q 0 Napisano 18 Sierpnia 2010 w dzisiejszym agrobiznesie były wypowiedzi użytkowników tego foum miedz innymi osa21 o sytuacji na rynku zbóż. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 18 Sierpnia 2010 widziałem i bardzo sie ciesze:) w zeszłym tygodniu była moja wypowiedź z agrofoto. Więc teraz lepiej uważać co sie pisze i nieprzesadzć z "zawyżonymi" plonami, a nie jak niektórzy plon 10ton pszenicy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 20 Sierpnia 2010 Moja też była. Osobiście nie widziałem ale znajomi mi mówili. W każdym bądź razie mamy kreta na forum.A zauważyliście, że Agrobiznes podaje błędne informacje? Spójrzcie na ceny, które są podawane na bieżąco w tym pasku co się przesuwa i sprawdźcie czy pokrywa się to z Waszym regionem. A informacje o giełdzie MATIF to już zupełna porażka. Jakieś dwa, trzy tygodnie temu cena podana była z czeskim błędem i była mowa o spadku cen na giełdzie co było bzdurą. Innym razem mówili o kontraktach z terminem wykonania na sierpień natomiast na MATIF terminówki zawierane są na listopad. Gdybym codziennie oglądał to mógłbym napisać książkę o sterowaniu cenami przez media.To jest celowe działanie żeby nie spowodować gigantycznych cen zboża. Zresztą może to i słusznie bo wtedy większość produktów spożywczych będzie musiała bardzo wzrosnąć a potem już nie spadnie (wykorzystają to pośrednicy) nawet jak będzie niższa cena zboża. Wtedy my dostaniemy po kieszeni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 10 Grudnia 2010 Dobrze jak by w agrobiznesie podawali też ceny nawozów, tak jak pokazują ceny zbóż, żywca i warzyw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach