też tak miał to Jaguara 840 nie było widać nawet rury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 8 Stycznia 2007 Jak napisać w dopłatach jak zasieje 2 rz sorgo i 2 kukurydzy i takimi pasami będzie rosła przecież od tego roku nie rozpisuje się już na konkrętne uprawy tylko się je łączy w grupy. Troche informacji jest tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 17 Stycznia 2007 Witam.Mam pytanie czy nasiona sorgo są otoczkowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekolek 0 Napisano 17 Stycznia 2007 Witam.Mam pytanie czy nasiona sorgo są otoczkowane Napewno z cała odpowiedzialnoscia stwierdzam że nasiona Sorgo 506 sa otoczkowane.Kapitalnie plonowało w ub. roku.Posiadam fotki.Pozdrówka i wysokich plonów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirmnemonic 0 Napisano 17 Stycznia 2007 możesz mi wysłac te fotki z sorgo sirmnemonic@o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZ 0 Napisano 18 Stycznia 2007 Witam. Ta kiszonka z sargo czym sie rozni od kiszonki z kukurydzy to jest to samo w smaku dla krów??pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miki z Rawicza 0 Napisano 18 Stycznia 2007 według mnie to sie niczym nie rózni jedynie tym ze sorgo mam dużo białka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 18 Stycznia 2007 a macie może jakieś fotki tej rośliny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Technik rolnik 0 Napisano 18 Stycznia 2007 IVa siane po życie na zielonkę ok. 20 maja zbiór class jaguar ale spokojnie zetka bys zebrał W jaki sposób doprawiłeś glebę po życie przed zasianiem sorga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 18 Stycznia 2007 Wszystko tak jak pod kukurydzę tylko siew po przejściu lokalnych przymrozków wiosennych bo niestety sorgo nie wytrzyma(nawet mozna przeczekać dla swiętego spokoju), oprysk po siewie bo nic niema po wzejściu(atrazyna lub odpowiednik) no i siew siewnikiem od buraków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 22 Stycznia 2007 orka na 25cm wał i agregat uprawowo-siewny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charążka Witold 0 Napisano 28 Stycznia 2007 podajcie mi sprawdzone odmiany sorga.Słyszałem o jakiejś odmianie węgierskiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach