Grześ 0 Napisano 29 Maja 2007 Pisałem wcześniej że do sorga trzeba mieć cierpliwość. Zobaczysz w sierpniu jak dogoni kukurydze albo ją przerośnie jak nie popada. Nie będziesz żałował jak masz 506 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 29 Maja 2007 Panowie, dzisiaj w dołchobyczowie miałem okazję zobaczyć plantację sorgo. Ale chwast w nim jak diabli. Pani, która o nim opowiadała mówiła, że to z powodu braku herbicydu do tej rośliny. Czy zatem nie pozostaje nic innego jak Babopielik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charążka Witold 0 Napisano 31 Maja 2007 Dziś mija tydzień jak zasiałem 506, znać pięknie rzędy, chwastów nie ma zaraz po siewie pryskałem Primextra Gold-em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tasiorek766 0 Napisano 1 Czerwca 2007 witam mam problem z chwastnica w sorgu:/ czym moge je opryskać powschodowo zeby nie zniszczyc zasiewu???? moze ktos coś wypróbował????bo u mnie zaczyna robic sie łąka w sorgu:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 1 Czerwca 2007 Nic nie ma pozostają ci próby. Napewno Tytus załatwi sorgo, nie wiem jak Milagro podziała? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 2 Czerwca 2007 dziś posiałem 20 ha sorga siewnikiem do kukurydzy ciekaw jestem jak to wygląda bo jeszcze nie widziałem tej rośliny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 2 Czerwca 2007 W dołchobyczowie to wyglądało tak jak trochę mniejsza kukurydza, ale podobno ostatecznie sorgo prześcignie kukurydzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gans 0 Napisano 3 Czerwca 2007 chlopy u mnie na wsi janak zasial sorgo bo chalupe buduje na debet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 3 Czerwca 2007 dziś posiałem 20 ha sorga siewnikiem do kukurydzy ciekaw jestem jak to wygląda bo jeszcze nie widziałem tej rośliny Wymieniałeś tarcze czy siałeś tymi co kukurydze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 3 Czerwca 2007 musiałem zmienić tymni od kukurydzy nie dałoby rady bo ma za duże otwory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krecio123 0 Napisano 4 Czerwca 2007 witam.opryskałem sorgo posiewie prim ekstra.dzisiaj byłem patrzeć (3 tyg po siewie) a sielsko sie walina całego. co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charążka Witold 0 Napisano 7 Czerwca 2007 Dziwne ja też pryskałem Primextra po siewie 3l\ha ijest czysto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tasiorek766 0 Napisano 8 Czerwca 2007 witam ja próbowałem titusa i milagro i oba odpadaja:/ titus po tygodniu spalił sorgo a milagro po 2 dniach więc pozostaje mi pielenie dziś zapinam opielacz ciągnikowy i zjeżdze bo chwastnica mi zawala pole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 8 Czerwca 2007 A spróbuj dualem ewentualnie fusilade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MARIO 0 Napisano 12 Czerwca 2007 Próbował ktoś pryskać odmiane Nurti Honey na chwasty środkiem Prim Exstra Gold? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 12 Czerwca 2007 A po co byś to pryskał jak za 2 miesiace będzie do koszenia w tym czasie chwasty nie zdążą wydać nasion a przynajmniej będzie więcej masy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 13 Czerwca 2007 oj czarno to widze moje sorgo 506 już półtora miesiąca w ziemi i raptem 5-10 cm wzrostu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 13 Czerwca 2007 Cierpliwości do sierpnia potem popiszemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer na 102 0 Napisano 19 Czerwca 2007 ciekawe czy gdybym teraz posiał sorgo to czy wyrosło by?? jak myslicie?? bo kukurydza troche słaba w tym roku i boje sie ze moze mi kiszonki nie wystarczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 19 Czerwca 2007 Ja bedę siał 30 arów u sąsiada po jęczmieniu ozimym który jeszcze rośnie też jestem ciekaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaZoR 0 Napisano 20 Czerwca 2007 Jakie nasiona sorgo polecacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 20 Czerwca 2007 506co do oprysków testowałem Mustanga 0,6l/ha sorgo wysokość 20-30 cm lepiej zniosło niż chwastox extra 3l/ha. Próbowałem też panterą 0,5l/ha chwastnica poległa ale sorgo też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaZoR 0 Napisano 20 Czerwca 2007 A słyszeliście o uprawie sorga na nasiona w polsce?http://www.zytostuletnie.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pryma 0 Napisano 20 Czerwca 2007 co do pryskania to na dwuliscienne pryskalem mustangiem i ladnie spalilo - ale sorga nie ruszyloa nawet po wschodzie slyszalem ze jeden niedaleko mnie pryskal prim extra gold i tez sorga nie ruszylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekka 0 Napisano 23 Czerwca 2007 Próbował ktoś pryskać odmiane Nurti Honey na chwasty środkiem Prim Exstra Gold? próbowałemskutecznie usunął wszystko.Drugiej połowy nie pryskałem wcale. Zarosło tak że nic nie było widać.Dziś zakończyłem swój eksperyment z 20 arami nutri honey poprzez zaoranie plantacji. Ciekaw jestem jak poszło innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach